Κροατία - Ελλάδα 2-0

Δημήτρης Ρούσσος
Κροατία - Ελλάδα 2-0

bet365

Η Εθνική Ελπίδων γνώρισε την ήττα από την Κροατία με 2-0, πλέον βρίσκεται δεύτερη στην ισοβαθμία μαζί της στον όμιλο των προκριματικών του EURO 2019 και μάλλον οδεύει στα μπαράζ των καλύτερων δεύτερων, αφού η ανταγωνίστρια παίζει με το Σαν Μαρίνο την τελευταία αγωνιστική. Αποβλήθηκε ο Νικολάου στο 65'. «Φουλ» για τη δεύτερη θέση η «γαλανόλευκη», που υποδέχεται τη Δευτέρα (15/10) τη Λευκορωσία στο Περιστέρι. Αναλυτικά η βαθμολογία.

Η ομάδα του Αντώνη Νικοπολίδη προσπάθησε, όμως δεν μπόρεσε να κοντράρει την Κροατία ουσιαστικά, χάνοντας το πάνω «χέρι» για πρόκριση στο EURO της Ιταλίας και του Σαν Μαρίνο. Η «Χρβάτσκα» πήρε τη νίκη μάλλον εύκολα (2-0), ισοβαθμεί πλέον με την Εθνική στην κορυφή του ομίλου, όμως η νίκη της δίνει την πρώτη θέση και στέλνει τη δική μας ομάδα στην «αγωνία» των μπαράζ μεταξύ των καλύτερων δεύτερων από τους 9 ομίλους.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός επέλεξε σύστημα 4-2-3-1 και τον Κότσαρη στα γκολπόστ, τον Σάλιακα δεξιά στην άμυνα, τον Κυριακόπουλο αριστερά και τους Πασαλίδη και Νικολάου στο κέντρο της. Γαλανόπουλος και Καραχάλιος θα αγωνιστούν στον άξονα, ο Λάμπρου θα παίξει αριστερά, ο Λημνιός δεξιά και ο Ανδρούτσος θα πλαισιώσει τον μοναδικό προωθημένο Βέργο.

Η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στην Εθνική, που είχε δοκάρι μόλις στο 3’! ο Βέργος έβαλε προβολή μετά την εκτέλεση φάουλ, ο φορ του Παναθηναϊκού έβαλε προβολή, όμως ο Πόβασετς έδιωξε και ο Πασαλίδης στο ριμπάουντ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Στο 23’ καταγράφηκε και δεύτερη καλή στιγμή, με τον Λάμπρου να δίνει στον Ανδρούτσο κι εκείνος να πασάρει στον Βέργο, αλλά ο κίπερ των γηπεδούχων απέκρουσε ξανά.

Έκτοτε οι Κροάτες πήραν τον έλεγχο, έκαναν το παιχνίδι τους κι ευτύχησαν να προηγηθούν πριν λήξει το πρώτο μέρος, με αυτογκόλ του Πασαλίδη. Ο Βλάσιτς σούταρε μέσα από την περιοχή, ο στόπερ του Αστέρα Τρίπολης προσπάθησε να κόψει τη μπάλα, όμως αντίθετα την έστειλε στα δίχτυα του Κότσαρη που είχε πέσει από την άλλη πλευρά και δεν μπορούσε να αντιδράσει.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα προσπάθησε να επιτεθεί και ο Νικοπολίδης πέρασε με διπλή αλλαγή στο παιχνίδι τους Χατζηγιοβάνη (αντί Ανδρούτσου) και Κωτσόπουλο (αντί Βέργου) στο 64’. Πριν καλά-καλά όμως αυτοί «ζεσταθούν», ο Νικολάου δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα κι αποβλήθηκε, αφήνοντας την Εθνική με 10 και «ψαλιδισμένες» πιθανότητες επιτυχίας στη «μάχη».

Η Κροατία δεν είχε κανένα πρόβλημα έκτοτε να επιβάλλει πλήρως τον ρυθμό της, δίχως να απειληθεί, ενώ στις καθυστερήσεις διπλασίασε τα τέρματά της με τον Μπρέκαλο, που μπήκε με όμορφη ατομική ενέργεια από αριστερά στην περιοχή και πλάσαρε εύστοχα απέναντι στον Κότσαρη για το 2-0.

Πλέον οι δυο ομάδες ισοβαθμούν στην κορυφή της βαθμολογίας με 22, όμως η Κροατία είναι πρώτη και τη Δευτέρα (15/10) θέλει τη νίκη στο Σαν Μαρίνο για να πανηγυρίσει την απευθείας πρόκριση στο EURO 2019.

Αντίθετα, οι «γαλανόλευκοι» πρέπει να επικρατήσουν της Λευκορωσίας στο Περιστέρι την ίδια μέρα, ώστε να βρεθούν κατά πάσα βεβαιότητα στους 4 καλύτερους δεύτερους των 9 ομίλων και να παίξουν στα μπαράζ (12&20 Νοεμβρίου) για μια από τις δυο θέσεις της διαδικασίας.

Οι συνθέσεις:

ΚΡΟΑΤΙΑ: Πόσαβετς, Ουρέμοβιτς, Τσαλέτα-Τσαρ, Μπένκοβιτς, Σόσα, Σούνιτς, Βλάσιτς, Ιβάνουσετς, Μπρεκάλο (95’ Μπάμπιτς), Χαλίλοβιτς (77’ Βιόλιτς), Γιακόλις

ΕΛΛΑΔΑ: Κότσαρης, Σάλιακας, Νικολάου, Πασαλίδης, Κυριακόπουλος, Γαλανόπουλος, Ανδρούτσος (64’ Χατζηγιοβάνης), Καραχάλιος, Λάμπρου (68’ Χατζηδιάκος), Λημνιός, Βέργος (64’ Κωτσόπουλος)

Η βαθμολογία:

ΘΕΣΗΟΜΑΔΑΑΓΩΝΕΣΝΙΚΕΣΙΣΟΠΑΛΙΕΣΗΤΤΕΣΓΚΟΛ ΥΠΕΡΓΚΟΛ ΚΑΤΑΒΑΘΜΟΙ
1.Κροατία971127522
2.ΕΛΛΑΔΑ971124522
3.Λευκορωσία9423111214
4.Τσεχία9414131513
5.Μολδαβία92168227
6.Σαν Μαρίνο90091250

10η αγωνιστική (15/10)

Ελλάδα - Λευκορωσία

Σαν Μαρίνο - Κροατία

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα