Εθνική 2004: Σαν να μην πέρασε μια μέρα! (pics)

Θάνος Σαρρής
Εθνική 2004: Σαν να μην πέρασε μια μέρα! (pics)

bet365

Η θρυλική ομάδα του 2004 συγκεντρώθηκε ξανά στην Πάτρα και στη συνέντευξη Τύπου για το φιλικό με τους Ισπανούς οι ομιλητές στάθηκαν στην παρέα, ενώ αποκάλυψαν ότι θα γίνουν παιχνίδια και στο εξωτερικό! Το gazzetta.gr ήταν εκεί.
Είναι όλοι τους, ξανά μαζί. Όλη εκείνη η παρέα που έγραψε το έπος του 2004. Και στεκόμαστε στη λέξη παρέα, γιατί είναι κάτι που και οι ίδιοι επιλέγουν να προτάξουν σε κάθε ευκαιρία. Φαίνεται, άλλωστε, παρατηρώντας τους έστω και για λίγο. Ο Ότο Ρεχάγκελ, ο Θοδωρής Ζαγοράκης, ο Κώστας Κατσουράνης και ο Άγελος Χαριστέας μίλησαν για το φιλικό με την Ισπανία και κάλεσαν τον κόσμο να βρεθεί στο πλευρό μιας μεγάλης προσπάθειας, η οποία γίνεται για καλό σκοπό! Άλλωστε, όπως υπογράμμισαν, αισθάνονται ότι το ποδόσφαιρο έχει χρέος να επιστρέψει κάτι στην κοινωνία.
Αρχικά μίλησε ο αντιπεριφεριεάρχης Αχαΐας, κύριος Αλεξόπουλος: «Κόουτς, κύριε Τοπαλίδη, αγαπητοί φίλοι, σας αποκαλώ έτσι γιατί έχετε μπει στις καρδιές όλων μας. Εμείς τα ζήσαμε και οι μικρότεροι τα μαθαίνουν, γι' αυτό και έχει μεγάλη σημασία η αυριανή σας παρουσία στην Πάτρα, που θα σας δουν να αγωνίζεστε. Δεν ξέρω μέχρι πότε θα έχουν την ευκαιρία αυτή, αλλά μακάρι να το κάνετε για πολλά χρόνια ακόμα, για να σας θαυμάζουν και να καταλαβαίνουν πώς πρέπει να είναι το ποδόσφαιρο σήμερα. Αυτή είναι όλη η ουσία και τα μηνύματα που περνάτε χρόνια τώρα. Η ομάδα μας τιμά με την παρουσία της, είναι μια ευκαιρία που η περιφέρεια άδραξε γιατί θέλει να έχουν την ευκαιρία οι χιλιάδες νέοι και μεγαλύτεροι να πάνε στο γήπεδο και να θαυμάσουν την ομάδα, να χειροκροτήσουν όλους για όσα έχουν κάνει. Οι πρωταγωνιστές είναι οι παίκτες και οι προπονητές, όλοι αυτοί που μας έκαναν περήφανους και συνεχίζουν να μας κάνουν. Το βράδυ του Σαββάτου να είμαστε όλοι στο γήπεδο για να στηρίξουμε αυτή την ομάδα».
Μετά το τέλος της ομιλίας του κύριου Αλεξόπουλου ήρθαν οι Ισπανοί. Καπντεβίλα, ΙΒάν Κάμπος και Άλμπερτ Λούκε. Μετά τον χαιρετισμό και του Τάκη Πετρόπουλου, σύμβουλου σε θέματα αθλητισμού, ξεκίνησε να μιλά ο Ότο Ρεχάγκελ, απαντώντας στο πόσο σημαντικό είναι ξαναβλέπει τα παιδιά μετά από τόσο καιρό και να είναι όλοι μαζί: «Καλησπέρα αγόρια και κορίτσια», είπε στα αγγλικά και συνέχισε στα γερμανικά: «Χαίρομαι πολύ που είμαι εδώ και θα ξανασυναντήσω όλα τα παιδιά. Εμείς στο διάστημα που είχαμε αναλάβει την Εθνική, είχαμε νέα παιδιά που ήταν στη φόρμα της ζωής τους. Καμιά φορά χρειάζεται μεγάλο χρονικό διάστημα, μια γενιά που θα ξαναγεννηθεί για να πετύχει κάτι παρόμοιο με αυτό που πετύχαμε. Όταν πρωτοσυγκεντρώθηκαν όλοι μαζί δεν ξέραμε ότι θα έχουμε αυτή την επιτυχία. Αυτό με χαροποιεί είναι ότι δημιουργήθηκε μια φιλία ανάμεσα σε όλους μας, για όλη μας τη ζωή. Ελπίζω αύριο να δούμε ενδιαφέρον από τον κόσμο και να γεμίσουν το γήπεδο. Θα αντιμετωπίσουμε μια ομάδα, η οποία έχει πάντα ιδιαίτερα καλούς παίκτες. Είδα το τελευταίο φιλικό της Ισπανίας με τη Γερμανία και αν παίξουμε ως Γερμανία απέναντι στους Ισπανούς στο Μουντιάλ, θα είναι πολύ δύσκολο!».
Στη συνέχεια μίλησε ο Χουάν Καμπντεβίλα, εκ μέρους των Ισπανών: «Καλησπέρα, πρώτα από όλα ευχαριστώ την Ελλάδα που μας έδωσε την μεγάλη ευκαιρία να είμαστε εδώ και να αντιμετωπίσουμε αυτή τη μεγάλη ομάδα του 2004. Θα ήθελα να τονίσω ότι η Ελλάδα ήταν μια πολύ καλή ομάδα και ανέλπιστα κατέκτησε τον τίτλο, δεν το περίμενε κανείς και μπορώ να πω ότι ακολουθήσαμε περίπου τον ίδιο δρόμο το 2008. Θα είναι μεγάλο ματς, περιμένουμε τον κόσμο και είμαστε περήφανοι και χαρούμενοι που θα είμαστε εδώ».
Ο Θοδωρής Ζαγοράκης, ο μεγάλος αρχηγός του 2004, πήρε τη σκυτάλη: «Καλησπέρα, θα ήθελα να ξεκινήσω ευχαριστώντας τον Δήμο, την Περιφέρεια, την Παναχαϊκή, τον Κώστα που φιλιξενούμαστε εδώ. Και όλα τα παιδιά που αποδέχθηκαν την πρόταση για το φιλικό παιχνίδι. Είμαστε η αρχή του καλού για την Ισπανία γιατί από εμάς ξεκίνησαν και έχτισαν μια αυτοκρατορία. Εμείς παραμένουμε μια παρέα, μας αρέσει αυτό που κάνουμε, το γουστάρουμε και έχουμε έναν σκοπό: Πήραμε πολύ περισσότερο από ότι ίσως κάποιοι δικαιούμασταν από το ποδόσφαιρο και θέλουμε να τα επιστρέψουμε στην κοινωνία και τον κόσμο όσα μπορούμε. Είπε ο κόουτς ότι χτίστηκε μια ωραία παρέα και θα μείνω σε αυτό».
Ο Ιβάν Κάμπος τόνισε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω κι εγώ την περιφέρεια και την δημαρχία. Για εμάς είναι μια στιγμή τιμής να παίξουμε αυτό τον αγώνα με την Πρωταθλήτρια του 2004, θέλω να ευχαριστήσω για την πρόσκληση, να προσκαλέσω τον κόσμο ώστε να είναι γεμάτο το γήπεδο και εύχομαι να ευχαριστηθούμε το ματς αύριο, να έρθει πολύς κόσμος!»
Ο Άγγελος Χαριστέας πήρε το λόγο: «Καλωσορίζω τα παιδιά από την Ισπανία. Η δική μας εθνική είναι ιδιαίτερη ομάδα, δεν είναι μια συνηθισμένη ομάδα. Γιατί κατόρθωσε να πετύχει μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και παραμένουμε σαν να μην πέρασε μια μέρα. Έχουμε το ίδιο δέσιμο, είμαστε φιλαράκια, έχουμε κοντά μας τον προπονητή και τον Γιάννη. Τον Ότο τον βλέπαμε σαν πατέρα, αν και μεγαλώνουμε συνεχίζουμε να έχουμε το ίδιο πάθος. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στην Πάτρα, δεν έχω παίξει ποτέ με την Εθνική εδώ. Δεν είχαμε την ευκαιρία. Είναι μια καλή ευκαιρία για τους πατρινούς να δουν την Εθνική από κοντά, καθώς και την Ισπανία που αποτελείται από μεγάλους παίκτες. Ευχαριστώ τους σπόνσορες, τους χορηγούς και όλους όσοι βοήθησαν γιατί αλλιώς δεν θα ήταν δυνατόν. Εύχομαι να γεμίσει το γήπεδο και να το ευχαριστηθούμε όλοι μαζί».
Το μικρόφωνο πήγε ξανά σε Ισπανό, τον Άλμπερτ Λούκε αυτή τη φορά: «Ευχαριστώ και εγώ όσους είναι εδώ, ελπίζω ο κόσμος να ανταποκριθεί στο κάλεσμα και να γεμίσει το γήπεδο. Χαίρομαι που θα παίξουμε με μια τόσο δυνατή ομάδα, η αλήθεια είναι ότι ήταν μια έκπληξη τότε, όμως το άξιζε. Όπως είπε και ο Καπντεβίλα ήταν λίγο σαν η αρχή για τα μεγάλα χρόνια που έζησε η Ισπανία, είχε ποιότητα η Ελλάδα αμυντικά ήταν τέλεια, ελπίζω αύριο να μην είναι τόσο σκληροί αμυντικά, γιατί το 2004 ήταν αδύνατο να τους βάλουμε γκολ. Ελπίζω να μην είναι σε τόσο καλή φόρμα!».
Τέλος, ο Κώστας Κατσουράνης υποστήριξε: «Καλησπέρα σε όλους, θέλω να ευχαριστήσω τα παιδιά καταρχήν από την Ισπανία που μας έκαναν την τιμή και ήρθαν στην Πάτρα να αγωνιστούν εναντίον μας. Τον προπονητή μας και τον κύριο Τοπαλίδη που είναι δίπλα μας, τους συμπαίκτες μας που ήρθαν εδώ και όπου αλλού χρειαστεί, τους χορηγούς, τους διοργανωτές, την περιφέρεια, τον δήμο και όλους όσοι συνέβαλαν. Το παράδειγμα της Κρήτης πρέπει να επαναληφθεί, να δούμε ένα γεμάτο στάδιο, να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο. Η Ισπανία έχει σπάνια χαρακτηριστικά στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και αξίζει κάποιος να τα δει, αλλά πάνω από όλα να δει την τεράστια αυτη η ομάδα του 2004 που έγραψε τη δική της ιστορία. Δεν ήταν μόνο η κατάκτηση του Εuro, αλλά το ότι έδωσε ώθηση και το κρατήσαμε για τα επόμενα δέκα χρόνια. Πετύχαμε κάτι σπάνιο και χτίσαμε μια παρέα που θα μας ακολουθεί για όλη μας τη ζωή».
Ο Ρεχάγκελ ρωτήθηκε για το πώς αισθάνεται που είνα εκτός από πρωταθλητής το γήπεδο, αλλά και πρωταθλητής της ζωής, χαρίζοντας ελπίδα: «Είναι πολύ σημαντικό, το κάνω και στη Γερμανία γιατι αισθάνομαι ότι έχει μεγάλη σημασία. Είχα πάει και στο Αφγανιστάν με τη Γερμανία».
 

Τελευταία Νέα