Ένα χαμογελαστό 0-0!

Μιχάλης Λεάνης Μιχάλης Λεάνης
Ένα χαμογελαστό 0-0!

bet365

Ο Μιχάλης Λεάνης γράφει για το ματς του Αρη με τη ΑΕ Λεμεσού και για την ατυχία στην φάση των δύο δοκαριών.

Ραπίντ Βιέννης - Σάλτσμπουργκ με αξεπέραστο Live Στοίχημα και 150+ ειδικά στοιχήματα! (21+)

Κατ’ αρχάς ήταν όλοι τους εκεί. Άπαντες παρόντες.

Η ομάδα ως σύνολο! Οι παίκτες με την απόδοση τους, το πάθος τους την εν γένει αγωνιστική τους παρουσία και συμπεριφορά , το προπονητικό τιμ με το μυαλό του προσηλωμένο στο σχέδιο , την καθαρή σκέψη στις κομβικές στιγμές , το πείσμα και τον χαρακτήρα στις εντάσεις του παιχνιδιού.

Ανυπέρβλητε Γιώργο Κολτσίδα ακόμα και σε ρόλο γενικού αρχηγού σε «κιτρίνησαν»!!!

Ότι το αίμα δεν γίνεται νερό είναι κι αυτό παράδειγμα προς μίμηση και κάποιοι οφείλουν να το διδάξουν στους νεότερους!!!

Και τέλος ο κόσμος! Αυτή η κατακίτρινη καρδιά που δεν σταμάτησε ποτέ της να χτυπά, ούτε τα χρόνια της εντατικής που κάποιοι την θεωρούσαν τελειωμένη. Πως δύσκολα θα πάρει και πάλι μπροστά πως δύσκολα θα καταφέρει στο μέλλον να μεταφέρει αίμα στον κίτρινο οργανισμό.

Τουλάχιστον αυτό ήλπιζαν. Εις μάτην όμως όπως αποδείχθηκε περίτρανα και εψές. Ευτυχώς ,διαψεύστηκαν με τον πιο πανηγυρικό τρόπο.

Τι να λέμε!!! 25 του Ιούλη με 25.000 κόσμο στις κερκίδες! Όπως κάποτε ο Αρης μετέφερε σε τελικό Κυπέλλου περισσότερο κόσμο απ’ αυτόν που χωρά το γήπεδο του , έτσι και χθες περίοδο διακοπών και αδειών γέμισε ασφυκτικά την έδρα του , την έντυσε στα γιορτινά υπενθυμίζοντας και υποδεικνύοντας συγχρόνως σε λογής λογής κακοπροαίρετους μυαλοπώληδες πως το ποδόσφαιρο είναι πρώτα και πάνω απ’ όλα η δυναμική, η παρουσία, η φανέλα, η ιστορία.

Χωρίς αυτά τα βασικά στοιχεία παραμένει ένα άθλημα άνευρο και αποστεωμένο!

Και όσοι βιαστούν να συμπεράνουν πως η δίψα της επιστροφής ήταν αυτή που οδήγησε του φίλους της ομάδας να στριμωχτούν στις κερκίδες, τότε σίγουρα όλα αυτά τα χρόνια δεν έχουν καταλάβει –ή δεν θέλουν να καταλάβουν – την δύναμη του καθήκοντος που χαρακτηρίζει στο σύνολο του τον φίλαθλο κόσμο του Άρη.

Αυτή η δύναμη που έκανε την ομάδα να επιστρέψει και κυρίως να παραμείνει μέγεθος στις φυσικές του διαστάσεις και όχι σε σμίκρυνση!

Άντε τώρα βρείτε άλλη ομάδα που θα γεμίσει ασφυκτικά το γήπεδο της στο πρώτο της ευρωπαϊκό ραντεβού κατακαλόκαιρο στον αστερισμό της σαγιονάρας όταν στα περισσότερα γήπεδα ο ήχος από τις κερκίδες που θα φτάνει ασθμαίνοντας στα μικρόφωνα θα είναι το αναμάσημα από τα σπόρια των φιλάθλων!

Και τέλος ας αναλωθούν οι ειδικοί σε άλλη γκάμα επιχειρημάτων για το αν αξίζει ο Άρης ακριβό τηλεοπτικό συμβόλαιο!

Το συμβόλαιο πάντως πως η φετινή χρονιά θα είναι γεμάτη με φιλοδοξίες υπογράφηκε χθες από την ολομέλεια της ομάδας.

Γιατί τι άλλο να περιμένει κανείς στο πρώτο της επίσημο ραντεβού και μάλιστα σε αγώνα πρόκρισης;

Πριν ακόμα συμπληρωθούν 20 λεπτά παιχνιδιού ο Άρης μετρούσε δυο σημαντικές στιγμές με πρωταγωνιστή τον Ιντέγε, τον παίκτη που απέδειξε χθες περίτρανα πως ήρθε στην ομάδα για να προσφέρει και όχι για το συμβόλαιο!

Αμφότερες οι στιγμές από συνεργασίες παικτών και όχι από ευτυχείς συμπτώσεις και καραμπόλες.

Οι κίτρινοι πίεσαν μέχρι τέλους ,έδειξαν να έχουν δυνάμεις μέχρι την λήξη , μέχρι τις καθυστερήσεις , πίεσαν σε όλη την διάρκεια , και με όλα τα σχήματα, είχαν δημιουργία , είχαν ανάπτυξη , έπαιξαν στον κενό χώρο και από τα άκρα δημιουργώντας ρήγματα και προϋποθέσεις για ανοιχτό ποδόσφαιρο, έπαιξαν με κάθετες μπαλιές και όχι με γιόμες, είδαν δυο φορές την τύχη να τους κουνά αρνητικά τα δάχτυλο.

Δυο δοκάρια σκέτα γκολ γιατί εκεί που πήγε οι μπάλες και στις δυο περιπτώσεις δεν είχε περιθώριο αντίδρασης ούτε ο Σπάϊντερμαν!

Αμα δεν σε θέλει , δεν σε θέλει και δεν μπορείς να κάνεις κάτι γι’ αυτό!

Κι ο Φετφατζίδης- ζωηρός και αρκούντως ουσιαστικός στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης μέχρι να τον προδώσει η κούραση- στην πρώτη περίπτωση ενήργησε και σημάδεψε σωστά επιδιώκοντας να πετύχει ένα γκολ ακόμα πιο εντυπωσιακό από εκείνο που είχε πετύχει με αντίπαλο την Μαρσέιγ φορώντας τα ερυθρόλευκα, αλλά και ο Ματίγια στην δεύτερη των περιπτώσεων σωστά έπραξε σημαδεύοντας την συμβολή των δοκαριών.

Θέλεις και τύχη στα παιχνίδια αυτά. Όπως την είχε-ευτυχώς- στην περίπτωση του Καζαριάν που είδε το οριζόντιο δοκάρι να τον λυτρώνει από μια κατάφορη αδικία.

Περίπτωση κατά την οποία σημειώθηκαν δυο εξόφθαλμές περιπτώσεις αδράνειας. Μια από τον Μπάσα-θετικός στο σύνολο των καθηκόντων του αλλά με περιθώρια βελτίωσης ιδιαίτερα στον τομέα της πρώτης επαφής με την μπάλα και στο κοντρόλ- και στην συνέχεια από τον Κουέστα που έδειξε παρόλη την μακρινή απόσταση να αιφνιδιάζεται.

Μην αποζητάμε το τέλειο στην πρώτη επίσημη εμφάνιση. Μιλάμε για χίμαιρες! Σίγουρα η ομάδα έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης.

Ο Άρης όμως -κι αυτό είναι το πιο σημαντικό- επέδειξε στο σύνολο των προσπαθειών του περισσότερα θετικά στοιχεία από όσα του επιτρέπει η περίοδος που διανύει και περισσότερους διακριθέντες από όσους θα περίμενε ακόμα και ο πιο αισιόδοξος φίλαθλος του Άρη!

Στην λήξη του παιχνιδιού μέτρησε 17 τελικές προσπάθειες η πλειοψηφία δε αυτών στον στόχο!

Όλα αυτά με την ομάδα να μην έχει ακόμα αποκτήσει συνοχή , με τους αυτοματισμούς να μην λειτουργούν ούτε κατά το ήμισυ και με παίκτες που ακόμα δεν βρίσκονται στον επιθυμητό βαθμό ετοιμότητας.

Απέναντι μάλιστα σε ένα αντίπαλο που το μυαλό του ήταν πάντα προσανατολισμένο στο πως θα καταστρέψει παρά στο πως θα παράγει ποδόσφαιρο.

Και εδώ θέλω να σημειώσω κάτι. Είναι δικαίωμα της κάθε ομάδας να επιλέξει τον τρόπο παιχνιδιού της.

Η ΑΕ Λεμεσού επιλέγει να εμφανίζεται περισσότερο «αντιπαθητική» παρά ελκυστική μια που οι τεχνικές αρετές των παικτών της θα της το επέτρεπαν.

Δικαίωμα της, επαναλαμβάνω. Αλλά-γιατί υπάρχει και ένα αλλά σημαντικό- είναι καθήκον του διαιτητή απέναντι στο ίδιο το άθλημα αλλά και στο φίλαθλο κοινό που παρακολουθεί το παιχνίδι όχι μόνο στο γήπεδο, να μην επιτρέπει σε μια ομάδα να ευτελίζει το άθλημα.

Τόσες λιποθυμίες από μεριάς παικτών ΑΕ Λεμεσού δεν έχουμε δει ούτε σε διάδρομο εφημερεύοντος νοσοκομείου.

Η ευθύνη για αυτήν την κατάσταση επισυνάπτεται στο ίδιο τον ρέφερι! Ένας κακός διαιτητής με πλημμελή άσκηση καθηκόντων. Κρίμα για ευρωπαϊκή αναμέτρηση!

Ο Αρης θα ταξιδέψει σε μια εβδομάδα στην Κύπρο αισιόδοξος ακόμα πιο έτοιμος και πιο σοφός γνωρίζοντας πως η υπόθεση πρόκρισης εξαρτάται σχεδόν εξ ολοκλήρου από τον ίδιο!

Κι αυτό είναι το πιο αισιόδοξο μήνυμα γι’ αυτήν την περίοδο!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Λεάνης
Μιχάλης Λεάνης

Σύμφωνα με καλά εξακριβωμένες πηγές και μετά από άνοιγμα μυστικών αρχείων η γέννηση του τοποθετείται το σωτήριο έτος 1862 το πολύ!

Από μικρός ήθελε πολύ να κάνει ότι κάνουν όλα τα παιδιά!!!

Ξεκίνησε να αρθρογραφεί στην παρανομία πριν ο Γουτεμβέργιος ανακαλύψει την τυπογραφία και ο Μητσοτάκης την διαπλοκή!

Έκτοτε η εξέλιξη του, γενικά στον χώρο, υπήρξε ραγδαία και άκρως εντυπωσιακή!

Άριστος σκοπευτής , χωρίς να κλείνει το ένα μάτι, άσος του βολάν στους δυο τροχούς, δεινός σκακιστής, ικανότατος ισορροπιστής σε ζαρωμένο σχοινί και φοβερός ματάκιας της καθημερινής έγκυρης ειδησιογραφίας!

Παντοτινός λάτρης του ωραίου φύλου, εισαγωγέας και προμηθευτής ειδών αλιείας στην Πίνδο και στα Άγραφα, επιφανής αυτοδύτης ενυδρείου, παρασημοφορημένος αμπελουργός, πολέμιος των Ισμαηλιτών του Μπεγκ Ουμ , πρώτος χορευτής του Βασιλικού Μπαλέτου του Πόγραδετς, πρύτανης στην Κρατική Σχολή των Φυσιολατρών του Βούπερταλ, πρωτοσύγκελος της σκήτης του Προφήτη Δανιήλ, αρχισυναγωγός του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν, παντοτινός νοσηρός θαυμαστής της φυγόκεντρης περιπέτειας σ’αυτούς τους μίζερους καιρούς τους γεμάτους από μέτριους συντηρητές φαντασίας και ονείρων, μα πάντα ευχάριστος στα πάρτι!!!