Euro 2024: Δέκα αστέρια που κινδυνεύουν να χάσουν τα τελικά της διοργάνωσης!

Euro 2024: Δέκα αστέρια που κινδυνεύουν να χάσουν τα τελικά της διοργάνωσης!
Τα προκριματικά για το Euro του 2024 φτάνουν στο τέλος τους και αρκετά είναι τα μεγάλα ονόματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, που η συμμετοχή των οποίων με την εθνική τους είναι αμφίβολη.

Η κλεψύδρα αδειάζει και τα προκριματικά για το Euro του 2024 φτάνουν στο τέλος τους. Αρκετά είναι τα μεγάλα ονόματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, που η συμμετοχή των οποίων με την εθνική τους είναι αμφίβολη στα τελικά της διοργάνωσης.

Πολλές εθνικές ομάδες όπως η Αγγλία, η Ισπανία και η Γαλλία έχουν ήδη εξασφαλίσει τη θέση τους στο Euro 2024. Σε αυτές προστίθεται αυτομάτως και η Γερμανία, η οποία θα είναι η οικοδέσποινα της διοργάνωσης. Ωστόσο, σπουδαίες εθνικές ομάδες όπως η Σουηδία, η Νορβηγία και η Κροατία εξακολουθούν να «παλεύουν» για μια θέση στο επόμενο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Με αφορμή αυτό, το Gazzetta σας παρουσιάσει τα δέκα αστέρια που κινδυνεύουν να μην βρεθούν στα γήπεδα της Γερμανίας για το επόμενο Euro.

Έρλινγκ Χάαλαντ - Νορβηγία

Έρλινγκ Χάαλαντ - Νορβηγία

Μάρτιν Όντεγκαρντ - Νορβηγία

Μάρτιν Όντεγκαρντ - Νορβηγία

Λούκα Μόντριτς - Κροατία

Λούκα Μόντριτς - Κροατία

Ρόμπερτ Λεβαντόφκσι - Πολωνία

Ρόμπερτ Λεβαντόφκσι - Πολωνία

Έβαν Φέργκιουσον - Ιρλανδία

Έβαν Φέργκιουσον - Ιρλανδία

Ντέγιαν Κουλουσέφσκι - Σουηδία

Ντέγιαν Κουλουσέφσκι - Σουηδία

Αλεξάντερ Ισάκ - Σουηδία

Αλεξάντερ Ισάκ - Σουηδία

Γιόσκο Γκβάρντιολ - Κροατία

Γιόσκο Γκβάρντιολ - Κροατία

Ντεστίνι Ουντότζι - Ιταλία

Ντεστίνι Ουντότζι - Ιταλία

Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα - Ιταλία

Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα - Ιταλία

Η αρχή γίνεται με τον super star της Νορβηγίας, καθώς μετά την ήττα από την Ισπανία με 1-0 τέθηκαν και επισήμως εκτός διεκδίκησης της δεύτερης θέσης του πρώτου προκριματικού ομίλου του EURO 2024.

Η χώρα της Σκανδιναβίας έχει να συμμετάσχει σε μεγάλη διοργάνωση από το Euro του 2000, με την προοπτική το αρνητικό αυτό σερί να επεκταθεί να είναι ορατή, αφού πλέον θέλει απευθείας πρόκριση της Σερβίας για να πάρει τη θέση της στο φάιναλ φορ του Nations League τον Μάρτιο.

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ μετρά 27 γκολ σε 28 συμμετοχές με τη Νορβηγία, με τα έξι από αυτά να είναι στην τρέχουσα προκριματική φάση, μια επίδοση που δεν βοήθησε τη χώρα του να βρεθεί σε ένα από τα δυο προνομιούχα εισιτήρια.

Απών μαζί με τον Έρλινγκ Χάαλαντ αναμένεται να είναι και ο αρχηγός της εθνικής Νορβηγίας, Μάρτιν Όντεγκαρντ.

Ο μέσος που έχει αναγεννηθεί με τη φανέλα της Άρσεναλ αποτελώντας έναν από τους καλύτερους δημιουργικούς παίκτες αυτή τη στιγμή παγκοσμίως, να μην έχει επιβεβαιώσει τον τίτλο που έχει δοθεί στην παρούσα μορφή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος ως «Golden Generation».

Ο Όντεγκαρντ τη φετινή σεζόν σε συνολικά 15 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, έχει σκοράρει πέντε γκολ ενώ έχει μοιράσει και μια ασίστ.

Ο μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης δεν ζει και τις καλύτερες ημέρες του στο «Μπερναμπέου», έχοντας χάσει ουσιαστικά τη θέση του στο βασικό σχήμα μετά την άφιξη του Τζουντ Μπέλιγκχαμ.

Ο αρχηγός της Κροατίας και θρυλική φιγούρα της χώρας, ενδέχεται να μην καταφέρει να κλείσει την καριέρα του στην εθνική μέσω της παρουσίας σε ακόμα ένα μεγάλο ραντεβού, καθώς η ήττα της Κροατίας από την Ουαλία με 2-1 έχει δυσκολέψει το έργο να βρεθεί στα γήπεδα της Γερμανίας. Μια ήττα που συνδυάστηκε με την 100η του εμφάνισή του με τη φανέλα της «Χβράτσκα».

Η Κροατία τερμάτισε τρίτη στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ τον περασμένο χειμώνα, αλλά η πρόκρισή της στο Euro 2024 εξαρτάται πλέον από τα αποτελέσματα άλλων. Ωστόσο, η δικλείδα ασφαλείας υπάρχει, αφού η κατάκτηση της πρώτης θέσης στον πρώτο όμιλο του League A στο Nations League, της δίνει τη δυνατότητα να διεκδικήσει τη θέση της και τον Μάρτιο.

Οι ελπίδες της Πολωνίας να φτάσει στη διοργάνωση λιγόστεψαν μετά την ισοπαλία 1-1 με τη Μολδαβία (15/10), αποτέλεσμα που την άφησε τρίτη στον Όμιλο Ε, έχοντας παίξει ένα παιχνίδι περισσότερο από την Αλβανία και την Τσεχία, βρισκόμενη τρεις και έναν πόντο πίσω αντίστοιχα.

Η απουσία του Λεβαντόφσκι λόγω προβλήματος τραυματισμού στον αστράγαλο αποτέλεσε μεγάλο πλήγμα, αφήνοντας δυσαναπλήρωτο κενό στο κέντρο της επίθεσης της Πολωνίας, με το παιχνίδι κόντρα στην Τσεχία (17/11) να έχει χαρακτήρα «τελικού».

Ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στο πολωνικό ποδόσφαιρο έχει συμπληρώσει τα 35 του έτη, με το Euro 2024 να είναι ίσως μια από τις τελευταίες του ευκαιρίες να πρωταγωνιστήσει σε μεγάλη διοργάνωση με το εθνόσημο.

Ο Έβαν Φέργκιουσον αποτελεί έναν από τους επιθετικούς με την υψηλότερη βαθμολογία στην Premier League, λόγω των εξαιρετικών εμφανίσεών του με τη φανέλα της Μπράιτον.

Οι ελπίδες της εθνικής Ιρλανδίας όμως να φτάσει μέχρι τα τελικά του Euro 2024 εξαρτώνται αποκλειστικά από τα play off, αλλά μια νίκη εναντίον της Ολλανδίας θα ενισχύσει αρκετά τις πιθανότητές της να φτάσει μέχρι εκεί. Ο Φέργκιουσον αποτελεί άλλωστε ένα από τα ανερχόμενα αστέρια του βρετανικού ποδοσφαίρου.

Ο 19χρονος επιθετικός τη φετινή σεζόν σε συνολικά 14 εμφανίσεις, έχει σκοράρει πέντε γκολ με την Μπράιτον.

Ο Ντέγιαν Κουλουσέφσκι έχει κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις με τη φανέλα της Τότεναμ στην Premier League, από τότε που αποχώρησε από τη Γιουβέντους.

Ο εξτρέμ των Spurs θα πρέπει να συμβάλλει τα μέγιστα για να βοηθήσει και τη Σουηδία για να προκριθεί στο Euro και να λάμψει και εκείνος στα γήπεδα της Γερμανίας. Ο Κουλουσέφσκι έχει πετύχει τρία γκολ σε συνολικά 33 συμμετοχές με το εθνόσημο στο στήθος και μένει να δούμε αν θα βοηθήσει στα επόμενα κρίσιμα ματς το σύνολο του Γιάνε Άντερσον.

Ο 23χρονος εξτρέμ σε 13 συμμετοχές έχει καταφέρει να σκοράρει τρία τέρματα με την ομάδα του Άγγελου Ποστέκογλου.

Ο Αλεξάντερ Ισάκ αποτελεί έναν από τους πιο παραγωγικούς επιθετικούς στην Premier League, από τότε που μετακόμισε στη Νιούκαστλ από τη Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Ωστόσο, ο Σουηδός και οι συμπαίκτες του θα πρέπει να παλέψουν στους αγώνες των play off για να φτάσουν στο επόμενο Euro. Πρώτα από όλα όμως για να φτάσουν εκεί θα πρέπει να πάρουν τις νίκες απέναντι στο Αζερμπαϊτζάν και την Εσθονία.

Ο 24χρονος επιθετικός την τρέχουσα σεζόν έχει καταγράψει συνολικά 12 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με τη Νιούκαστλ και έχει σκοράρει επτά φορές, εξαργυρώνοντας κάπως έτσι τις καλές του εμφανίσεις με τις Καρακάξες την κλήση του στην εθνική.

Ο Γιόσκο Γκβάρντιολ είναι ακόμα ένα μέλος της εθνικής Κροατίας που εντυπωσίασε στο Κατάρ, καθώς κέρδισε το Μαρόκο και τέρματισε στην τρίτη θέση του τουρνουά και κινδυνεύει να μείνει εκτός του Euro.

Ο κεντρικός αμυντικός χάρη στις καλές εμφανίσεις του με τη φανέλα της Λειψίας πήρε τη μια μεγάλη μεταγραφή στη Μάντσεστερ Σίτι το καλοκαίρι. Οι Γκβάρντιολ και η Κροατία έχουν ακόμα πιθανότητες να φτάσουν στη Γερμανία, αλλά πρέπει πρώτα να πάρουν θετικά αποτελέσματα με τις Λετονία και Αρμενία.

Ο 21χρονος στόπερ της Σίτι, στις πρώτες 12 αγωνιστικές της Premier League έχει αγωνιστεί σε εννέα παιχνίδια και αποτελεί βασικό γρανάζι στην αμύνα της ομάδας του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Ο Ντεστίνι Ουντότζι δεν ήταν μέλος της ιταλικής ομάδας που κέρδισε το Euro, αλλά στη συνέχεια έγινε ένας από τους πιο πολλά υποσχόμενους μπακ στην Ευρώπη. Ο άσος της Τότεναμ εδραιώθηκε στο πλευρό του Άγγελου Ποστέκογλου μετά την επιστροφή του από τον δανεισμό του στην Ουντινέζε την περασμένη σεζόν.

Ωστόσο, θα πρέπει να ελπίζει ότι οι συμπαίκτες του στην εθνική ομάδα θα μπορούν να κάνουν τη δουλειά χωρίς αυτόν εναντίον της Βόρειας Μακεδονίας και της Ουκρανίας, καθώς αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού και δεν θα δώσει το παρών.

Η Ιταλία όπως και η Νορβηγία, δεν κατάφερε να φτάσει στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ παρά το γεγονός ότι κέρδισε το Euro του 2021.

Ο Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα θεωρείται ευρέως ως ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες στον κόσμο, έχοντας ήδη πρωταγωνιστήσει σε Μίλαν και Παρί Σεν Ζερμέν σε ηλικία μόλις 24 ετών. Ο 24χρονος κίπερ ήταν ο ήρωας για την Ιταλία στα προηγούμενα Euro, καθώς τη βοήθησε να κερδίσει τη διαδικασία των πέναλτι επί της Αγγλίας στο «Γουέμπλεϊ».

Ο Ντοναρούμα την τρέχουσα σεζόν σε συνολικά 16 συμμετοχές έχει καταφέρει να κρατήσει ανέπαφη την εστία του οκτώ αγώνες, σε όλες τις διοργανώσεις.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image