Μπέτις - Ολυμπιακός 1-0

Γιώργος Ντυμένος
Μπέτις - Ολυμπιακός 1-0

bet365

Ο Ολυμπιακός έχασε με 1-0 από την Μπέτις, αλλά για 21' ήθελε απλά μια νίκη την τελευταία αγωνιστική! Τελικά η Μίλαν... αποκατέστησε την τάξη απέναντι στην Ντουντελάνζ και πλέον οι «ερυθρόλευκοι» αναζητούν το... θαύμα στο Φάληρο κόντρα στους «ροσονέρι»!
Την ήττα με 1-0 γνώρισε ο Ολυμπιακός στην Ανδαλουσία από την Μπέτις, αλλά μένει αυτό το «αχ». Οι Περαιώτες ήταν καλοί, τακτικά σωστοί, απώλεσαν ευκαιρίες (κυρίως στο πρώτο ημίχρονο) αλλά τελικά συνεχίστηκε η «κατάρα» της Ισπανίας, όπου ποτέ δεν έχουν κερδίσει στην ιστορία τους (14 ήττες-2 ισοπαλίες σε 16 εκεί επισκέψεις τους). Πλέον όμως δεν υπάρχει καιρός για δάκρυα. Οι γηπεδούχοι ναι μεν εξασφάλισαν την πρόκρισή τους μετά το αποψινό αποτέλεσμα, όμως το άλλο «εισιτήριο» παραμένει ανοικτό και ο Ολυμπιακός θα έχει την ευκαιρία να το πάρει απέναντι στη Μίλαν την τελευταία αγωνιστική, στο – σημαντικό αυτό – «φλεγόμενο» «Γ. Καραϊσκάκης».
Η Μπέτις ξεκίνησε με 3-5-2 και είχε τον Ρόμπλες στο τέρμα, τους Σίντνεϊ, Μαντί, Μπαρτρά στα στόπερ, τον Τέγιο δεξί μπακ-χαφ, τον Ζούνιορ αριστερό, τους Λο Σέλσο, Καρβάλιο, Κανάλες στον άξονα και τους Λεόν, Σανάμπρια επιθετικό δίδυμο.
Οι «ερυθρόλευκοι» από την πλευρά τους είχαν τον Σα κίπερ, δεξί μπακ τον Ομάρ και αριστερό τον Τσιμίκα, τους Βούκοβιτς, Σισέ στα στόπερ, τους Καμαρά , Μπουχαλάκη, Γκιγιέρμε στον άξονα, τους Ναουέλ, Ποντένσε στα «φτερά» και τον Φορτούνη «ψευτο9άρι».
Ξεκινά το ματς και το πρώτο ημίχρονο είναι η τρανή απόδειξη πως στην μπάλα... δεν βγάζεις άκρη. Κοιτώντας το επιμέρους σκορ που ήταν 1-0 υπέρ των γηπεδούχων, σε συνάρτηση με το χαμένο πέναλτι που είχαν και την κατοχή μπάλας που ήταν στα επίπεδα του 65% υπέρ τους, μπορεί εύλογα να θεωρήσει κάποιος πως το ματς κυλούσε με... περίπατο από μέρος τους. Αμ δε.... Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν κλείσει τους διαδρόμους, ο Μπουχαλάκης έβγαινε δεύτερος ή και μόνος φορ καθώς ο Φορτούνης γύρναγε πίσω να πάρει μπάλα και η εικόνα τους όχι μόνο ήταν καλή, αλλά «άγγιξαν» το γκολ σε τρεις περιπτώσεις, με τους Μπουχαλάκη (6' σουτ από καλή θέση άουτ, 29' κεφαλιά μετά από σέντρα του Τσιμίκα ελάχιστα άουτ) και Φορτούνη (43', κοντινό πλασέ μετά από σέντρα του Ομάρ, έδιωξε ο Μαντί πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή).
Βέβαια αυτόματα μπορεί κάποιος να αναρωτηθεί πώς όμως έχαναν. Το τέρμα του Κάναλες στο 39' με σουτ έξω από την περιοχή ήταν ίσως η μόνη φορά που οι Πειραιώτες επέτρεψαν σε παίκτη της Μπέτις να «πυροβολήσει» από σχετικά καλή θέση, ενώ νωρίτερα (17') είχε καταλογιστεί η εσχάτη των ποινών σε μαρκάρισμα του Σισέ επί του Λεόν σε στατική μπάλα. Ομως ο Σα τόσο απέκρουσε την εκτέλεση του Λεόν, όσο και τον «νίκησε» στην εξ' επαφής του απόπειρα να σκοράρει όταν πήρε το «ριμπάουντ». Ετσι φτάσαμε στην ανάπαυλα και ο Ολυμπιακός «κυνήγαγε», παρότι η απόφασή του να δώσει χώρο στους Ισπανούς (αυτό αποτυπώνονταν τόσο από τον σχηματισμό του, όσο και επειδή τους «περίμενε») είχε δικαιωθεί και σε καμία περίπτωση ο αγώνας δεν ήταν «ταμπούρι».
Το δεύτερο μισό ξεκίνησε ανάλογο τέμπο, αλλά ο Ολυμπιακός δεν ήταν πλέον ανάλογα καλός επιθετικά. Η Μπέτις συνέχισε να κρατά μπάλα και στο 59' «άγγιξε» ακόμη ένα γκολ, όταν ο Σανάμπρια «τράνταξε» το οριζόντιο δοκάρι του Σα. Κάπου εκεί ο Μάρτινς άρχισε να τα παίζει όλα για όλα. Με την είσοδο του Γκερέρο οι φιλοξενούμενοι παρέμειναν μεν σε διάταξη 4-2-3-1, αλλά με κλασικό φορ και τον Φορτούνη οργανωτή, ενώ στο τελευταίο δεκάλεπτο έδωσαν άλλον αέρα στα χαφ με την παρουσία του Νάτχο. Από εκείνο το διάστημα και μέχρι το τέλος οι «ερυθρόλευκοι» άρχισαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στα αντίπαλα καρέ και στις καθυστερήσεις «άγγιξαν» την ισοφάριση με την «καρφωτή» κεφαλιά του Σισέ.

MVP: Ο Κανάλες. Ο μεσοεπιθετικός της Μπέτις εκτός από το γκολ που πέτυχε, δημιούργησε πολλούς κινδύνους στην άμυνα του Ολυμπιακού και ήταν ο πιο δραστήριος των γηπεδούχων.

Στο ύψος του: Ο Σα. Η διπλή απόκρουση στη φάση του 17' επί του Λεόν (πέναλτι αρχικά, κοντινό πλασέ αμέσως μετά) κράτησε τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι, ενώ και στο φινάλε είχε ορισμένες πολύ καλές επεμβάσεις, κυρίως στο φινάλε.

Αδύναμος κρίκος: Ο Ναουέλ. Ο ακραίος του Ολυμπιακού δεν βοήθησε την ομάδα και δεν έπαιξε το 1 vs 1, κάτι που χρειάζονταν σήμερα οι Πειραιώτες, κυρίως για να βγουν στην κόντρα.

Η «γκάφα»: Οι «ερυθρόλευκοι» ενώ στο πρώτο ημίχρονο διαχειρίστηκαν σωστά το ματς, στο διάστημα 46'-70' δεν είχαν ανάλογη ορμή. Ετσι πέρασε χωρίς ουσία ένα μεγάλο μέρος του δεύτερου μισού, παρότι βρίσκονταν πίσω στο σκορ.

Το «στραγάλι»: Ο Ολυμπιακός έχει... παρελθόν με τον Καρασέφ, καθώς τον είχε αδικήσει το 2014 στο Μάλμε. Ο Ρώσος φαίνεται πως ορθώς καταλόγισε το πέναλτι στον Σισέ, αλλά στο πρώτο ημίχρονο έκανε «κατάχρηση» της κίτρινης κάρτας, ενώ ο βοηθός υπέδειξε λανθασμένα τον Φορτούνη σε θέση οφ σάιντ στο 80', ενώ έβγαινε μόνος στην αντεπίθεση.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Ο Ολυμπιακός το «πάλεψε», δεν ήταν κακός, όμως την ίδια στιγμή η Μπέτις μέχρι το 60' είχε ένα γκολ, ένα δοκάρι και ένα χαμένο πέναλτι. Αρα δεν μπορεί κάποιος να ισχυριστεί πως κέρδισε άδικα.

ΜΠΕΤΙΣ (Κίκε Σετιέν): Ρόμπλες, Μπάρτρα (74' Χάβι Γκαρθία), Κανάλες, Σέρχιο Λεόν (63' Ινούι), Σανάμπρια, Τέγιο (83' Μπαραγάν), Σίντνεϊ, Ουίλιαμ Καρβάλιο, Ζούνιορ Φίρπο, Λο Τσέλσο, Μαντί

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρ Μαρτίνς): Ζοζέ Σα, Ελαμπντελαουί, Σισέ, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε (81' Νάτχο), Μπουχαλάκης (58' Γκερέρο), Καμαρά, Ποντένσε, Ναουέλ (72' Ναουέλ), Φορτούνης

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα