Ελπίδες για… πρόκριση! (pics)

Δημήτρης Ρούσσος
Ελπίδες για… πρόκριση! (pics)

bet365

Η Εθνική Ελπίδων του Αντώνη Νικοπολίδη δίνει σήμερα (19:00) τον πιο δύσκολο αγώνα της στην προσπάθειά της για πρόκριση στο EURO 2019 της Ιταλίας και του Σαν Μαρίνο, αντιμετωπίζοντας την Κροατία εκτός έδρας με στόχο τη νίκη ή την ισοπαλία.

Κροατία – Αγγλία με αξεπέραστο Live Στοίχημα και 200+ ειδικά στοιχήματα! (21+)

Για τέταρτη φορά στα χρονικά (1988, 1994, 2002) οι Ελπίδες θέλουν να δώσουν το «παρών» στην κορυφαία διοργάνωση σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η τελευταία τοποθετείται 16 χρόνια πριν και πλέον ποδοσφαιριστές που τότε ήταν… παιδιά θέλουν να βρεθούν στο κορυφαίο «ραντεβού» και να μιλήσουν «ιταλικά» το καλοκαίρι του 2019!

Η ομάδα του Αντώνη Νικοπολίδη τα έχει καταφέρει εξαιρετικά ως τώρα στον όμιλο. Μετρώντας επτά νίκες και μια ισοπαλία, οδηγεί την «κούρσα» με 22 βαθμούς και θέλει να μείνει εκεί μέχρι και το βράδυ της Δευτέρας (15/10). Αντίπαλος τότε είναι η Λευκορωσία, σε ένα παιχνίδι που βέβαια έχει τις προοπτικές να αποτελέσει «φιέστα» πρόκρισης, αν σήμερα μείνει αήττητη απέναντι στη μόνη ομάδα που της έχει κόψει βαθμούς στον όμιλο.

Ο λόγος για την Κροατία, που έχει πολλαπλάσια χρηματιστηριακή αξία, ωστόσο βρίσκεται πίσω από τη «γαλανόλευκη» με 19 βαθμούς, χωρίς απευθείας εισιτήριο για το EURO. Σήμερα θα κυνηγήσει τη νίκη, που θα της δώσει την πρωτιά σχεδόν σίγουρα, αφού την τελευταία αγωνιστική παίζει στο Σαν Μαρίνο, γι’ αυτό και το παιχνίδι χαρακτηρίζεται ως… τελικός, εντός ή εκτός εισαγωγικών. Σε αυτή την περίπτωση, η Εθνική θα πρέπει να «αυτοκτονήσει» για να μη βρεθεί μέσα στους καλύτερους δεύτερους για τα μπαράζ (20-22 Νοεμβρίου).

Ο τραυματίας Μαυροπάνος δεν βρίσκεται στη διάθεση του Νικοπολίδη, ενώ οι Κουλούρης και Τσιμίκας θα αγωνιστούν με την Εθνική Ανδρών την ίδια μέρα απέναντι στην Ουγγαρία για το UEFA Nations League. Παρ’ όλα αυτά η ομάδα έχει δείξει πως έχει το υλικό και τον τρόπο να πάρει αυτό που θέλει, ώστε να βρεθεί στα τελικά το επόμενο καλοκαίρι.

«Η ομάδα αυτή έχει αγωνιστικό πλάνο και συγκεκριμένη φιλοσοφία και δεν πρόκειται να την αλλάξει στο ματς με την Κροατία. Παίζει πάντα για τη νίκη, όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος. Το έδειξε στη μέχρι τώρα πορεία της και έτσι θα συνεχίσει. Σκοπός μας είναι και στην Κροατία να διατηρήσουμε τον χαρακτήρα μας», ανέφερε στο epo.gr πριν το παιχνίδι ο ομοσπονδιακός τεχνικός, που θέλει να πανηγυρίσει και την πρώτη μεγάλη επιτυχία του ως προπονητής.

Η αποστολή της Εθνικής: Γαλανόπουλος, Ανδρούτσος, Λημνιός, Χατζιδιάκος, Λάμπρου, Μασούρας, Νικολάου, Πασαλίδης, Μανθάτης, Κυριακόπουλος , Χατζηγιοβάνης, Κωτσόπουλος, Σάλιακας, Σιαμπάνης, Βέργος, Kαραχάλιος, Κότσαρης, Μπουζούκης, Θεοδωράκης, Στάικος, Χατζηθεοδωρίδης, Καμπετσής, Μαυρομάτης

Υπενθυμίζεται πως από τους 9 ομίλους των προκριματικών στην Ιταλία και στο Σαν Μαρίνο θα βρεθούν οι πρώτοι, ενώ θα διεξαχθούν μπαράζ για ακόμα 4 θέσεις μεταξύ των ισάριθμων καλύτερων δεύτερων. Οι 11 ομάδες θα βρουν την πρώτη διοργανώτρια στα παιχνίδια που θα διεξαχθούν σε Μπολόνια, Ούντινε, Ρέτζιο Εμίλια, Τριέστε, Τσεζένα και Σαν Μαρίνο από τις 16 ως τις 30 Ιουνίου 2019. Ισπανία και Γαλλία έχουν ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση από τους ομίλους τους.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

01/09/17 Λευκορωσία - Ελλάδα 0-2

04/09/17 Ελλάδα - Μολδαβία 5-1

05/10/17 Μολδαβία - Ελλάδα 0-2

10/10/17 Σαν Μαρίνο - Ελλάδα 0-5

13/11/17 Ελλάδα - Κροατία 1-1

22/03/18 Ελλάδα - Σαν Μαρίνο 4-0

27/03/18 Ελλάδα - Τσεχία 3-0

10/09/18 Τσεχία - Ελλάδα 1-2

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

9η αγωνιστική (12/10)

Κροατία - Ελλάδα

10η αγωνιστική (15/10)

Ελλάδα - Λευκορωσία

Σαν Μαρίνο - Κροατία

 

Τελευταία Νέα