Κλείστε τα σύνορα! (pic)

Αντώνης Σαούλης
Κλείστε τα σύνορα! (pic)

bet365

Ατρόμητος και Αστέρας Τρίπολης «αυτοκτόνησαν» παρά το γεγονός ότι ήταν ισχυροί στην κλήρωση, χάνουν τα καλά σταυρώματα και πλέον η Ελλάδα μένει με τρεις ομάδες στον 3ο προκριματικό γύρο.

Δεδομένα ψάχναμε υπερβάσεις για ν' ανέβει η Ελλάδα στην ειδική βαθμολογία της UEFA. Υπερβάσεις όχι από τον 2ο προκριματικό γύρο όμως. Οχι όταν οι ελληνικές ομάδες μπαίνουν στα pot των ισχυρών. Και ο Ατρόμητος με τον Αστέρα Τρίπολης είχαν την ευκαιρία τους να περάσουν τουλάχιστον έναν γύρο και να δώσουν βαθμούς στην Ελλάδα και επιπλέον ματς. Μάλιστα ήταν και τυχεροί στην δεύτερη κλήρωση μιας και εάν προκρίνονταν θα έπεφταν πάνω σε Απόλλωνα Λεμεσού και Μόλντε (αντίστοιχα).

Με τα εάν όμως δεν παίρνεις βαθμούς για την κατάταξη κι έτσι μείναμε με τους 0.100 του Ατρομήτου (με την ισοπαλία στο 95') κι άλλους 0.100 του Αστέρα με την ισοπαλία από την Χιμπέρνιαν.

Τι σημαίνει αυτό; Οτι στην κλήρωση της Δευτέρας εκεί που θα έπρεπε να είχαμε πέντε ομάδες θα έχουμε τρεις. ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό. Ο 4ος και ο 5ος του ελληνικού πρωταθλήματος αποχαιρέτησαν νωρίς την Ευρώπη με μόλις δύο ισοπαλίες στα τέσσερα παιχνίδια και πλέον αναμένουμε τους άλλους τρεις εκπροσώπους να δούμε πως θα πάνε στις δικές τους ευρωπαϊκές περιπέτειες. Τουλάχιστον ο ΠΑΟΚ εξασφάλισε ευρωπαϊκό όμιλο με την πρόκριση επί της Βασιλείας.

Πιθανότατα ο ρεαλιστικός στόχος της Ελλάδας να είναι να κρατήσει την 15η θέση με την οποία μπήκε την φετινή σεζόν. Ωστόσο βρίσκομαστε ήδη στην 16η με τους Κροάτες σε απόσταση αναπνοής για να πέσουμε ακόμα πιο χαμήλα...

Mετά και το τέλος του 2ου προκριματικού γύρου έχουμε τις λιγότερες ομάδες από τις χώρες που κυνηγάμε και όσο κοντά βρισκόμαστε στην 15η θέση τόσο απέχουμε κι από το να πέσουμε στην 17η!

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα