Πέθανε ο «αήττητος» Τάκης Λουκανίδης! (pics & vid)

Πέθανε ο «αήττητος» Τάκης Λουκανίδης! (pics & vid)

Gazzetta team
Πέθανε ο «αήττητος» Τάκης Λουκανίδης! (pics & vid)

bet365

Θρηνεί ο Παναθηναϊκός. Μόνο ο θάνατος θα μπορούσε να τον κερδίσει, αφού άνηκε στη γενιά των αήττητων! Ο Τάκης Λουκανίδης έφυγε από την ζωή σε ηλικία 81 ετών προδομένος από την καρδιά του.

Μεγάλη απώλεια για το ελληνικό ποδόσφαιρο καθώς ο άλλοτε παίκτης της Δόξα Δράμας και του Παναθηναϊκού έφυγε από την ζωή μετά από έμφραγμα που υπέστη σε ηλικία 81 ετών. Ο Λουκανίδης υπέστη έμφραγμα τα ξημερώματα της Πέμπτης (11/1) και η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή (12/1) στις 15:30 στο κοιμητήριο της Κηφισιάς.

Ο Τάκης Λουκανίδης γεννήθηκε στο Παρανέστι της Δράμας το 1937 και θεωρείτο ένας από τους πληρέστερους ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί στα ελληνικά γήπεδα. Αγωνίστηκε στην ΑΕΚ Κομοτηνής και στη Δόξα Δράμας. Το 1962 μετακόμισε στον Παναθηναϊκό με τον οποίο αγωνίστηκε για επτά χρόνια, κατακτώντας τέσσερα πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο.

Μάλιστα ήταν μέλος της θρυλικής ομάδας του ΑΗΤΤΗΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ την σεζόν 1963-64.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ GAZZETTA

Στο μεσοδιάστημα γνώρισε τη σύζυγό του, την Άννη, αλλά επειδή δεν τον ήθελαν οι δικοί της αναγκάστηκαν να φύγουν στη Νότια Αφρική το 1965, όπου αγωνίστηκε και εκεί.

Είχε 50 συμμετοχές (13 γκολ) με τη Δόξα Δράμας. Σε 142 αγώνες στην Α΄Εθνική με τον Παναθηναϊκό σκόραρε 59 φορές και άλλες 12 στο Κύπελλο. Έκλεισε την καριέρα του στον Άρη, με τον οποίο αγωνίστηκε σε 45 αγώνες έχοντας οκτώ γκολ ενώ κατέκτησε και το Κύπελλο το 1970.

Τέλος, φόρεσε την φανέλα της Εθνικής Ελλάδος σε 23 παιχνίδια και πέτυχε 3 γκολ.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΗΣ ΕΡΤ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΚΗ ΛΟΥΚΑΝΙΔΗ

 

Τελευταία Νέα