Άρης Λεμεσού - Σπάρτα Πράγας 1-3: «Κόλαση» το Αλφαμέγα και οριστικά εκτός Conference League (vid)

Βασιλική Μπαρτζιώτη
αρηςσπαρταααα
Εφιάλτης για τον Άρη στο Αλφαμέγα! Κυνηγούσε την ανατροπή αλλά υποχρεώθηκε σε μία πικρή εντός έδρας ήττα (14/12,1-3) χάνοντας κάθε ευκαιρία να συνεχίσει στο Conference League.

Μία μία έβλεπαν τις ελπίδες τους να γκρεμίζονται οι παίκτες του Άρη Λεμεσού, καθώς δεν μπόρεσαν να πάρουν ούτε ανάσα απέναντι σε μία σαρωτική Σπάρτα Πράγας που ήρθε στην Κύπρο αποφασισμένη για τη νίκη.

Το σύνολο του Σπιλέφσκι υποχρεώθηκε σε ήττα με 1-3 και ήδη από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού έβλεπε το όνειρο της συνέχειας στο Conference League να απομακρύνεται. Για την τρίτη θέση στον 3ο όμιλο αρκούσε νίκη με δύο γκολ διαφορά, ωστόσο οι Τσέχοι φρόντισαν να ξεκαθαρίσουν από την αρχή το τοπίο.

Το πρώτο ημίχρονο... κόλαση!

Μόλις τέσσερα λεπτά χρειάστηκε ο Κούχτα για να κάνει το 1-0. Ο 26χρονος επιθετικός πλάσαρε εύστοχα και νίκησε τον Βανά ,ύστερα από εξαιρετική ατομική ενέργεια με την Σπάρτα να έχει βγει γρήγορα σε αντεπίθεση.

Έξι λεπτά αργότερα (11'), τη σκυτάλη πήρε ο Μπιρμάνσεβιτς και έκανε το 2-0 πριν καν προλάβει η άμυνα των Κυπρίων να ανασυγκροτηθεί. Ο γκολκίπερ του Άρη νικήθηκε για δεύτερη φορά και και πλέον οι παίκτες του Σπιλέφσκι έπρεπε να ψάξουν μία τεράστια ανατροπή.

Στο 41' οι γηπεδούχοι απείλησαν για πρώτη φορά αλλά η προσπάθειά τους δεν είχε αποτέλεσμα. Ο Μπέγκτσον πάτησε περιοχή και σούταρε αλλά η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά της εστίας.

Λίγο πριν το σφύριγμα της λήξης του πρώτου 45λέπτου (45+1'), ο Μπιρμάνσεβιτς διπλασίασε τα γκολ του, έπειτα από λάθος του Βανά κατά την έξοδό του και στέλνει την Σπάρτα στα αποδυτήρια με ένα πολύ μεγάλο προβάδισμα.

Ο «λαβωμένος» Άρης δεν έφτασε ποτέ στην ανατροπή...

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Σπιλέφσκι πραγματοποίησε αλλαγές επιλέγοντας τον Μουσούντα στη θέση του Μπρόρσον.

Η πρώτη καλή ευκαιρία μετά την ανάπαυλα ήταν για τους φιλοξενούμενους με τον Βάισνερ στο 53' να δοκιμάζει ένα σουτ προς την εστία του Βανά. Ο κίπερ του Άρη μπλόκαρε λέγοντας όχι σε ακόμα ένα γκολ.

Οι Τσέχοι δεν σταματούσαν να αναζητούν το γκολ παρά το προβάδισμα ασφαλείας που είχαν. Στο 69ο λεπτό ο Μπριμάνσεβιτς, που έκανε εξαιρετικό ματς, βγήκε σε τετ-α-τετ με τον Βανά και επιχείρησε να κάνει το πλασέ αλλά ο Βραζιλιάνος για ακόμα μία φορά ανταπεξήλθε διώχνοντας την μπάλα.

Σαν έργο σε επανάληψη, ο 26χρονος φορ επανέλαβε την ίδια κίνηση στο 71' αλλά ο πορτιέρε του Άρη έβαλε ξανά τέλος στην προσπάθειά του.

Στο σημείο εκείνο η Σπάρτα φάνηκε να κάνει συντήρηση δυνάμεων έχοντας εξασφαλίσει το προβάδισμα, με τους γηπεδούχους να έχουν χάσει οποιαδήποτε ευκαιρία για μια πιθανή ανατροπή.

Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν για το τελικό 1-3 με το γκολ της τιμής στο 84', ύστερα από ενέργεια του Μπένγκτσον.

Η ανατροπή δεν ήρθε ποτέ, άλλωστε ο Άρης θα έπρεπε να κάνει μία τρομερή υπέρβαση προκειμένου να εδραιωθεί στην τρίτη θέση του 3ου ομίλου που οδηγεί στο Conference League. Οι παίκτες του Σπιλέφσκι γνώρισαν μία εντός έδρας ήττα που θα αργήσουν να ξεχάσουν...

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Άρης (Αλεξέι Σπιλέφσκι): Βανά, Γιαγκό, Μουσούντα (46′ Μπρόρσον), Ουρόσεβιτς, Καζού, Σόκε (65′ Μπράουν), Στρούσκι, Μαγιαμπέλα (76′ Σπόλιαριτς), Μπένγκτσον, Κοκόριν, Γκομίς (65′ Μοντνόρ).

Σπάρτα Πράγας (Μπρίαν Πρίσκε): Βιντάλ, Σόρενσεν (65′ Βίδρα), Βίνικ, Κρείτσι, Πρεσιάδο (36′ Γουίσνερ), Λάτσι, Καϊρίνεν, Ζελένι, Μπιρμάντσεβιτς (78′ Πέσεκ), Κούχτα (78′ Ολατούντζι), Χαράσλιν (65′ Κάραπετς).

Η βαθμολογία του 3ου ομίλου:

  1. Ρέιντζερς 6 (8-6) 11
  2. Σπάρτα Πράγας 6 (9-7) 10
  3. Μπέτις 6 (9-7) 9
  4. Άρης Λεμεσού 6 (7-13) 4
@Photo credits: Associated Press, MARIOS GRIGORIOU
 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα