Oλο το χρονικό των επεισοδίων και οι συνέπειες για την ΑΕΚ (pics & vids)

Gazzetta team
Oλο το χρονικό των επεισοδίων και οι συνέπειες για την ΑΕΚ (pics & vids)

bet365

Διαβάστε συγκεντρωτικά όλα όσα συνέβησαν στο ΟΑΚΑ μεταξύ των οπαδών της ΑΕΚ και του Άγιαξ, τον κίνδυνο επεισοδίων που είχε επισημάνει η Ένωση και το βαρύ κατηγορητήριο που περιμένει τους κιτρινόμαυρους.

Πριν από την έναρξη της αναμέτρησης της ΑΕΚ με τον Άγιαξ στις εξέδρες του ΟΑΚΑ σημειώθηκαν μεγάλης έκτασης επεισόδια, τα οποία πήραν διαστάσεις και στον διεθνή Τύπο, και είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό επτά οπαδών της ΑΕΚ και οκτώ του Άγιαξ.

Η ένταση ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων είχε ανέβει από το βράδυ της Δευτέρας μετά τα γεγονότα στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Έτσι λίγο πριν τη σέντρα οι οπαδοί της ΑΕΚ και του Άγιαξ ξεκίνησαν τα επεισόδια και στις εξέδρες του ΟΑΚΑ. Οι οπαδοί της ΑΕΚ έριξαν μολότοφ, και επιτέθηκαν τους οπαδούς του Αίαντα ακόμα και από την τάφρο, ενώ οι Ολλανδοί απάντησαν με επίθεση από την πόρτα των ΑΜΕΑ. Η παρέμβαση της αστυνομίας σταμάτησε τα επεισόδια, με τα ΜΑΤ να περιορίζουν τους οπαδούς του Αίαντα προκειμένου να μην πλησιάσουν εκείνους της ΑΕΚ και η κατάσταση ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Ανάμεσα στους οπαδούς του Άγιαξ υπήρχαν και οπαδοί του Παναθηναϊκού, έναν κίνδυνο που είχε επισημάνει σε όλες τις συσκέψεις για τα μέτρα ασφαλείας του αγώνα η ΑΕΚ. Είχε προειδοποιηθεί ο παρατηρητής του αγώνα, ο Άγιαξ και η Αστυνομία για το ενδεχόμενο αυτό, ωστόσο δυστυχώς τα επεισόδια δεν αποφεύχθηκαν.

Έπειτα από όλα αυτά το κατηγορητήριο για την ΑΕΚ αναμένεται να είναι βαρύ και στις τάξεις των κιτρινόμαυρων επικρατεί προβληματισμός. Ωστόσο, θα πρέπει να σημειώσουμε πως η ΑΕΚ δεν είναι υπότροπη για τα συγκεκριμένα επεισόδια, καθώς η τιμωρία με αναστολή που της είχε επιβληθεί από την UEFA αφορούσε μόνο για καπνογόνα και για μπλοκαρισμένους διαδρόμους.

Φυσικά, εκτός από την ΑΕΚ το κατηγορητήριο θα είναι βαρύ και για τον Άγιαξ, καθώς και οι δικοί του οπαδοί πήραν μέρος στα επεισόδια, ενώ ένας από αυτούς έκανε και τον ναζιστικό χαιρετισμό.

Για τα γεγονότα στο ΟΑΚΑ ανάρτησε σχόλιο και ο Όγκνιεν Βράνιες, με τον πρώην αμυντικό της ΑΕΚ να… καλωσορίζει τους οπαδούς του Άγιαξ στην κόλαση και τους φίλους της Άντερλεχτ στη συνέχεια να ζητάνε την αποπομπή του από την ομάδα για την ανάρτησή του αυτή.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα