Οι «ακτίνες» της ΑΕΚ

Οι «ακτίνες» της ΑΕΚ

Δημήτρης Ρούσσος
Οι «ακτίνες» της ΑΕΚ

bet365

Δυο «πρόσωπα» είχαν οι παίκτες της ΑΕΚ στο παιχνίδι με τη Ριέκα και το gazzetta.gr επιχειρεί την «ακτινογραφία» τους στην ισοπαλία με 2-2 απέναντι στους Κροάτες.

Ανταγωνιστικές αποδόσεις στο Γουέστ Χαμ – Λέστερ με 0% Γκανιότα* στη Novibet. *Το 0% γκανιότα αφορά την επιλογή ''Νικητής αγώνα'' πριν την έναρξη σε επιλεγμένα παιχνίδια. (21+)!

Η Ένωση προσπάθησε πολύ για την ανατροπή, κατάφερε να ξαναβρεί «ζωή» μετά το 0-2, αλλά θα αρκεστεί με την ισοπαλία, που καθιστά εξαιρετικά κρίσιμη την έξοδό της στη Βιέννη την τελευταία αγωνιστική, κόντρα στην Αούστρια, για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Αναλυτικά:

Ανέστης: Στα δυο γκολ της Ριέκα δεν ευθύνεται, αφού εκτίθεται από την άμυνα του και είναι πολύ δύσκολο να αντιδράσει. Εντύπωση προκάλεσε όμως η αδυναμία του να «καθαρίσει» τη φάση στο 39’, όταν κοιτάει τη μπάλα στα πόδια του πεσμένου Κοργκόν και δεν πέφτει να την πιάσει. Γενικά δεν έκανε κάποια μεγάλη επέμβαση, ούτε κάποιο λάθος.

Βράνιες: Μάλλον δεν έπιασε ούτε μια καθαρή κρίσιμη κεφαλιά στο πρώτο μέρος, παραπαίοντας και παρασέρνοντας και την υπόλοιπη άμυνα μαζί του. Στο 0-1 χάνει τον Κοργκόν, που δέχεται την πάσα του Ακόστι και σκοράρει εύκολα. Στο 2-0 κάνει εντελώς λάθος κεφαλιά, με τη μπάλα να γυρνάει πίσω και να βγάζει σε πλεονεκτική θέση του Ακόστι, που έκανε το 0-2. Έκτοτε συνέρχεται, παίζει καλύτερα με τον Τσιγκρίνσκι να τον συμπληρώνει στο δίδυμο και συνολικά έπαιζε όλο και καλύτερα έκτοτε, αποφεύγοντας τα λάθη. Πολύ κακός στο πρώτο ημίχρονο, εμφανώς βελτιωμένος στο δεύτερο, αλλά αυτό δεν ήταν ένα καλό παιχνίδι για τον Βόσνιο.

Τσιγκρίνσκι: Φάνηκε η έλλειψη παιχνιδιών του Ουκρανού, που δεν μπορούσε να ακολουθήσει το ρυθμό του αγώνα. Στο 2-0 δεν κάνει το κάτι παραπάνω για να προστατεύσει την εστία, αν και εκτίθεται, όπως και ο Γκάλο από το λάθος του Βράνιες. «Ήπιε» όλη τη… θάλασσα του πρώτου μισαώρου, αδυνατώντας να κάνει κάτι σωστά. Στο β’ μέρος δεν απειλήθηκε, οπότε μπόρεσε να ισορροπήσει και να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις, όταν χρειάστηκε να επέμβει. Μέτρια παρουσία συνολικά για τον στόπερ της ΑΕΚ, πολύ καλύτερος όμως σε σχήμα με 4 στην άμυνα, όπως φάνηκε εκ του αποτελέσματος.

Μπακάκης: Πιστώνεται την καλή σέντρα στο γκολ του Αραούχο στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, όμως συνολικά στο πρώτο 45λεπτο δεν ήταν καθόλου καλός, ως αριστερός στόπερ. Όταν βγήκε ο Γκάλο, πέρασε στα δεξιά της άμυνας κι εκεί απέδωσε σαφώς καλύτερα, παίρνοντας τη μπάλα και στην επίθεση, με ασταμάτητες κούρσες και καλή δουλειά σε όλη την πλευρά. Από τους καλύτερους της ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά και συνολικά.

Γκάλο: Κανείς δεν θα θυμάται την παρουσία του στο παιχνίδι, αφού στο 30’ έδωσε τη θέση του στον Λιβάγια. Κακός παίζοντας στα δεξιά της γραμμής, απαθής αμυντικά, με ευθύνη για αρχή αντίδραση στο 0-2, ενώ επιθετικά ήταν τουλάχιστον νωχελικός. Καιρό είχε να παίξει τόσο άσχημα ο Βραζιλιάνος.

Σιμόες: Έχασε κατά κράτος τις μάχες στο κέντρο, ενώ το γνωστό φιλότιμο παιχνίδι του δεν έφτανε. Μετά την «τρικυμία συνήλθε και ήταν ο γνωστός Σιμόες, ακούραστος αμυντικά και με πολλά κοψίματα. Δεν είναι τυχαία η κυριαρχία της ΑΕΚ στο κέντρο και το γεγονός πως η Ριέκα δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει τη μπάλα, πολλώ δε μάλλον να κάνει φάσεις, ειδικά μετά το 60’. Καλός ο Πορτογάλος.

Γαλανόπουλος: Πολύ κακός στο πρώτο μέρος, αφού αμυντικά δεν έκοβε τίποτα κι επιθετικά δεν δημιοργούσε αντίστοιχα. Λειτούργησε καλύτερα μετά το πρώτο 45λεπτο, παίζοντας λίγο πιο μπροστά όταν η ΑΕΚ βρισκόταν στη φάση της επίθεσης. Δεν ήταν αυτό που έψαχνε στο συγκεκριμένο ρόλο ο Χιμένεθ, που σωστά τον αντικατέστησε στι 68’ με τον Κονέ, αφού ο Έλληνας μέσος δεν ήταν καλός.

Μπακασέτας: Υποτονικός και δίχως να παίρνει πρωτοβουλίες στο πρώτο μέρος, παρασύρθηκε από τη συνολική κακή εικόνα της Ένωσης. Δεν θα θυμάται κανείς την παρουσία του στο πρώτο 45λεπτο, αφού ερχόταν σε επαφή με τη μπάλα, αλλά δίχως ουσία. Πολύ πιο ενεργητικός στο δεύτερο ημίχρονο, αποτελούσε τον κινητήριο μοχλό των «κιτρινόμαυρων» στη δημιουργία παιχνιδιού, ενώ στο 2-2 εκτελεί πολύ ωραία στην περιοχή της Ριέκα. Συνολικά είχε καλή παρουσία.

Λόπες: Χάνει τον Ακόστι στο κόρνερ από το οποίο προήλθε το γκολ. Συνολικά οι αμυντικές του αντιδράσεις στο πρώτο μέρος ήταν κάκιστες. Μετά την είσοδο του Λιβάγια στο παιχνίδι ανέλαβε χρέη αριστερού μπακ και βελτιώθηκε, ανέβηκε αρκετά αλλά οι περισσότερες ενέργειές του με τη μπάλα ήταν κακές. Πολύ ζωηρός στην επανάληψη, αλλά δίχως κάποια χαρακτηριστική φάση

Χριστοδουλόπουλος: Άφαντος μέχρι το 30’, όταν άρχισε η ΑΕΚ να ανεβαίνει στο γήπεδο και να απειλεί ουσιαστικά. Ανέβηκε, όπως όλη η ΑΕΚ, στο β’ μέρος και φυσικά σκοράρει και φέρνει το παιχνίδι στα ίσια. Όσο περνούσε η ώρα κουραζόταν και αργούσε στις μεταβιβάσεις και στις κινήσεις του. Δικαιολογημένα αντικαταστάθηκε στο 85’, αφού δεν είχε τις ανάσες για να συμπληρώσει τον Αραούχο και τον Λιβάγια. Καλός, πρωταγωνιστής λόγω του γκολ, αλλά μάλλον χειρότερος του Μπακασέτα, αφού δεν πήρε τόσες ενέργειες.

Αραούχο: Δεν θα μπορούσε να προσφέρει κάτι περισσότερο, παραμένοντας παντελώς αποκομμένος μέχρι το 0-2. Έδειξε ότι «μυρίζεται» το γκολ στη φάση που σκόραρε, κάνοντας το πιο απλό και από αυτό παίρνει οπωσδήποτε θετικό πρόσημο. Σταθερά κινητικός κι επικίνδυνος στο δεύτερο ημίχρονο, πίεσε πολύ την άμυνα της Ριέκα και ήταν πολύ καλός στο τρανζίσιον. Στη φάση του 89’ γίνεται μοιραίος, αφού πλασάρει εντελώς λάθος και χάνει μοναδική ευκαιρία.

Οι αλλαγές:

Λιβάγια: Έδωσε πνοή στην επίθεση της ΑΕΚ, αμέσως με την είσοδό του στο παιχνίδι στο 30’. Ήταν το στήριγμα που χρειαζόταν ο Αραούχο, με τον τρόπο που παίζει μοιάζει απαραίτητος στην ομάδα του. Πολύ καλός ο Κροάτης, που «μεταμόρφωσε» όλη την επιθετική γραμμή, ακόμη κι αν δεν έκανε πάντα το σωστό με τη μπάλα στα πόδια.

Κονέ: Πέρασε στο παιχνίδι στο 68’ και χρειάστηκε λίγη ώρα για να προσαρμοστεί, μετά την πολύμηνη απουσία του. Δεν έκανε τη διαφορά στο κέντρο, δεν πρόλαβε να «μπει» στο παιχνίδι, αφού ήταν εμφανώς εκτός ρυθμού.

Πατίτο: Μπήκε στο 85’ στη θέση του Χριστοδουλόπουλου, ώστε να «φρεσκάρει» την επίθεση της ΑΕΚ. Μόλις σε μια φάση προσπάθησε να απειλήσει, αλλά δεν τα κατάφερε, προσπαθώντας να ντριμπλάρει υπερβολικά πολύ. Δεν μπορεί να κριθεί, αφού έπαιξε λίγο.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα