Ελεύθερος και... περιζήτητος ο Σιφναίος!

Θάνος Σαρρής
Ελεύθερος και... περιζήτητος ο Σιφναίος!

bet365

Ο Ελληνολλανδός Μάρκος Σιφναίος έμεινε ελεύθερος από τoυς Κεράλα Μπλάστερς και έχει μπει στο μάτι αρκετών ομάδων, μεταξύ των οποίων και ελληνικές.

Το καλοκαίρι του 2017 ο 21χρονος επιθετικός άφησε την Ολλανδία και τη Βάλβαϊκ και έκανε το ταξίδι για την μακρινή Ινδία. Προορισμός του η Κεράλα Μπλάστερς, η οποία είχε προπονητή τον Ρενέ Μιούλενστεν. Ο Ολλανδός ήταν δεξί χέρι του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για μια εξαετία και θεωρείται σε προπονητικούς κύκλους ως αυθεντική τακτική ιδιοφυΐα. Ξεχώρισε τον Σιφναίο και τον πήρε μαζί του στο τελευταίο κεφάλαιο της καριέρας του στη Super League της χώρας. Στις αρχές Ιανουαρίου ωστόσο, ο έμπειρος προπονητής αποτέλεσε παρελθόν. Αντικαταστάθηκε από τον πρώην τερματοφύλακα της Εθνικής Αγγλίας Ντέβιντ Τζέιμς, ο οποίος όπως φάνηκε είχε διαφορετικά σχέδια.


Ο Σιφναίος, βλέποντας ότι έχει σκοπό να αλλάξει το πλάνο, αποφάσισε να αποχωρήσει από την ομάδα και έλυσε κοινή συναινέσει το συμβόλαιό του με τους Μπλάστερς. Ήταν μια κίνηση που αιφνιδίασε και τους ίδιους τους Ινδούς, καθώς παρότι στα τελευταία ματς με τον Τζέιμς ο χρόνος συμμετοχής του είχε μειωθεί αισθητά, είναι μέχρι και αυτή τη στιγμή πρώτος σκόρερ! «Παρότι αναμενόταν οι Μπλάστερς να αφήσουν έναν ξένο παίκτη από τους επιθετικούς ή τους αμυντικούς, προκειμένου να ενισχυθούν στη μεσαία γραμμή, κανείς δεν περίμενε ότι αυτός θα είναι ο Σιφναίος, ο οποίος έχει σημαντική συμβολή φέτος και είναι πρώτος σκόρερ με τέσσερα τέρματα, μαζί με τον Χιουμ», έγραψαν χαρακτηριστικά οι Times of India.

Ο νεαρός επιθετικός πάντως πρόλαβε να τραβήξει αρκετά βλέμματα με τις εμφανίσεις του. Επιβλητική παρουσία στην περιοχή και δυνατός στον αέρα, με καλή τεχνική και αίσθηση του χώρου, κοντρολαρισμένος και αποφασισμένος να φτάσει ψηλά. Έχει περιθώρια εξέλιξης και ο Μιούλενστεν μιλά με τα καλύτερα λόγια για αυτόν, έχοντας κάνει ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr, εισήγηση για να ενταχθεί στην Κ-23 της Ολλανδίας και σταδιακά να προχωρήσει και στους «οράνιε». Σε μια τέτοια περίπτωση φυσικά θα «χαθεί» για την αντίστοιχη Εθνική Ελλάδας, κυρίως αν έχει την εξέλιξη που προβλέπουν αρκετοί που τον έχουν... ζήσει αγωνιστικά.


Όλα δείχνουν ότι δεν θα μείνει για καιρό ελεύθερος. Ο Σιφναίος έχει προλάβει να μπει στο... μάτι αρκετών ομάδων στην Ευρώπη, μεταξύ των οποίων και κάποιες ελληνικές, διαφορετικών «ταχυτήτων». Άλλες βλέπουν την περίτπωσή του ως επένδυση κι άλλες ως λύση που μπορεί να βοηθήσει άμεσα.

Τη δεδομένη στιγμή το πιο «ζεστό» ενδιαφέρον το έχει εκφράσει η Ντιναμό Ζάγκρεμπ, η οποία δείχνει ένας προορισμός που συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες. Πάντως, και οι Ινδοί δεν θέλουν να τον αφήσουν να λείψει για καιρό από τη χώρα τους. Ομάδα που διεκδικεί τον τίτλο προσπαθεί να τον εντάξει στο δυναμικό της, αδυνατώντας να καταλάβει το πώς οι Μπλάστερς τον άφησαν ελεύθερο. Το σίγουρο είναι ότι ο ταλαντούχος Ελληνολλανδός θα... μας απασχολήσει αρκετά στο μέλλον!

 

Τελευταία Νέα