Ελλάδα - Ρωσία (U19) 2-1

Νίκος Μαρούδας
Ελλάδα - Ρωσία (U19) 2-1

bet365

Η Εθνική Νέων αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ από τους Ρώσους πήρε τη νίκη και ταυτόχρονα την πρόκριση για την Elite Round! Σιαμπάνης με πέναλτι στο 45' και Εμμανουηλίδης στο 77' οι σκόρερ.

Η Εθνική Νέων προκρίθηκε στην Elite Round του Euro U19 επικρατώντας με ανατροπή της Ρωσίας 2-1 στο Γεντί Κουλέ, τερματίζοντας δεύτερη στον 10ο προκριματικό όμιλο.

Το συγκρότημα του Γιάννη Γκούμα, αν και μπήκε δυνατά στο παιχνίδι απειλώντας με τον Κωστανάσιο στο 8', βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο. Συγκεκριμένα, στο 21', οι Ρώσοι βγήκαν στην κόντρα με τον Τινκιζιάν να βρίσκεται απέναντι στον Σιαμπάνη και να πλασάρει για το 0-1, την στιγμή που οι Έλληνες αμυντικοί δεν μπόρεσαν να σώσουν πάνω στη γραμμή.

Όμως, ο τερματοφύλακας της Εθνικής μας ήταν ο πρωταγωνιστής στο γκολ της ισοφάρισης! Στο 45', η Ελλάδα κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Γκολούμπεφ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Σιαμπάνης, που με πολύ όμορφο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1 με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, η ομάδα του Γιάννη Γκούμα είχε δοκάρι. Μετά από εκτέλεση κόρνερ στο 58', ο Ταμπάς έπιασε ένα ψηλοκρεμαστό σουτ και είδε την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι. Οι Ρώσοι, πίεσαν αν και τους έκανε και η ισοπαλία και έχασαν μια μεγάλη στιγμή στο 63'. Ο Τσιπτσένκο, βρέθηκε απέναντι στον Σιαμπάνη ο οποίος κατέβασε... ρολά κρατώντας το 1-1!

Τελικά η λύτρωση για την Εθνική ήρθε από τον Εμμανουηλίδη! Ο άσος του Παναθηναϊκού πέρασε στο παιχνίδι στο 57' και στο 77'... χτύπησε! Με ωραίο πλασέ από το ημικύκλιο της περιοχής διαμόρφωσε το 2-1 κι έστειλε την Εθνική Νέων στην Elite Round του Euro U19.

Στα λεπτά που απέμεναν οι Ρώσοι ανέβηκαν όλοι μπροστά ώστε να βρουν το γκολ της ισοφάρισης που θα τους έδινε και την πρόκριση. Δεν απείλησαν όμως σε καμία στιγμή, ενώ τελείωσαν το παιχνίδι με 9 ποδοσφαιριστές, λόγω των αποβολών του Τικνιζιάν στο 90' και του Μποροντίν στο 96'.

Οι συνθέσεις:

Ελλάδα (Γιάννης Γκούμας): Σιαμπάνης, Παπάζογλου, Δημητρίου, Χατζηδίμπας, Καμπέτσης, Ξενητίδης (75' Γκιούσης), Κωστανάσιος, Μελιόπουλος, Δημητρούλας (57' Εμμανουηλίδης), Δουβίκας (80' Νταλακούρας), Ταμπάς

Ρωσία (Αλεξάντρ Γκρίσιν): Λομάεφ, Γκολούμπεφ (46' Μουσάεφ), Μποροντίν, Γκορσκόφ, Ουτκίν, Ντιβέεφ, Κακόεφ, Εβγκένιεφ, Τσιπτσένκο (64' Ρουντένκο), Τικνιζιάν, Κισέλεφ (38' Σουλεϊμάνοφ)

 

Τελευταία Νέα