Ολυμπιακός: Στο πρώτο μέρος «ζωγράφιζε», στο δεύτερο έκανε τα λάθη του

Ολυμπιακός: Στο πρώτο μέρος «ζωγράφιζε», στο δεύτερο έκανε τα λάθη του

bet365

Ο Ολυμπιακός για περίπου 60 λεπτά ήταν αγκαλιά με μία ονειρική βραδιά με τη συνέχειά του να του δείχνει το τι δεν πρέπει να κάνει με τη Φενέρ στην Τουρκία. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Ήταν πραγματικά 60 λεπτά... μαγικά. Εξήντα λεπτά με... μαγικό ποδόσφαιρο το βράδυ της Πέμπτης. Εξήντα λεπτά όπου ο Ολυμπιακός «ζωγράφιζε» με αυτό το 3-0 υπέρ του αλλά η συνέχειά του δεν ήταν η ανάλογη για να έρθει αυτό το 3-2. Προφανώς είναι μία αναμέτρηση με δύο όψεις. Όπως δύο όψεις έχει και ένα νόμισμα.

Η πρώτη είναι πώς ο Ολυμπιακός είχε αυτό το υπέρ του σκορ. Τα έκανε όλα πολύ σωστά και με ένα φοβερό πρέσινγκ και ένα επιθετικό... τρίγωνο με Μασούρα - Φορτούνη - Γιόβετιτς που ήταν φοβερό. Μα φοβερό για μεγάλο διάστημα του αγώνα. Και ο τρόπος που αντιμετώπισε τη Φενέρ εκείνο το διάστημα του έδειξε τον... δρόμο.

Μπορούμε να θυμηθούμε τις φάσεις; Βεβαίως. Το 1-0 και το 2-0 είναι η συνεργασία των Φορτούνη - Γιόβετιτς - Μασούρα. Στο πρώτο πιέζει πρώτα και κλέβει ο Μασούρας για να πρεσάρει μετά ο Μαυροβούνιος και να πάρει τη μπάλα για να σουτάρει ο Φορτούνης. Στο 2-0 υπήρξε η εξαιρετική συνεργασία των Φορτούνη - Γιόβετιτς.

Το 3-0

Και η φάαη του 3-0 βέβαια που βγαίνει από την πίεση των επιθετικογενών παικτών του, το πρέσινγκ και το κλέψιμο με... αυτοθυσία του Εσε και το φοβερό τελείωμα του Τσικίνιο. Μία φάση όπου άπαντες από το κέντρο και μπροστά λειτούργησαν άψογα.

Η Φενέρ σε δύο φάσεις έδειξε πώς ο Ολυμπιακός δεν έχει το περιθώριο για τέτοια ατομικά λάθη

Στη συνέχεια βέβαια είχαμε μία Φενέρ που έβγαλε αντίδραση και έναν Ολυμπιακό που με τα δικά του λάθη την ξαναέβαλε στο ματς. Και είναι κρίμα αυτό το 3-2 μόνο και μόνο για την προσπάθεια του Ολυμπιακού.

Η μία φάση είναι ο λανθασμένος χειρισμός του Ρέτσου πάνω στον αντίπαλό του που κάνει ένα γύρισμα το οποίο δεν δείχνει να απειλεί τον Ολυμπιακό και έτσι προκύπτει το πέναλτι. Με τον τρόπο που πηγαίνει στον αντίπαλό του για να έρθει το 3-1 σε μία στιγμή που ο Μεντιλίμπαρ ο ίδιος χαρακτήρισε κομβική. Ο διεθνής στόπερ είχε υποπέσει σε πέναλτι και με τη Μακάμπι στη Σερβία.

Ναι δεν είναι τόσο σωστό να στεκόμαστε σε ένα πρόσωπο μόνο όμως από την άλλη το λάθος είναι λάθος. Και η άλλη φάση που την έχει χάσει τελείως η ερυθρόλευκη άμυνα με τελευταίο τον Ορτέγα, που πάντως μετά είχε ένα φοβερό και καίριο κόψιμο πάνω στον Μπονούτσι ενώ πήγαινε για το 3-3. Ευτυχώς δεν ήρθε αυτό το 3-3.

Ο κόουτς Μεντιλίμπαρ από μέρους του τόνισε πώς ίσως θα έπρεπε να είχε κάνει νωρίτερα τις αλλαγές, προφανώς στη λογική του να... φρεσκάρει πιο νωρίς το κέντρο του. Δεν μπορεί να γυρίσει όμως ο χρόνος πίσω. Ακόμα και έτσι η νίκη είναι νίκη.

Αυτό το 3-2 δίνει το δικαίωμα στον Ολυμπιακό να έχει τις πιθανότητές του για την πρόκριση. Δεν θα έχει καθόλου εύκολη αποστολή στην Τουρκία και σε μία δύσκολη έδρα, όμως μας έδειξε πώς μπορεί να τα καταφέρει όταν είναι όπως πρέπει στο γήπεδο.

Υ.Γ. Η προσέγγιση και το αρχικό σχέδιο του Βάσκου τεχνικού με τον Γιόβετιτς βγήκε και με το παραπάνω για ένα σημαντικό διάστημα. Δεν πήγε το ίδιο καλά το τελευταίο σκέλος του β' μέρους για τους Πειραιώτες.

Υ.Γ. 2 Η εικόνα του παιχνιδιού ενδεχομένως να ήταν για ένα 3-1 όχι όμως για αυτό το 3-2. Ένα 3-2 που εν τέλει ήρθε για να οδηγήσει στο... όριο αυτό το ζευγάρι.

Υ.Γ. 3 Από τον τρόπο με τον οποίο απάντησε ο Ισπανός τεχνικός στην ερώτηση του Gazzetta φαίνεται πώς μάλλον ο Ντόι θα είναι βασικός στο Φενέρ - Ολυμπιακός. Ας περιμένουμε να το δούμε αλλά προς τα εκεί οδεύουμε: με δίδυμο Κάρμο - Ντόι.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.