Μπαρτσελόνα – Βαλένθια 1-2: Λύγισε ξανά, στις Νυχτερίδες το Κύπελλο (vid)

Μπαρτσελόνα – Βαλένθια 1-2: Λύγισε ξανά, στις Νυχτερίδες το Κύπελλο (vid)

bet365

Μετά το “Ανφιλντ”, η Μπαρτσελονα ηττήθηκε (1-2) και στον τελικό του Copa del Rey, με τη Βαλένθια να κατακτά το πρώτο της τρόπαιο από το 2008. 11ος χαμένος τελικός της Μπάρτσα στον θεσμό.

Η αλήθεια είναι ότι για την Μπαρτσελόνα θα ήταν ακόμα ένας τίτλος. Ενα Κύπελλο που λίγες μέρες μετά θα γινόταν ακόμα ένας αριθμός, μία προσθήκη στην τροπαιοθήκη. Για τη Βαλένθια όμως θα ήταν ο μοναδικός τίτλος της από το 2008. Τα ταπεινό Copa del Rey που για τις Νυχτερίδες έμοιαζε η κορυφή του κόσμου. Και την πάτησαν, όπως πάτησαν και τη μεγάλη αντίπαλό τους, έκαναν την έκπληξη με το υπέρ τους 1-2 και σήκωσαν την κούπα για 8η φορά στην ιστορία τους, ενώ αντίθετα οι Μπλαουγκράνα την έχασαν για 11η από τις 41 φορές που την έχουν διεκδικήσει και αφού μετρούσαν τέσσερις διαδοχικές. Ηταν όμως δικαιο αυτό που συνέβη...

Χωρίς επιθετικούς (Σουάρες, Ντεμπελέ τραυματίες) και χωρίς φαντασία, με το μυαλό ακόμα στον σκληρό αποκλεισμό του “Ανφιλντ”. Αυτή η Μπαρτσελόνα που παρατάχθηκε στο “Μπενιτο Βιγιαμαρίν”, ήταν ίσως η πιο ανόρεχτη φετινή. Γύριζε την μπάλα γύρω γύρω από την αντίπαλη περιοχή και σε όλο το α' μέρος είχε μόλις ένα καλό σουτ με τον Μέσι στο 45'. Την ίδια ώρα η Βαλένθια ήταν διαβασμένη, ιδανικά στημένη και στις τρεις αντεπιθέσεις που έτρεξε, την πρώτη τη σταμάτησε ο Πικέ με απίθανο τάκλιν στη γραμμή (5' ο Ροντρίγκο είχε περάσει και τον Σίλεσεν). Οι άλλες δύο όμως έγιναν γκολ. Στο 22' ο Γκαμεϊρό αφού άδειασε με προσποίηση (22') τον Ζόρντι Αλμπα, έγινε ο τρίτος Γάλλος που σκοράρει σε ισπανικό τελικό και 11 λεπτά αργότερα ο Σολέρ έστειλε σέντρα πάρε βάλε στον Ροντρίγκο, που ολομόναχος στη μικρή περιοχή το τελείωσε με το κεφάλι.

Στην επανάληψη οι αλλαγές βοήθησαν τους Καταλανούς να γίνουν πιο απειλητικοί. Ο Μέσι με μία απίθανη ενέργεια (56') που θα μπορούσε να είναι το γκολ της χρονιάς, αφού πέρασε δύο αντιπάλους με το εξωτερικό σημάδεψε το δοκάρι. Στην επαναφορά όμως σε άδεια εστία ο Βιδάλ το έστειλε άουτ. Στο 73' ήρθε το γκολ. Ο Ντομενέκ έβγαλε δύσκολα την κεφαλιά του Λενγκλέ και στην επαναφορά ο Μέσι βρήκε δίχτυα. Από εκεί και έπειτα η Μπάρτσα πίεσε, είχε σε θέση φορ τους σέντερ μπακ της, αλλά δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει. Μάλιστα θα μπορούσε να δεχτεί εκείνη κι άλλο τέρμα, καθώς ο Γκουέντες στο 93' και στο 95' έχασε απίθανα πράγματα σε τετ α τετ και κενή εστία αντίστοιχα.

Το φινάλε βρήκε την Μπαρτσελόνα ακόμα πιο βαθιά πληγωμένη μετά τον σκληρό αποκλεισμό από τη Λίβερπουλ και τον Ερνέστο Βαλβέρδε λογικά σε σοβαρό κίνδυνο απόλυσης ή σε απόφαση παραίτησης. Το θέμα όμως τώρα είναι οι νικητές. Η Βαλένθια που μέχρι τα μισά της σεζόν κινδύνευε με υποβιβασμό, κλείνει τη χρονιά με τίτλο, 4η θέση και έξοδο στο Champions League και πορεία μέχρι τα ημιτελικά του Europa League. Οχι και άσχημα για τον Μαρθελίνο που ήταν να απολυθεί, άντεξε, γύρισε το κλίμα και το βράδυ του τρλικού νίκησε για πρώτη φορά στην καριέρα του τους Μπλαουγκράνα.

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Σίλεσεν, Πικέ, Λενγκλέ, Σεμέντο (46' Μάλκομ), Ζόρντι Αλμπα, Σέρζι Ρομπέρτο, Αρτούρ (46' Βιδάλ), Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (77' Αλενιά), Κουτίνιο, Μέσι

Βαλένθια (Μαρθελίνο): Ντομενέκ, Γκάμπριελ, Γκαράι, Βας, Γκαγιά, Κοκλέν, Παρέχο (65' Κοντογκμπιά), Σολέρ, Γκουέντες, Γκαμεϊρό (72' Πιτσίνι), Ροντρίγκο (88' Ντιακαμπί).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

COPA DEL REY Τελευταία Νέα