Ατσέρμπι: «Καμία ρατσιστική κουβέντα δεν έχει βγει ποτέ από το στόμα μου»

acerbi_inter
Ο Φραντσέσκο Ατσέρμπι έβαλε τέλος στις κατηγορίες περί ρατσιστικής επίθεσης στον Ζεζούς, τονίζοντας πως ποτέ στην καριέρα του δεν είχε προχωρήσει σε ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς

Ο κεντρικός αμυντικός της Ίντερ, Φραντσέσκο Ατσέρμπι, «κόπηκε» από τις κλήσεις της εθνικής Ιταλίας, μετά τις κατηγορίες του Ζεζούς της Νάπολι για ρατσιστική επίθεση στο μεταξύ τους παιχνίδι για τη Serie A.

Ο 36χρονος στόπερ των Νερατζούρι που θα απουσιάσει από τα δύο φιλικά της Ιταλίας στις ΗΠΑ αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριξε ότι ο Ζεζούς, που τον κατηγόρησε πως τον αποκάλεσε «νέγρο», θα έπρεπε να του ζητήσει συγγνώμη.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ατσέρμπι:

«Ρατσιστικές φράσεις δεν έχουν βγει ποτέ από το στόμα μου. Είναι το μόνο πράγμα που μπορώ να πω. Ξέρω ότι δεν είπα ποτέ κάτι ρατσιστικό, παίζω ποδόσφαιρο 20 χρόνια και ξέρω τι λέω.

Είμαι ήρεμος. Δεν άκουσα τι είπε ο Ζεζούς. Εκείνη τη στιγμή έπρεπε να είχε ζήτησε συγγνώμη, γιατί κατά τη γνώμη μου παρεξήγησε.

Για το θέμα του ρατσισμού, ελπίζω να συνεχιστεί ο αγώνας σε κάθε μέρος του κόσμου. Πολλά συμβαίνουν στο γήπεδο, είναι φυσιολογικό όταν παίζεις ποδόσφαιρο να λέγονται ορισμένα πράγματα.

Αλλά όταν σφυρίζει ο διαιτητής, δίνεις τα χέρια και όλα είναι όπως ήταν πριν. Λυπάμαι που φεύγω από την εθνική ομάδα, αλλά είναι σωστό. Το τι μου είπε ο Σπαλέτι θα μείνει μεταξύ μας. Δεν θα πάω στην Ίντερ τώρα, πηγαίνω στην κόρη μου».

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

SERIE A Τελευταία Νέα