Ολυμπιακός: Το step by step μιας ομάδας με ευρωπαϊκό μέταλλο, η προσωπικότητα του Ελ Αραμπί και η ατάκα του Τζέκο

Ολυμπιακός: Το step by step μιας ομάδας με ευρωπαϊκό μέταλλο, η προσωπικότητα του Ελ Αραμπί και η ατάκα του Τζέκο

bet365

Ο Ολυμπιακός άνοιξε μία νέα ευρωπαϊκή σελίδα, έχει μία κλήρωση με τη Φενέρ που συνιστά μία νέα πρόκληση και βλέπει τις προσωπικότητές του να έχουν βγει για τα καλά αγωνιστικά μπροστά. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Η πτήση της επιστροφής του Ολυμπιακού από το Βελιγράδι προς την Αθήνα είχε αναμενόμενα χρονική καθυστέρηση από τη στιγμή που το παιχνίδι με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ πήγε στην παράταση (όπως και... ανάποδα η πτήση για τη Σερβία από την Αθήνα ήταν με προορισμό το Βελιγράδι). Και όμως κανένας δεν κοιμήθηκε στη διάρκειά της. Άπαντες ήθελαν να ζήσουν αυτές τις στιγμές στο απόλυτό τους. Δεν κοιμήθηκε λοιπόν κανείς, όπως δεν κοιμήθηκε και τόσος κόσμος που περίμενε καρτερικά την ομάδα στο αεροδρόμιο για την αποθεώσει. Άλλωστε δεν βλέπει κανείς κάθε μέρα τον πιλότο της πτήσης με τρομπέτα και τους παίκτες των Πειραιωτών να δίνουν τον ρυθμό για τον ύμνο του συλλόγου.

Και ναι Μεντιλίμπαρ, Φορτούνης, Ποντένσε, Ελ Καμπί και Ελ Αραμπί είχαν την... τιμητική τους όμως όλη η ομάδα αποθεώθηκε. Όλος ο Οργανισμός σε μία βραδιά που θα μείνει αξέχαστη, πράγμα λογικό. Πώς να μην μείνει όταν έχουμε να κάνουμε με τέτοια ανατροπή; Ένα σκορ 1-6 που θα μπορούσε να γίνει και 1-7. Σε ένα σημείο όπου τα βαριά χαρτιά της ομάδας και οι δυνατές της αγωνιστικές προσωπικότητες βγήκαν πάλι μπροστά.

Το... κλίμα για την επόμενη ημέρα δόθηκε διά στόματος του Κριστιάν Καρεμπέ. Ο Ολυμπιακός έχει ήδη γράψει ιστορία στο Conference League και έχει την προοπτική να κάνει και ένα ακόμα πιο μεγάλο βήμα. Όλα όμως με το σωστό... μέτρο. Step by step όπως ήταν το νόημα των λεγομένων του Γάλλου και πολύ σωστά ήταν έτσι.

Ο Ολυμπιακός δεν θα έχει μία εύκολη κλήρωση. Αλλά μήπως ήταν εύκολες κληρώσεις αυτές με Φερεντσβάρος και Μακάμπι Τελ Αβίβ; Όχι δεν ήταν και ας γεμίζουν κατά καιρούς τα social media με σχόλια υποτίμησης διάφορων αντιπάλων των ελληνικών ομάδων. Όταν μία ομάδα έχει φτάσει στις 8 κορυφαίες ενός ευρωπαϊκού θεσμού έχει κάνει πολλά πράγματα καλά. Και δείχνει ξεκάθαρα ευρωπαϊκό μέταλλο.

Ελ Αραμπί γιατί... μπορεί και ένα σχόλιο του Τζέκο που λέει πολλά

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί είναι ένα πρόσωπο μεγάλων ευρωπαϊκών βραδιών για τον Ολυμπιακό. Δεν είναι ο μόνος από αυτό το ρόστερ. Είναι όμως ο πιο... Έλληνας από τους ξένους. Τον έβλεπε κανείς μετά το ματς το πώς... έλαμπε το πρόσωπό του. Το πόσο καλά ήταν και δεν είχε να κάνει αυτό μόνο με το γκολ του. Είναι ένας παίκτης που συνιστά μία τεράστια προσωπικότητα και δεν είναι μόνο η πολύ μεγάλη προσφορά του στον Ολυμπιακό.

Είναι πώς βλέπεις τη χαρά του για το ποδόσφαιρο και τη διάθεσή του και τον χαίρεσαι. Δεν είναι ο μόνος στον Ολυμπιακό αλλά το background και τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά τον καθιστούν έναν τόσο δυνατό παίκτη ακόμα και στα 37 του χρόνια.

Ο κόσμος

Και βέβαια αυτή η πρόκριση έχει και 2 άλλες παραμέτρους. Πρώτον ο κόσμος της ομάδας και όχι μόνο αυτός που την αποθέωσε στην Αθήνα. Ήταν και ο κόσμος που έκανε το ταξίδι για τη Μπάτσκα Τόπολα, ένα καθόλου εύκολο ταξίδι (περίπου 2 ώρες από το Βελιγράδι), κάνοντας τη δική του κατάθεση ψυχής για να στηρίξει την αγαπημένη του ομάδα και να επιβραβευτεί ανάλογα μετά.

Και δεύτερον ο αντίκτυπος αυτής της πρόκρισης. Ο αρχηγός της Φενέρ, Έντιν Τζέκο, είπε χαρακτηριστικά για το 1-6 των Πειραιωτών: «Είδα το 2ο ματς και πραγματικά εντυπωσιάστηκα. Ήταν εντυπωσιακό. Νίκησαν 6-1 (οι παίκτες του Ολυμπιακού). Νομίζω ότι οι πιθανότητες είναι 50%-50%». Δηλώσεις που το δίχως άλλο λένε πολλά...

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.