Σπόρτινγκ - Αρσεναλ 0-1

Gazzetta team
Σπόρτινγκ - Αρσεναλ 0-1

bet365

Η Αρσεναλ το... σερί της! Οι Λονδρέζοι πέτυχαν την 11η σερί νίκη, πέρασαν από την Πορτογαλία επικρατώντας 1-0 της Σπόρτινγκ και ουσιαστικά εξασφάλισαν την πρωτιά του ομίλου. Ισόπαλη η ΑΕΚ.

1ος Ομιλος
Ακάθεκτη η Ζυρίχη, επικράτησε 3-2 της Λεβερκούζεν εντός έδρας, πέτυχε την τρίτη διαδοχική της νίκη και ουσιαστικά εξασφάλισε την πρόκριση στην επόμενη φάση, μιας και βρίσκεται στο +8 από την 3η θέση. Οι Ελβετοί ήταν καλύτεροι στο α' μέρος και στο 44' άνοιξαν το σκορ με τον Μαρκεζάνο. Οι Γερμανοί απάντησαν στην επανάληψη και σε τέσσερα λεπτά πέτυχαν δυο γκολ, με τον Μπελαράμπι στο 49' και στο 53'. Η Ζυρίχη είχε την ουσία, ισοφάρισε στο 59' με τον Ντομτζιόνι και πήρε τη νίκη με γκολ του Οντει στο 78'.

Τον πρώτο της βαθμό στον όμιλο πήρε η ΑΕΚ Λάρνακας, αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 εντός με τη Λουντογκόρετς. Μόλις στο 7ο λεπτό οι Βούλγαροι άνοιξαν το σκορ με τον Λουκόκι, ενώ στο 13' είχαν δοκάρι με τον Μότσι. Οι Κύπριοι απάντησαν και στο 26' ο Λαρένα ισοφάρισε σε 1-1 από την άσπρη βούλα.


2ος όμιλος
Η Ζάλτσμπουργκ δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα απέναντι στην Ρόζενμποργκ, την οποία κέρδισε με 3-0 και έκανε το απόλυτο. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Νταμπούρ στο 34’, απειλήθηκαν ελάχιστα και τελείωσαν τα πάντα στην επανάληψη. Στο 53’ ο Βολφ έκανε το 2-0, ενώ το τελικό 3-0 διαμόρφωσε με πέναλτι ο Νταμπούρ στο 59’. Η Λειψία πήρε προβάδισμα πρόκρισης, καθώς επιβλήθηκε με 2-0 της Σέλτικ. Οι Ταύροι πέτυχαν δύο γκολ σε διάστημα 4’ στο πρώτο μέρος με τους Κούνια (31’) και Μπρούμα (35’), φτάνοντας με σχετική άνεση στους τρεις βαθμούς.

3ος όμιλος
Η Ζενίτ έκανε την ανατροπή στην Αγία Πετρούπολη, επιβλήθηκε με 2-1 της Μπορντό και πήρε προβάδισμα πρόκρισης. Οι Γάλλοι πήραν το προβάδισμα με τον Μπριάν στο 26’, αλλά η ισοφάριση ήρθε με τον Τζιούμπα στο 40’. Ο Ρώσος επιθετικός δεν κατάφερε να νικήσει τον Κοστίλ με πέναλτι στο 53’, αλλά ο Κουζιάεβ στο 85’ χάρισε τη νίκη στους γηπεδούχους. Μεγάλη νίκη στην Κοπεγχάγη πήρε η Σλάβια, που με σκόρερ τον Μάτουσεκ στο 46’ επιβλήθηκε με 1-0 και ανέβηκε στη δεύτερη θέση του ομίλου.

4ος όμιλος
Η Ντινάμο Ζάγκρεμπ έκανε την ανατροπή και έφυγε με νίκη 2-1 από την Σλοβακία επί της Σπαρτάκ Τρνάβα σε άδειο λόγω τιμωρίας γήπεδο. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Γκορμπάνι στο 32’, όμως οι Κροάτες ήταν ανώτεροι και έφτασαν στην ανατροπή στην επανάληψη με τους Γκαβράνοβιτς (64’) και Όρσιτς (77’). Έτσι, έκαναν το απόλυτο στον όμιλο. Ματσάρα στο Βέλγιο, όπου η Άντερλεχτ προηγήθηκε με 2-0 με τον Μπακάλι (35’, 49’), αλλά η Φενερμπαχτσέ κατάφερε να φύγει με την ισοπαλία να μείνει ζωντανή για την πρόκριση. Ο Φρέι μείωσε σε 2-1 στο 53’, ενώ μόλις 4’ αργότερα ο Καλντιρίμ με εντυπωσιακή ατομική προσπάθεια στην περιοχή έκανε το τελικό 2-2.

5ος Ομιλος
Σε απίθανο μομέντουμ η Αρσεναλ, πέρασε νικηφόρα για πρώτη φορά στην ιστορία της από την Πορτογαλία, επικρατώντας 1-0 της Σπόρτινγκ (είχε τρεις ήττες, 3 ισοπαλίες). Η ομάδα του Εμερι πέτυχε την ενδεκάτη διαδοχική νίκη σε όλες τις διοργανώσεις (για πρώτη φορά από το 2007), ενώ με το 3 στα 3 στον όμιλο ουσιαστικά εξασφάλισε την πρωτιά. Κακό α΄ μέρος, με τους Λονδρέζους να έχουν μια καλή φάση στο σουτ του Μχιταριάν. Ωστόσο, στην επανάληψη ήταν πιο κινητικοί, απείλησαν δυο φορές με τον Ομπαμεγιάνγκ, χωρίς όμως ο τελευταίος να βρει δίχτυα. Ο Γουέλμπεκ το πήρε πάνω και με ψύχραιμο πλασέ στο 77' πέτυχε το 1-0. Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού και αγωνίστηκε βασικός.

Η Βόρσκλα πέτυχε την πρώτη της νίκη στον όμιλο κι έβαλε... φωτιά. Οι Ουκρανοί επικράτησαν της Καραμπάκ με 1-0 εκτός έδρας και μείωσαν στο -3 από τη 2η Σπόρτινγκ. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Κούλατς με σουτ στο 48', με τον γκολκίπερ Βάγκνερ να κάνει λάθος υπολογισμό.

Τα αποτελέσματα
Ζυρίχη - Λεβερκούζεν 3-2

ΑΕΚ Λάρνακας - Λουντουγκόρετς 1-1

Σάλτσμπουργκ - Ρόζενμποργκ 3-0

Λειψία - Σέλτικ 2-0

Ζενίτ - Μπορντό 2-1

Κοπεγχάγη - Σλάβια 0-1

Αντερλεχτ - Φενέρ 2-2

Σπαρτάκ Τρνάβα - Ντιναμό Ζ. 1-2

Καραμπάκ - Βόρσκλα 0-1

Σπόρτινγκ - Αρσεναλ 0-1

Μίλαν - Μπέτις 1-2

Ντουντελάνζ - Ολυμπιακός 0-2

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα