Ελλάδα - Ελβετία 0-1

Δημήτρης Τομαράς
Ελλάδα - Ελβετία 0-1

bet365

Το... restart της «νέας» εθνικής Ελλάδος δεν έβγαλε φρεσκάδα και ουσία. Το 0-1 από την Ελβετία φανέρωσε ότι Σκίμπε και παίκτες πρέπει να δουλέψουν και να προσπαθήσουν πάρα πολύ για να παρουσιάσουν ένα ανταγωνιστικό σύνολο σε Nations League και προκριματικά Euro2020! Nέο τεστ με Αίγυπτο την Τρίτη.

«ΚΡΥΑ» ΑΡΧΗ ΣΤΟ «ΠΑΓΩΜΕΝΟ» ΟΑΚΑ

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δυο ομάδες να αργούν να βρουν ρυθμό και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις, ώστε να απειλήσουν την αντίπαλή τους εστία.

Η πρώτη καλή στιγμή ανήκει στους Ελβετούς, όταν στο 5’ Μανωλάς και Τοροσίδης δεν «καθάρισαν» το γύρισμα του Λίχτστάινερ από δεξιά, με τον Τζεμαϊλί πάντως να μην προλαβαίνει τη μπάλα, ώστε να απειλήσει την εστία του Καρνέζη. Η ελληνική άμυνα δεν «απειλήθηκε», ωστόσο για πρώτη φορά χρειάστηκε να επέμβει.

Η «γαλανόλευκη απάντηση» ήρθε στο 12’, όταν από το λάθος του Εμπολό έξω από την περιοχή, ο Φορτούνης έκλεψε και πλάσαρε χαμηλά, με τη μπάλα να περνάει λίγο άουτ, δίπλα από το δεξί δοκάρι του Σόμερ! Αυτή ήταν και η πρώτη σπουδαία

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ ΜΕΤΑ ΤΟ 20’

Όσο πέρναγε η ώρα, τόσο περισσότερο προσαρμόζονταν οι παίκτες των δυο ομάδων στον αγώνα,. Ο ρυθμός ανέβηκε μετά τη συμπλήρωση του πρώτου 20λεπτου, όταν και η Εθνική έχασε την δεύτερη πραγματικά καλή στιγμή του αγώνα και ισάριθμοι ευκαιρία της. Στο 21' οι περίπου 2.000 θεατές παρακολούθησαν την τρομερή ενέργεια του Μήτρογλου στην περιοχή μετά από πάσα του Φορτούνη. Ο Έλληνας φορ «έκρυψε» τη μπάλα από τον Σάαρ, αλλά δεν πρόλαβε να πλασάριε σωστά τον Σόμερ.

Λίγα λεπτα αργότερα (27’), ο δραστήριος Σεφέροβιτς βρήκε όμορφα κάθετα τον Τζεμαϊλί, που σούταρε μπροστά από τον Μανωλά δυνατά, όμως η μπάλα κατευθύνθηκε λίγο πιο ψηλά από το οριζόντιο δοκάρι.

Ξανά ο Σεφέροβιτς, στο 35’ σέντραρε επικίνδυνα αριστερά για τον Τζεμαϊλί, αλλά ο φορ των Ελβετών βρέθηκε λίγο πιο μπροστά απ’ όσο ήθελε στη μικρή περιοχή και δεν βρήκε καλά τη μπάλα, με τον Μανωλά να διώχνει μακριά.

Με κινητήριους «μοχλούς» τους κεφάτους Μπακασέτα και Φορτούνη, η ομάδα του Σκίμπε πήρε μέτρα στο γήπεδο και με ομαδικό παιχνίδι προσπαθούσε να χτυπήσει το «καμπανάκι» για τους ασταθείς σε γενικές γραμμές Σερ και Ακανζί.

Έτσι, η «απάντηση» της Εθνικής στις ευκαιρίες ήρθε στο 40’, όταν ο Δώνης ξεπέρασε με ορμή τον Λιχτστάινερ από αριστερά, γύρισε τη μπάλα στον Μήτρογλου, αυτός με «τακουνάκι» πάσαρε πίσω του στο πέναλτι στον Φορτούνη, που με τη σειρά του την ξανάδωσε στον φορ της Μαρσέιγ, όμως το σουτ του τελευταίου κόντραρε στον Ακανζί και κατέληξε κόρνερ.

Με το παιχνίδι πια να έχει «ζωντανέψει» για τα καλά, η Ελβετία στην κόντρα στο επόμενο λεπτό έφτασε πολύ κοντά στο γκολ. Ο Εμπολό με εξαιρετική κίνηση μέσα στην περιοχή «άδειασε» τον Παπασταθόπουλο και σούταρε από κοντά, αλλά «σημάδεψε» την εξωτερική πλευρά του δοκαριού του Καρνέζη!

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε δίχως κάτι άλλο το αξιόλογο, δίχως καθυστερήσεις και κάτι έκτακτο.

ΞΑΝΑ ΣΕΦΕΡΟΒΙΤΣ, ΕΥΣΤΟΧΟΣ ΤΖΕΜΑΪΛΙ ΚΑΙ… 0-1

Στην επανάληψη, όπου οι δυο ομάδες ξεκίνησαν δίχως αλλαγές, ήρθε και το πρώτο γκολ του αγώνα. Σεφέροβιτς και Τζεμαϊλί συνδυάστηκαν σωστά για πρώτη φορά, με τον πρώτο να σεντράρει από δεξιά και τον Ελβετό φορ να τελειώνει με υπέροχο γυριστό τη φάση, νικώντας τον αδύναμο να αντιδράσει Καρνέζη και να ανοίγει το σκορ στο 59’.

Στη συνέχεια ήρθε η ώρα των αλλαγών για τις δυο ομάδες, με τον Σκίμπε να περνάει στο παιχνίδι τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο και τον Μιχάλη Μπακάκη, αντί των Τοροσίδη και Δώνη. Η Εθνική προσπάθησε να πιέσει, αλλά την ώρα που δεν απειλούταν αμυντικά, παρότι οι Ελβετοί είχαν ελαφρά υπεροχή στην κατοχή της μπάλας (42%-58%)δεν μπορούσε να δημιουργήσει και φάσεις στην εστία του Σόμερ.

Αυτό συνέβη στο 76’, όταν ο δραστήριος Φορτούνης έκλεψε τη μπάλα έξω από την περιοχή, την άλλαξε με τον Χριστοδουλόπουλο, αλλά το σουτ που επιχείρησε ο μέσος του Ολυμπιακού έφυγε πολύ ψηλά άουτ.

Κουλούρης και Πέλκας αποτέλεσαν τις επόμενες κινήσεις από τον ελληνικό πάγκο, με τους Ελβετούς να ανεβαίνουν και να απειλούν με τον Γκαβράνοβιτς, τον οποίο έκοψε με εξαιρετικό τάκλιν από πίσω στην περιοχή ο Παπασταθόπουλος.

Το παιχνίδι οδηγήθηκε ως το τέλος με αλλαγές για τις δυο ομάδες, δίχως φάσεις και με το σκορ να μένει απαράλλαχτο και την Εθνική να γνωρίζει την ήττα με 0-1. Συνολικά φάνηκε πως υπήρχαν «θέματα», τόσο στον άξονα, που δεν λειτούργησε καλά στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, ενώ και επιθετικά δεν υπήρξε σημαντική παραγωγή φάσεων, αφού πλην των ατομικών ενεργειών των Φορτούνη-Μπακασέτα, δεν φάνηκε να υπάρχει αποτελεσματικό σχέδιο για να «πονοκεφαλιάσει» την ελβετική άμυνα. Παράλληλα, το αμυντικό δίδυμο των Σωκράτη – Μανωλά δεν βρέθηκε στην καλύτερη μέρα. Καλά στάθηκε ο Μπακάκης ως δεξιός μπακ, στο διάστημα που αγωνίστηκε, όταν και σταμάτησαν οι επελάσεις των Ελβετών από την πλευρά εκείνη.

Πλέον η Εθνική «κοιτάζει» στο παιχνίδι της Τρίτης (27/3) με την Αίγυπτο στη Ζυρίχη, όπου ο Μίκαελ Σκίμπε θα συνεχίσει τις αλλαγές κι ενδεχομένως θα δοκιμάσει και παίκτες που σήμερα δεν πήραν την ευκαιρία τους, όπως ο Καρέλης και ο Λυκογιάννης.

Οι συνθέσεις:

Ελλάδα (Μίκαελ Σκίμπε): Καρνέζης, Τοροσίδης (63’ Χριστοδουλόπουλος), Παπασταθόπουλος, Μανωλάς (79’ Σταφυλίδης), Ρέτσος, Ζέκα, Σάμαρης (72’ Κουρμπέλης), Μπακασέτας, Δώνης (63’ Μπακάκης), Φορτούνης (76’ Πέλκας), Μήτρογλου (72’ Κουλούρης)

Ελβετία (Βλαντιμίρ Πέτκοβιτς): Σόμερ, Λιχτστάινερ (60’ Λανγκ), Ακανζί, Εμπολό (73’ Oμπερλίν), Φρόιλερ (60’ Φερνάντες), Σεφέροβιτς (60’ Γκαβράνοβιτς), Τζάκα, Μπαχράμι (60’ Τσούμπερ), Ροντρίγκες, Τζεμαϊλί, Σαρ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα