Sorry mister: Όλα λάθος...

Sorry mister: Όλα λάθος...

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Sorry mister: Όλα λάθος...

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης εστιάζει στα λάθη του Καρντόσο και την άστοχη δήλωσή του, στην κακή νοοτροπία ποδοσφαιριστών και την επόμενη μέρα, ενώ δεν λείπουν τα υστερόγραφα.
Με το... καλημέρα των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ΑΕΚ, τις επίσημες αναμετρήσεις κοινώς, μπήκαμε σε φάση μουρμούρας και γκρίνιας για την εικόνα της ομάδας. Απόλυτα δικαιολογημένα αν κρίνουμε από την εικόνα της ομάδας στο ματς με την Κραιόβα. Πιο σωστά αν μπούμε στη διαδικασία ανάλυσης και των δύο αγώνων με τους Ρουμάνους το πρόσημο είναι αρνητικό ξεκάθαρα. Είναι όμως παρά πολύ νωρίς για ουσιαστικά συμπεράσματα...
Τις δύο λέξεις "υπομονή και στήριξη" δεν πρέπει να τις λησμονούμε. Τις έχουμε γράψει πολλές φορές και απαιτείται να ισχύσει εκτός αν δεδομένα και εκ των έσω γνωρίζουν στην ΑΕΚ οι άνθρωποι που έχουν τις τύχες της ομάδας ότι δεν λειτουργεί καλά το πράγμα σε όλα τα επίπεδα. Θαρρώ όμως πως αυτό είναι υπερβολικό να ισχύει. Άλλωστε υπάρχει πολύ νέο στοιχείο στην ομάδα σε όλα τα επίπεδα και ειδικά στα πρόσωπα. Όμως δεν μπορεί να μην υπάρχει έντονος, σοβαρός και τεράστιος προβληματισμός!
Ο Μιγκέλ Καρντόσο με τη διαχείρισή του στα δύο αυτά πρώτα παιχνίδια έκανε τη δική του ζωή πιο δύσκολη στη τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ. Διότι μόνος του δημιούργησε το βασικό πρόβλημα που είναι το αίσθημα αδικίας με τις επιλογές του σε 11αδα και αλλαγές σε αυτήν! Και δεν υπάρχει δικαιολογία καμία σε αυτά τα λάθη. Όμως είμαστε μόλις στην αρχή και τα λάθη διορθώνονται όπως και η εικόνα της ομάδας που ήταν αποκρουστική.
Το μεγαλύτερο λάθος που δημιουργεί με τις επιλογές του ο προπονητής και το κακό το σημαντικό το κάνει στους ίδιους τους συμπατριώτες του, στους Πορτογάλους. Διότι με τις αποφάσεις του θα θεωρήσει κανείς ότι λειτουργεί σκόπιμα υπέρ αυτών! Είναι κρίμα και για τον ίδιο διότι δεν δείχνει τέτοιος άνθρωπος και προπονητής.
Στα ματς στο ΟΑΚΑ και στην Κραιόβα, για παράδειγμα, από τους χειρότερους παίκτες ήταν ο Ζεράλντες και όμως δεν αντικαταστάθηκε. Δεν τίθεται θέμα αν ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός είναι καλός ποδοσφαιριστής ή όχι. Προφανώς και είναι κάτι που φαίνεται στις επαφές του και στη τεχνική του. Όμως όταν δεν παίζει καλά θα πρέπει να βγαίνει αλλαγή. Αυτός και ο Κρίστισιτς ήταν οι χειρότεροι του πρώτου 45λεπτου και έπρεπε να βγουν και οι δύο. Κάτι που δεν έγινε!
Όπως με τον Ζεράλντες δεν έγινε και στην Ρουμανία. Αυτό είναι το γεγονός που δημιουργεί το αίσθημα αδικίας στο εσωτερικό της ομάδας. Προσπαθώ να καταλάβω τους προπονητές αλλά δεν τα έχω καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια. Είναι λογικό να σκέφτεται να του δίνει χρόνο για να βρει κατάλληλο ρυθμό, όμως όταν δεν είναι καλά και επιμένεις, δεν τον βοηθάς, τον εκθέτεις, δεν τον προστατεύεις και δημιουργείς πρόβλημα και στα αποδυτήρια...
Επίσης αυτό που θέλει να παίξει καλό είναι να το επιχειρήσει με υποδεέστερους αντιπάλους και όταν δεν κρίνονται πολλά όπως προκρίσεις και βαθμοί στην Ευρώπη για την ΑΕΚ και την Ελλάδα. Επίσης πρέπει να δει αν δύναται να παίξει αυτό που θέλει το ρόστερ που έχει και το οποίο συγκριτικά με πέρυσι μοιάζει πολύ πιο καλό και σίγουρα μεγαλύτερο.
Για να είμαστε τίμιοι και ειλικρινείς με τέτοια εικόνα αν η ΑΕΚ έπαιζε με έναν αντίπαλο καλύτερο θα είχε αποκλειστεί ήδη και με σκορ τέτοιο που θα προκαλούσε απολύσεις! Φανταστείτε να έπαιζε και εντός συνόρων με έναν εκ των Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ που είναι πιο έτοιμες ομάδες και πιο μπροστά της και να έδιναν οι Ζεράλντες και Κρίστισιτς την μπάλα με χώρο και πλεονέκτημα σε Μπίσεσβαρ και σε Βαλμπουενά τουλάχιστον 5 φορές ο καθένας! Θα έγραφε το... κοντέρ πολλά...
Ακόμη χειρότερο από την αποκρουστική εικόνα της ομάδας για τον Καρντόσο είναι η δήλωση που έκανε μετά το ματς περί "ενωμένων αποδυτηρίων". Διότι πολύ απλά αν από τις 15 Αυγούστου τίθεται θέμα εσωτερικό και αποδυτηρίων, ζητώ που καήκαμε μίστερ! Και βέβαια φαντάζομαι αντιλαμβάνεται και ο ίδιος ότι αν τίθεται θέμα ενότητας αποδυτηρίων έχει εκείνος το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης αφού αυτός είναι το αφεντικό τους!
Δεν θα εστιάσω σε πρόσωπα και στο ματς γενικά. Τα είπαμε ήταν αποκρουστική η εικόνα και η ΑΕΚ άξιζε να χάσει έως και την πρόκριση! Ξεκάθαρα πράγματα... Πλην προπονητή είναι και θέμα νοοτροπίας. Ειδικά η εικόνα των "κιτρινόμαυρων" στο δεύτερο 45λεπτο ήταν για να βάζεις πρόστιμο σε όλους. Λες και είχε τελειώσει το ματς έπαιζαν. Μπορώ να το δικαιολογήσω σε έναν βαθμό λόγω του άδειου ΟΑΚΑ και του σκορ του πρώτου αγώνα. Αλλά είναι επαγγελματίες και αυτό είναι απαράδεκτο!
Με τέτοια εικόνα η ΑΕΚ δεν έχει καμία τύχη σε Ευρώπη με Τραμπζονσπόρ και σε Ελλάδα σε όλους τους στόχους! Απλά και όμορφα...
Υγ: Για την επόμενη μέρα και για να υπάρξει καλή τέτοια θα πρέπει να γίνει και σοβαρή κουβέντα μεταξύ όλων στα αποδυτήρια. Ο Καρντόσο να δικαιολογηθεί και να εξηγήσει τα ανεξήγητα του για να μη χάσει απ το δεύτερο επίσημο ματς τα αποδυτήρια και οι παίκτες να αλλάξουν σε επίπεδο νοοτροπίας και λογικής! Διαφορετικά αυτό το πράγμα δεν θα έχει πολύ μέλλον...
Υγ2: Η διοίκηση πρέπει να καλέσει τον προπονητή για εξηγήσεις σχετικά με τις επιλογές του και την όλη διαχείριση. Για την εταιρία (να το δούμε ψυχρά εντελώς) στο θέμα Λιβάια υπάρχει προβλμηα. Δεν γίνεται ο δεύτερος πιο σημαντικός ποδοσφαιριστής σε επίπεδο πληρωμής και ταυτόχρονα ο πλέον ικανός και ποιοτικός να τυγχάνει τέτοιας διαχείρισης. Ανήκει στην ομάδα και πρέπει να τον εκμεταλλεύεται αυτή ειδικά όταν είναι καλά όπως σε αυτά τα δύο ματς. Γενικά όμως και πλην Λιβάια η διοίκηση πρέπει να μάθει γιατί η εικόνα ήταν τέτοια και ποια η δικαιολογία του κόουτς και των συνεργατών του.
Υγ3: Ο αρχηγός ήταν ο μοναδικός που ξεχώρισε. Που ήταν κανονικός και έδωσε τα πάντα για να κερδίσει η ομάδα. Σωστός τακτικά, πολλά τρεξίματα, σωστή νοοτροπία. Έδωσε το παράδειγμα και δεν ακολούθησαν οι άλλοι. Αυτό είναι κακό μαντάτο.
Υγ4: Αντιλαμβάνομαι απόλυτα ότι είναι αηδία και έκτρωμα να παίζεις σε άδειο γήπεδο. Όμως αυτό θα γίνει και πάλι σε λίγες μέρες. Δεν μπορεί να το αναφέρουμε άλλο σαν δικαιολογία. Πρέπει να πάμε παρακάτω και να παίξουν με συγκέντρωση και προσήλωση στο 100%. Επίσης αν δεν βγαίνει το πλάνο με το build up απ την άμυνα, ας το αφήσουν στην άκρη από μόνοι τους οι ποδοσφαιριστές για αυτά τα ματς με τους Τούρκους, δεν θα είναι η πρώτη φορά που το κάνουν... Και με Μανόλο είχε συμβεί σε δύο τρία παιχνίδια!
Υγ5: Στόπερ απαιτείται μη τα ξαναλέμε αλλά αν δεν υπολογίζεται και ο Γιακουμάκης η ομάδα θέλει και φορ διότι έχει μόνο τον Ολιβέιρα (ο οποίος θέλει χρόνο και είναι φανερό) αν υπολογίζει τον Λιβάια για δεύτερο φορ και πάλι δεν αρκούν...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...