ΠΑΟΚ - Σλόβαν 3-2

ΠΑΟΚ - Σλόβαν 3-2

Δημήτρης Ρούσσος
ΠΑΟΚ - Σλόβαν 3-2

bet365

Ο ΠΑΟΚ αποχαιρέτησε πρόωρα με νίκη την Ευρώπη, καθώς τα δύο «εύκολα» γκολ που έβαλε η Σλόβαν στην Τούμπα ήταν αρκετά για να της χαρίσουν την πρόκριση, την ώρα που «δικέφαλος» έδειχνε πως μπορούσε να έχει «καθαρίσει» το ματς!

Πέραν του αποκλεισμού από μια ομάδα που όφειλε να περάσει και του γεγονότος ότι δεν θα αγωνιστεί σε ευρωπαϊκούς ομίλους, ο ΠΑΟΚ έβαλε πολύ δύσκολα στον εαυτό του και για το μέλλον, καθώς πέφτει στο ranking τόσο χαμηλά, που στις κληρώσεις θα ψάχνει... θαύματα! Διαβάστε ΕΔΩ το γιατί.

Έτσι έπαιξαν

Ο ΠΑΟΚ έπαιζε απόψε την ευρωπαική του επιβίωση στην σεζόν και ο Αμπέλ Φερέιρα δεν θα μπορούσε να κάνει... πειράματα σε διάταξη και πρόσωπα. Ο Πορτογάλος τεχνικός επέλεξε το 4-4-1-1, όπως το συνηθίζει, ενώ η μοναδική αλλαγή από τα αναμενόμενα, ήταν εκείνη του Ροντρίγκο αντί του Μάτος στο δεξί άκρο της άμυνας.Ο Πασχαλάκης υπερασπίστηκε την εστία του «δικεφάλου». Δεξί μπακ ο Ροντρίγκο, αριστερό ο Γιαννούλης και ο Βαρέλα με τον Κρέσπο στο κέντρο της άμυνας. Εσίτι και Ελ Καντουρί στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Αριστερό ο Μπίσεσβαρ και δεξιά ο Λημνιός. Ο Πέλκας σε επιτελικό ρόλο και στην κορυφή ο Άκπομ.

Από την άλλη πλευρά, η Σλόβαν ξεκίνησε με τον Γκρέιφ κάτω από τα δοκάρια. Ντε Μάρκο στα αριστερά της άμυνας, Μεντβέντεφ δεξιά και Αμπένα με Μποζίκοφ το δίδυμο στο κέντρο των μετόπισθεν.

Μπαϊριτς και Ντεκάμπς στη μεσαία γραμμή. Ρασάλα, Ιμπραίμ και Χόλμαν η μεσοεπιθετική τριπλέτα και «φουνταριστός» ο Σπόραρ.

Εφιάλτης από το πουθενά...

Το χειρότερο δυνατό σενάριο έκανε την εμφάνισή του στο γήπεδο της Τούμπας κατά την διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου. Ο ΠΑΟΚ να πιέζει αλλά να μην μπορεί να απειλήσει ουσιαστικά την Σλόβαν και οι φιλοξενούμενοι να βρίσκουν ένα γκολ από το πουθενά! Ένα γκολ από τον «κεραυνό» του Μεντβέντεφ στο 37', το οποίο έβαλε την ομάδα της Μπρατισλάβας σε ξεκάθαρο ρόλο φαβορί για την πρόκριση στους ομίλους του Europa League, καθώς η ελληνική ομάδα θα έπρεπε να βρει τρία τέρματα για να φτάσει στο επιθυμητό σκορ!

Ο ΠΑΟΚ με εξαίρεση το τετ-α-του του Πέλκα στο 44' και το σουτ του Ντάγκλας ένα λεπτό αργότερα, περιορίστηκε σε μια ανούσια κατοχή της μπάλας. 79%-21% έδειξε η σχετική στατιστική κατηγορία, με το σύνολο του Φερέιρα να κυκλοφορεί έξω από την περιοχή αλλά να μην μπορεί να βρει την σωστή τελική πάσα για να απειλήσει την εστία των φιλοξενούμενων.

Η Σλόβαν είχε κλειστεί στην περιοχή της, παρόλα αυτά είχε σωστή ανασταλτική συμπεριφορά στις περισσότερες φάσεις και φυσικά κατάφερε από ένα μακρινό σουτ να πετύχει ένα υπερπολύτιμο γκολ για την συνέχεια του ματς.

Την... έπνιξε και μετά «αυτοκτόνησε»!

Στο ξεκίνημα της επανάληψης, ο Φερέιρα αντικατέστησε τον αρνητικό Πέλκα με τον Σβιντέρσκι, ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε αλλαγμένος προς το καλύτερο και κατάφερε μέσα σε ένα δίλεπτο να φέρει το παιχνίδι... τούμπα και να φτάσει ένα γκολ πριν το ζητούμενο. Δηλαδή το 3-1.

Εκμεταλλεύομενος το πολύ καλό συνδυαστικό παιχνίδι από τα άκρα, σκόραρε στο 49' με τον Λημνιό έπειτα από σέντρα του Γιαννούλη και στο 50' ο Σβιντέρκσι μετά την... πάρε-βάλε πάσα του Ροντρίγκο έγραψε το 2-1. Τρομερό ξεκίνημα...

Στο 58' και το 59' Άκπομ και Σβιντέρκσι σούταραν άουτ από καλή θέση, όμως, η εικόνα του παιχνιδιού έδειχνε πως ο ΠΑΟΚ αργά ή γρήγορα θα βρει και το τρίτο γκολ.

Μόνο που ο «δικέφαλος» έβαλε το κεφάλι του στον ντορβά, από ένα «φτηνό» γκολ που δέχθηκε στο 61'! Από μία τραγική συμπεριφορά σε κόρνερ των Σλοβάκων, οι αμυνόμενοι των γηπεδούχων έχασαν δύο παίκτες και από κοντά ο Ντε Μάρκο ισοφάρισε!

Οι νταμπλούχοι Ελλάδος έπρεπε να βρουν ακόμη δύο γκολ και ο Φερέιρα άλλαξε τον Εσίτι με τον Μίσιτς. Οι Σλοβάκοι ήταν εκείνοι που έφτασαν κοντά στο 3-2 με τον Μποζίκοφ στο 68'(δοκάρι), ο ΠΑΟΚ απείλησε δύο φορές με τον Μίσιτς(73'-83') αλλά τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα...

Δεν έφτανε το γκολ του Γιαννούλη

Η πίεση του ΠΑΟΚ απέφερε καρπούς στο 87'. Ο Γιαννούλης με εξαιρετικό αριστερό έγραψε το 3-2, ο «δικέφαλος» τα έπαιξε όλα για όλα αλλά η προβολή του Άκπομ στο 92' και η απόκρουση του πορτιέρο της Σλόβαν στο 94' σε παραλίγο αυτογκόλ έβαλαν... ταφόπλακα στις ελπίδες της ελληνικής ομάδας.

Η Σλόβαν άφησε εκτός Ευρώπης τον νταμπλούχο Ελλάδος και ο ΠΑΟΚ από τον Αύγουστο κιόλας αποχαιρετά τις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ, όντας ιδανικός αυτόχειρας...

MAN OF THE MATCH: Ο πορτιέρο Γκρέιφ, όποτε χρειάστηκε φώναξε «παρών», είχε μερικές σπουδαίες επεμβάσεις σε κρίσιμα σημεία και παρά το γεγονός ότι δέχθηκε τρία γκολ απόψε στην Τούμπα(δεν φέρει ευθύνη σε κανένα) ήταν κομβικότατος για την πρόκριση της ομάδας του. Στις καθυστερήσεις απόκρουσε μέχρι και με το πρόσωπο για να μην δεχθεί γκολ αποκλεισμού η Σλόβαν.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Γιαννούλης. Ο μπακ του ΠΑΟΚ ήταν συγκλονιστικός αλλά δεν έφτανε. Από δική του σέντρα ο Λημνιός ισοφαρίζει ενώ με καταπληκτικό σουτ γράφει το 3-1 και βάζει την ομάδα του ξανά στο παιχνίδι της πρόκρισης.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Δημήτρης Πέλκας. Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ κινήθηκε σε ρηχά νερά και δικαίως έγινε αλλαγή στην ανάπαυλα του ημιχρόνου. Χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 43' για να φέρει το παιχνίδι στα ίσια, δεν βοήθησε καθόλου δημιουργικά.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο τρόπος που δέχεται ο ΠΑΟΚ το 2-2 είναι απλά... απαγορευτικός για μία ομάδα που πάει να κάνει μια τόσο μεγάλη ανατροπή. Συνολική ολιγωρία που είχε ως αποτέλεσμα να μείνει μόνος του ο Ντε Μάρκο από το ύψος της μικρής περιοχής και να σκοράρει!

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Αντρέας Έκμπεργκ έκανε σε γενικές γραμμές μια καλή διαιτησία. Υπάρχει βέβαια μια φάση στο δεύτερο μέρος, όπου ο ΠΑΟΚ ζητά πέναλτι σε σπρώξιμο εντός περιοχής πάνω στον Ντάγκλας Αγκούστο. Ο ρέφερι από την Σουηδία έκρινε πως δεν υπάρχει παράβαση.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο ΠΑΟΚ... κατάφερε να αποκλειστεί από την Σλόβαν Μπρατισλάβας! Ο «δικέφαλος» πλήρωσε ξεκάθαρα την ήττα στην Σλοβακία αλλά και τα νεκρά διαστήματα της αμυντικής του γραμμής που κόστισαν πάρα πολύ στα δύο αυτά παιχνίδια. Απόψε στην Τούμπα παρά το εκρηκτικό ξεκίνημα στο δεύτερο μέρος, η Σλόβαν τιμώρησε την απροσεξία σε ένα κόρνερ και μετά ο ΠΑΟΚ έπρεπε να ανέβει ένα ολόκληρο βουνό και δεν τα κατάφερε!

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης, Εσίτι(64΄Μίσιτς), Ελ Καντουρί(31' Ντάγκλας Αγκούστο), Λημνιός, Μπίσεσβαρ, Πέλκας (46' Σβιντέρσκι), Άκπομ.

ΣΛΟΒΑΝ ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑΣ (Γιαν Κόζακ): Γκρέιφ, Ντε Γκαμπς, Μόχα, Σποράρ, Ιμπραίμ(68' Νονό), Αμπένα, Μεντβέντεφ, Χόλμαν(88' Ρατάο), Μποζίνκοφ, Μπάιριτς(78' Σουκότσκι), Ντε Μάρκο

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα