Τα ευρωπαϊκά κατορθώματα της ΑΕΚ (pic)

Τα ευρωπαϊκά κατορθώματα της ΑΕΚ (pic)

Gazzetta team
Τα ευρωπαϊκά κατορθώματα της ΑΕΚ (pic)

bet365

Η Ενωση ολοκλήρωσε στο Κίεβο τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της για το 2017-18 και ο απολογισμός είναι παραπάνω από θετικός.

Το όνειρο της επιστροφής στο Champions League έσβησε από νωρίς λόγω της ΤΣΣΚΑ Μόσχας αλλά στο Europa League φτάσαμε τέλη Φεβρουαρίου και οι Κιτρινόμαυροι αισθάνονται -και είναι- αδικημένοι που δεν θα συνεχίσουν κι άλλο. Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ, άλλωστε, ήταν καλύτερη και στα δύο ματς με τη Ντιναμό Κιέβου αλλά οι ευκαιρίες χάθηκαν και έτσι η καλύτερη ομάδα αποκλείστηκε.

Γεγονός, πάντως, που δεν μειώνει στο ελάχιστο όσα πέτυχε φέτος η ΑΕΚ στην Ευρώπη, καταφέρνοντας να ανέβει 86 ολόκληρες θέσεις στο ranking της UEFA! Για να συμβεί αυτό, χρειάστηκε η Ενωση να πραγματοποιήσει την 3η καλύτερη επίδοση της στον 21ο αιώνα, παραμένοντας αήττητη για 10 συνεχόμενα παιχνίδια! Οι Κιτρινόμαυροι είχαν θετικό συντελεστή τερμάτων (10-9) ενώ οι Μπακάκης και Χριστοδουλόπουλος ήταν αυτοί που έπαιξαν και στα 12 φετινά ευρωπαϊκά ματς, με τον πρώτο να μετράει 1080 λεπτά συμμετοχής και τον δεύτερο να είναι ο πρώτος σκόρερ με 3 γκολ.

Μια απολύτως επιτυχημένη, με λίγα λόγια, ευρωπαϊκή παρουσία για την ΑΕΚ και αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι είναι η 35η ευρωπαϊκή ομάδα στη βαθμολογία της UEFA φέτος!

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα