Ατρόμητος: Μια ομάδα γεμάτη κίνητρο!

Ατρόμητος: Μια ομάδα γεμάτη κίνητρο!

Νίκος Μαρούδας
Ατρόμητος: Μια ομάδα γεμάτη κίνητρο!

bet365

Ο Ατρόμητος καλείται σε δύο βράδια να αξιοποιήσει το 0-0 της Βαρσοβίας και να προκριθεί στα play off τους Europa League και σύμμαχος σε αυτό είναι το γεγονός πως διαθέτει ποδοσφαιριστές με τεράστιο κίνητρο...

Μια ακόμα πρόκριση, ίσως την μεγαλύτερη στην ιστορία του, θα αναζητήσει την Τετάρτη στο Περιστέρι ο Ατρόμητος. Οι Περιστεριώτες, φιλοξενούν την ιστορική Λέγκια Βαρσοβίας και στοχεύουν στην νίκη και την πρόκριση στα play off του Europa League για δεύτερη φορά στην ιστορία τους.

Σύμμαχος σε αυτή την πρόκληση, είναι το ρόστερ που έχει στα χέρια του ο Γιάννης Αναστασίου. Ένα σύνολο με χαμηλό μέσο όρο ηλικίας και ποδοσφαιριστές με τεράστιο κίνητρο, είτε νεαρούς σε ηλικία, είτε μεγαλύτερους. Πάμε να δούμε ξεχωριστά ποια κίνητρα έχει ο κάθε ποδοσφαιριστής του Ατρόμητου που πιθανότατα θα αγωνιστεί στη ρεβάνς με τη Λέγκια.

Μέγιερι: Είναι σίγουρα ο ποδοσφαιριστής του Ατρόμητου με την μεγαλύτερη εμπειρία σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ο Μπάλαζ Μέγιερι, έχει συμμετοχές σε ομίλους Champions League με τον Ολυμπιακό, όπως επίσης και συμμετοχές σε στο Europa League. Με λίγα λόγια γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει Ευρώπη και έχει ακόμα το ίδιο κίνητρο με τότε, να βρεθεί σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Άλλωστε, γνωρίζει κι ο ίδιος πως οι ευκαιρίες που θα του παρουσιαστούν για κάτι τέτοιο μπορεί να μην είναι πολλές στο μέλλον.

Ρισβάνης: Ο κορυφαίος στο παιχνίδι με την Λέγκια Βαρσοβίας για τον Ατρόμητο. Ο Σπύρος Ρισβάνης, στα τρία επίσημα παιχνίδια των Περιστεριωτων είναι εκ των κορυφαίων και δείχνει με τις εμφανίσεις του να βρίσκεται στην πιο ώριμη φάση της καριέρας του. Ο Έλληνας αμυντικός, στα 25 του χρόνια έχει αγωνιστεί με τον Παναθηναϊκό στο Europa League και θέλει δεδομένα να επαναλάβει κάτι τέτοιο με τον Ατρόμητο. Βλέπετε, γνωρίζει πολύ καλά πως μια πιθανή πρόκριση τώρα, αλλά και στη συνέχεια με τους Ρέιντζερς, ίσως να του ανοίξει πόρτες για κάτι μεγαλύτερο στο μέλλον της καριέρας του.

Γούτας: Ίσως ο ποδοσφαιριστής με το μεγαλύτερο κίνητρο όσον αφορά τα παιχνίδια με την Λέγκια Βαρσοβίας. Ο Έλληνας αμυντικός, ήταν σχεδόν αλάνθαστος κι αυτός στο πρώτο παιχνίδι της Πολωνίας. Ο Δημήτρης Γούτας, πέρσι βρέθηκε στην Λεχ Πόζναν όπου είχε άδοξο τέλος κι αυτό τον κάνει να θέλει να αποδείξει πράγματα απέναντι στους Πολωνούς, το έκανε στην Πολωνία, θέλει να το κάνει και στο Περιστέρι. Φυσικά και το γεγονός πως πρόκειται για 25χρονο ποδοσφαιριστή, παίζει τον δικό του σημαντικό ρόλο στο κίνητρο που έχει ο ίδιος για την πρόκριση.

Κιβρακίδης: Παραμένει άγνωστο αν θα καταφέρει να αγωνιστεί στη ρεβάνς. Είναι ο μεγάλος άτυχος για ακόμα ένα καλοκαίρι, καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμούς. Παρ' όλα αυτά αν τα καταφέρει και βρεθεί στην αρχική εντεκάδα, δεδομένα θα τα δώσει όλα για να δείξει πως ήταν απουσία στο πρώτο παιχνίδι. Στα 27 του χρόνια, ο Κυριάκος Κιβρακίδης γνωρίζει πως πρέπει πλέον να κάνει το κάτι παραπάνω και για την καριέρα του και όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα αυτό το καλοκαίρι, είναι μεγάλη ευκαιρία και για τον ίδιο.

Νάτσος: Αν τώρα ο Κιβρακίδης δεν τα καταφέρει, τότε το κενό του θα καλύψει και πάλι ο Σπύρος Νάτσος. Ο 21χρονος ποδοσφαιριστής, δεν ήταν καλός στο πρώτο ματς της Πολωνίας, όμως ήταν η εξαίρεση στον κανόνα! Ο Νάτσος και κόντρα στην Ντουνάισκα που χρειάστηκε να αγωνιστεί, αλλά και σε περσινά παιχνίδια ήταν πολύ καλός. Με λίγα λόγια το δικό του κίνητρο, εφόσον αγωνιστεί, είναι να δείξει πως το ματς στη Πολωνία ήταν μια κακή παρένθεση.

Κατράνης: Είχε κάποια προβλήματα στο ματς της Βαρσοβίας, αλλά σε γενικές γραμμές τα πήγε καλά. Στον επαναληπτικό με την Ντουνάισκα σκόραρε το παρθενικό τέρμα της καριέρας του και η ψυχολογία του ανέβηκε στα ουράνια. Έχοντας κάνει το βήμα στο εξωτερικό, ο Αλέξανδρος Κατράνης έχει επιστρέψει στον Ατρόμητο και ονειρεύεται με τους Περιστεριώτες τους ομίλους του Europa League. Ο ίδιος, θέλει να αποδείξει πως η τότε μεταγραφή του στη Σεντ Ετιέν δεν ήταν πυροτέχνημα και πως αξίζει να βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο και στην Ευρώπη!

Μάντσον: Ένας ακούραστος εργάτης στη μεσαία γραμμή του Ατρόμητου. Ο Μάντσον, είναι από τους πιο σημαντικούς ποδοσφαιριστές του «αστεριού» σε αυτά τα τρία πρώτα παιχνίδια μέχρι τώρα στην Ευρώπη. Ο Βραζιλιάνος, περίμενε μια πρόταση το καλοκαίρι η οποία τελικά δεν ήρθε και από το οποίο βγήκε κερδισμένος κατά πολύ ο Ατρόμητος. Σίγουρα, όπως για κάθε ποδοσφαιριστή από την Λατινική Αμερική, έτσι και για τον Μάντσον η συμμετοχή σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης είναι ένας τεράστιος στόχος και μια ευκαιρία για το βήμα παραπάνω.

Χαρίσης: Ανήκει στην κατηγορία Ρισβάνη, Γούτα. Ο Χάρης Χαρίσης, στα 24 του χρόνια θέλει να αποδείξει πως μπορεί να σταθεί στο υψηλότερο επίπεδο. Μετά το πέρασμά του από τον ΠΑΟΚ και τους δανεισμούς του, πλέον θέλει με τον Ατρόμητο να αποδείξει πράγματα και να κάνει το βήμα παραπάνω. Είναι εξαιρετικός μέχρι τώρα όπου κι αν του έχει ζητηθεί να αγωνιστεί και το μεγάλο του κίνητρο για να δείξει τι αξίζει, τον κάνει έναν από τους πιο σημαντικούς ποδοσφαιριστές στα χέρια του Γιάννη Αναστασίου.

Καχίλα: Ο Ισραηλινός ήταν η έκπληξη του Γιάννη Αναστασίου στο παιχνίδι της Βαρσοβίας. Ο ίδιος ήρθε στην Ελλάδα ως στόπερ, όμως μέχρι στιγμής μετρά τρεις συμμετοχές στον άξονα. Ο Ταλ Καχίλα, βλέπει μπροστά του για ακόμα μια φορά την ευκαιρία να αγωνιστεί στο Europa League, κάτι για το οποίο έχει αποτύχει τρεις φορές στο παρελθόν με την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ. Τώρα με τον Ατρόμητο βλέπει μπροστά του μια μοναδική ευκαιρία να τα καταφέρει και δεδομένα θα κάνει τα πάντα γι' αυτό!

Ούμπιδες: Για τον φυσικό αρχηγό αυτής ομάδας δεν χρειάζονται λόγια. Στα 37 του χρόνια έκανε τρομερό ματς στη Σλοβακία και είναι ο ποδοσφαιριστής που μπορεί να δώσει ηρεμία στους Περιστεριώτες όταν την χρειάζονται. Και επειδή κάποιος θα μπορούσε να πει «στα 37 του τι κίνητρο να έχει;», φυσικά κι έχει! Να βάλει τον Ατρόμητο για πρώτη φορά στην ιστορία του στους ομίλους του Europa League. Ίσως να είναι ο ποδοσφαιριστής που το θέλει περισσότερο από κάθε άλλον στην ομάδα.

Μανούσος: Αν ο Ούμπιδες είναι ο ποδοσφαιριστής που το θέλει περισσότερο, ο Γιώργος Μανούσος είναι ο αμέσως επόμενος! Ο πρώτος σκόρερ της ομάδας στην Ευρώπη, έμεινε μακριά από τα γκολ στο 0-0 με την Λέγκια μετά από τέσσερα σερί παιχνίδια που έβρισκε δίχτυα στα προκριματικά. Θέλει λοιπόν να σκοράρει και πάλι την Τετάρτη και με το γκολ του να δώσει μια σπουδαία πρόκριση στον Ατρόμητο.

Βέλλιος: Είναι δεδομένα ο ποδοσφαιριστής του Ατρόμητου με το μεγαλύτερο βάρος στις πλάτες του. Ο Απόστολος Βέλλιος αποκτήθηκε το καλοκαίρι ως αντικαταστάτης του Κουλούρη και καλείται να αποδείξει πως μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτό το ρόλο. Δεδομένα όταν βρει το πρώτο του γκολ θα λυθεί και θα προσφέρει περισσότερα. Όσον αφορά τώρα το κίνητρο, έχει κι αυτός να αποδείξει πως άξιζε καλύτερη μεταχείριση στις ομάδες που αγωνίστηκε όλα αυτά τα χρόνια στην Ευρώπη.

Ρόσα: Έχει αγωνιστεί σε ομίλους του Europa League με τον Απόλλων Λεμεσού και γνωρίζει πόσο σημαντικό είναι αυτό. Από τους ποδοσφαιριστές που μπορούν να δώσουν το κάτι παραπάνω στην επίθεση του Ατρόμητου, αλλά ακόμα δεν είναι στο 100% των δυνατοτήτων του. Θέλει να δείξει πως σιγά σιγά μπαίνει στο κλίμα και μπορεί να βοηθήσει τους Περιστεριώτες και φυσικά να κάνει και πάλι το όνομά του να ακουστεί στην Ευρώπη με μια πρόκριση στην οποία θα είναι μεταξύ των κορυφαίων.

Ενσικουλού: Αποκτήθηκε πέρσι από μια ομάδα που υποβιβάστηκε και μέσα σε δύο σεζόν έχει αγωνιστεί δυο φορές στα προκριματικά του Europa League με τον Ατρόμητο. Ο Κλαρκ Ενσικουλού στα 27 του πλέον, γνωρίζει πως έχει μπροστά του φέτος μια μεγάλη ευκαιρία για το βήμα παραπάνω, όπως κι όλοι οι συμπαίκτες του. Έχει μεγάλη θέληση να βοηθήσει την ομάδα του να τα καταφέρει και στα δύο από τα τρία ματς που αγωνίστηκε στα προκριματικά ήταν αρκετά καλός.

Ουγκράι: Με διαφορά ο μεγαλύτερος άτυχος μετά τον Μανούσο, στο ρόστερ του Ατρόμητου. Ο Ούγγρος τραυματίστηκε πέρσι τον χειμώνα και τώρα σιγά σιγά αρχίζει να μπαίνει και πάλι σε ρυθμούς αγώνα. Όταν μιλάμε για τον Ουγκράι, μιλάμε κατά κύρια βάση για έναν ποδοσφαιριστή ψυχολογίας. Ο 26χρονος επιθετικός, όσο δεν αγωνίζεται είναι... τρελαμένος. Όταν του δοθεί η ευκαιρία θέλει να την αρπάξει από τα μαλλιά. Κόντρα στην Λέγκια στη Βαρσοβία τον είδαμε για πρώτη φορά φέτος, αλλά όχι στη φυσική του θέση. Αν και προσπάθησε να βοηθήσει, έκανε το κάτι παραπάνω και χαλούσε όλη την προσπάθεια. Αν τον δούμε την Τετάρτη, θα έρθει από τον πάγκο και τότε θα κληθεί να αποδείξει πως μπορεί να προσφέρει στην ομάδα του κι αν τα καταφέρει, τότε θα μιλάμε για άλλον παίχτη στη συνέχεια.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα