Τότεναμ – Αγιαξ 0-1: Τα... μωρά άλωσαν το Λονδίνο και αγγίζουν τον τελικό (vid)

Τότεναμ – Αγιαξ 0-1: Τα... μωρά άλωσαν το Λονδίνο και αγγίζουν τον τελικό (vid)

Γιώργος Καραμάνος
Τότεναμ – Αγιαξ 0-1: Τα... μωρά άλωσαν το Λονδίνο και αγγίζουν τον τελικό (vid)

bet365

Ο Αγιαξ συνέχισε τα... τρελά διπλά του, πέρασε με 0-1 από την πληγωμένη Τότεναμ και βρίσκεται μισό βήμα από το μεγάλο ραντεβού τίτλου στη Μαδρίτη.

Η Ρεάλ (1962 η μόνη που δεν το πήρε), η Λίβερπουλ (1984), η Μπάγερν (2013) και η Ρεάλ (2018). Δεν υπήρχε άλλη ομάδα από το 1955 που να έχει κάνει τρία διαδοχικά διπλά στο Κύπελλο Πρωταθλητριών/ Champions League στη φάση των "16", στα προημιτελικά και στα ημιτελικά. Μέχρι που το επανέλαβε ο Αγιαξ τώρα. Οι Ολλανδοί πέρσαν με 0-1 από την Τότεναμ, έδειξαν ότι ήταν μία ταχύτητα πάνω από τους αντιπάλους τους και βρίσκονται με το ενάμιση πόδι στον τελικό. Οι Spurs που μετρούσαν τεράστιες απουσίες και εδικά των Κέιν, Σον, είδαν και τον Βερτόνγκεν να αποχωρεί νωρίς τραυματίας και ουσιαστικά θα πρέπει να πιστέψουν σε ένα θαύμα για τη μεγάλη ανατροπή στο Αμστερνταμ.

Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν το γρήγορο γκολ που ήθελαν μόλις στο 15'. Ο Ντε Μπέεκ πήρε την κάθετη στην πλάτη της άμυνας και πλάσαρε με ψυχραιμία για το τρίτο του γκολ στη διοργάνωση μετά από εκείνο με την ΑΕΚ και την ισοφάριση στο Τορίνο. Ο Αγιαξ ανέβηκε ακόμα περισσότερο και απειλούσε. Στο 24' από υπέροχο συνδυασμό ο σκόρερ νικήθηκε σε τετ α τετ από τον Γιορίς, με την Τότεναμ να μην έχει καθαρή φάση όχι μόνο στο α' μέρος, αλλά σε όλο το ματς.

Οσο και να πίεζει από ένα σηεμίο και έπειτα, η ομάδα του Ποκετίνο δεν μπορούσε να απειλήσει. Αντιθέτως, ο Αγιαξ ήταν που είχε δοκάρι με τον Νέρες (78') και που έδειχνε πιο επικινδυνος στις αντεπιθέσεις. Τελικά άλλο γκολ δεν μπήκε και για να το γυρίσουν οι Spurs στη ρεβάνς, θα πρέπει να κάνουν ό,τι ο Αγιαξ το 1996 κόντρα στον Παναθηναϊκό. Επειδή στο Champions League άλλη ομάδα που να έχει ηττηθεί 0-1 εντός και να προκρίνεται στο εκτός έδρας, δεν έχει υπάρξει...

Τότεναμ (Μαουρίτσο Πελεγκρίνο): Γιορίς, Βερτόνγκεν (39' Σισοκό), Αλντερβάιρελντ, Τρίπιερ (79' Φόιτ), Ρόουζ (79' Ντέιβις), Σάντσες, Γουανιάμα, Ντέλε Αλι, Ερικσεν, Μόουρα, Γιορέντε

Αγιαξ (Ερικ Τεν Χαγκ): Ονάνα, Ντε Λιχτ, Φέλτμαν, Μπλιντ, Ταλιαφίκο, Σένε (65' Μαζραουί), Ντε Γιονγκ, Ζίγιεχ (87' Χούντελααρ), Νέρες, Τάντιτς, Ντε Μπέεκ.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα