Ίντερ - Σλάβια Πράγας 1-1

Δημήτρης Ρούσσος
Ίντερ - Σλάβια Πράγας 1-1

bet365

Με γκολ του Μπαρέλα στο 92' η κακή Ίντερ ισοφάρισε την Σλάβια Πράγας που είχε το προβάδισμα απ' το 63' και την υπεροχή σε όλο το παιχνίδι, με τις δυο ομάδες να παίρνουν από έναν βαθμό στην πρεμιέρα του Champions League.

Η αναγγελία της κλήρωσης στον ίδιο όμιλο με Μπαρτσελόνα, Ντόρτμουντ και Ίντερ οδήγησε τους περισσότερους στο συμπέρασμα ότι η Σλάβια Πράγας θα είναι ο... φτωχός συγγενής και συλλέκτης γκολ και highlights των φημισμένων αντιπάλων της. Παρ' όλα αυτά, αν ήθελαν οι Τσέχοι να στείλουν ένα «μήνυμα» ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι κι ότι η περσινή τους πορεία ως τα προημιτελικά του Europa League μόνο τυχαία δεν είναι, στο Μιλάνο αποφάσισαν να το κάνουν! Το τελικό 1-1 θα μπορούσε να θεωρηθεί καλό αποτέλεσμα γι' αυτούς, αν δεν υπερείχαν καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα κι αν το γκολ της ισοφάρισης στις καθυστερήσεις δεν ήταν η μοναδική ολιγωρία της εξαιρετικής τους άμυνας, που όμως όλες οι γραμμές κέρδισαν τις εντυπώσεις απέναντι στην προβληματική Ίντερ του Κόντε.

ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΙ ΜΕ ΑΝΕΣΗ, ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΙ ΣΕ ΣΥΓΧΥΣΗ

Η Σλάβια παρατάχθηκε με ένα 4-4-2 και «γεμάτο» κέντρο, ενώ σύντομα, μετά το 20', το σύστημα έγινε 4-5-1 και μοναδικό προωθημένο τον Ολαγίνκα. Έτσι και οι χώροι ήταν πάντα «ερυθρόλευκοι» και η όποια δημιουργική δραστηριότητα του Μπρόζοβιτς, του Μαρτίνες και του Σένσι κατέστη υποτονική και τελείως αναντίστοιχη με το κλίμα πρεμιέρας του Champions League εντός έδρας και απέναντι σε μια υποδεέστερη ομάδα.

Το πρώτο μέρος δεν περιλάμβανε πολλές φάσεις, όμως οι άξιες αναφοράς ήταν για τη Σλάβια. Το σουτ του εξαιρετικού Στάντσιου (7') έδειξε από νωρίς πως οι Τσέχοι δεν ταξίδεψαν στην Ιταλία για να κλειστούν στην άμυνα, ενώ η αντίδραση των «νερατζούρι» περιορίστηκε στο καλό σουτ του Μαρτίνες (16') που «έγλυψε» το δοκάρι και κάποια μακρινά σουτ του Καντρέβα.

ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ ΓΚΟΛ, ΑΠΡΟΣΜΕΝΗ ΙΣΟΦΑΡΙΣΗ

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την Σλάβια να έχει εμπεδώσει καλύτερα ότι το παιχνίδι μπορεί να γίνει δικό της και ο Μάζοπουστ ξεκίνησε να «πατάει» συχνότερα περιοχή στο πλευρό του Ολαγίνκα. Ο Νιγηριανός ευστόχησε στην κορύφωση της τσέχικης απειλής, όταν στο 64' έκανε ωραία κίνηση στην περιοχή, πάσαρε στον αμαρκάριστο Ζελενί, ο Χαντάνοβιτς απέκρουσε ωραία στη γωνία του, αλλά ο δημιουργός της φάσης έγινε εκτελεστής και άνοιξε το σκορ, ξεσηκώνοντας το Μεάτσα που δυσανασχετούσε με την ούτε κατά διάνοια απειλητική ομάδα του Κόντε.

Ο ρυθμός πλέον βρισκόταν υπό τον έλεγχο των Τσέχων, που μπορούσαν να κάνουν και το 0-2 στο 70', αν ο Μάζοπουστ από το ημικύκλιο ήταν πιο προσεκτικός. Τελικά το γκολ το βρήκε ανέλπιστα η Ίντερ, με τον Σένσι να σημαδεύει το δοκάρι στο 92' και στο ριμπάουντ, στη μόνη φάση που η άμυνα της Σλάβια έμεινε αδρανής, ο Μπαρέλα να σουτάρει στην κίνηση και να «λυτρώνει» την ομάδα του, που έχασε τις εντυπώσεις, αλλά αποκόμισε έναν βαθμό που μάλλον δεν άξιζε...

* Ο Ολαγίνκα έγινε ο πρώτος Νιγηριανός που σκοράρει στο ντεμπούτο του στο Champions League μετά το χατ τρικ του Γιακούμπου Αγιεγκμπένι κόντρα στον Ολυμπιακό τον Σεπτέμβριο του 2002, στο 3-0 της Μακάμπι Χάιφα!

Οι συνθέσεις:

Ίντερ (Κόντε): Χαντάνοβιτς, Ντ’ Αμπρόζιο, Σκρίνιαρ, Ντε Βράι, Μπρόζοβιτς (71’ Μπαρέλα), Γκαγιαρντίνι, Σένσι, Καντρέβα (49’ Λατζάρο), Ασαμόα, Μαρτίνεζ (72’ Πολιτάνο), Λουκάκου

Σλάβια Πράγας (Τρπισόφσκι): Κόλαρ, Κουφάλ, Κουντέλα, Χοβόρκα, Μπορίλ, Τραορέ (60’ λ.τ Ζελενί), Χουσμπάουερ, Σούτσεκ, Στάντσιου, Ολαγίνκα (85’ Προβόντ), Μάζοπουστ (79’ Χελάλ)

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα