Ερυθρός Αστέρας σαν... Ολυμπιακός (pics & vids)

Ερυθρός Αστέρας σαν... Ολυμπιακός (pics & vids)

bet365

Ο Ερυθρός Αστέρας έκανε πάταγο με τον θρίαμβό του επί της Λίβερπουλ και το gazzetta.gr θυμάται τις απίστευτες ομοιότητες που υπάρχουν με τη νίκη του Ολυμπιακού επί των «reds».

Μπάγερν – ΑΕΚ με επιστροφή στοιχήματος*, ενισχυμένες αποδόσεις και live alerts. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Στον Ερυθρό Αστέρα ζουν το δικό τους όνειρο. Πρώτη σεζόν στ' αστέρια κι οι Σέρβοι έχουν υποδεχτεί top συλλόγους όπως οι Παρί, Νάπολι και Λίβερπουλ.

Η Νάπολι δεν κατάφερε να φύγει με τη νίκη (0-0), ενώ οι «reds» ηττήθηκαν 2-0 σ' ένα βράδυ όπου το «Μαρακανά» θύμισε... Καραϊσκάκη.

Οι αδερφικές σχέσεις Ερυθρού Αστέρα - Ολυμπιακού γνωστές. Και τα κοινά σημεία αρκετά.

Και εξηγούμαστε...

- Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο χθες βράδυ ήταν απίστευτη. Το ίδιο είχε συμβεί και το βράδυ της 28ης Σεπτεμβρίου του 2004, όταν το νέο «Καραϊσκάκης» άνοιγε για πρώτη φορά τις θύρες του σε ματς για το Champions League. Όσοι ήταν εκείνο το βράδυ στο φαληρικό γήπεδο έχουν να λένε και σήμερα ότι έχουν ζήσει ίσως την καλύτερη ατμόσφαιρα σε ματς του Ολυμπιακού - τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια.

- Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, τότε νίκησε 1-0 την ομάδα του Μέρσισαϊντ με την κεφαλιά του Στολτίδη στο 17'. Περίπου 30.000 κόσμος στα... ουράνια. Χθες (6/11), η κεφαλιά του Πάβκοβ άνοιξε το δρόμο του θριάμβου κόντρα στην καλύτερη Λίβερπουλ των τελευταίων ετών.

- Ο Ερυθρός Αστέρας έχει Σέρβο προπονητή στον πάγκο. Κι ο Ολυμπιακός τότε είχε τον Μπάγεβιτς ως «καπετάνιο» του καραβιού του.

- Οι μόνοι παίκτες του Ερυθρού Αστέρα στο αρχικό σχήμα χθες που δεν είχαν σχέση με την άλλοτε ενωμένη Γιουγκοσλαβία ήταν οι Μάριν και Μπεν (οι πρώην άσοι του Ολυμπιακού. Ο Μποριάν έχει καναδική εθνικότητα, ο Ντέγκενεκ αυστραλιανή κι ο Στοΐκοβιτς από το Μαυροβούνιο. Ο Ολυμπιακός τότε είχε μόλις τρεις παίκτες που δεν ήταν Έλληνες στην αρχική του 11άδα (Ζιοβάνι, Ριβάλντο και Σούρερ).

- Οι αλλαγές που έγιναν τότε του Ερυθρού ήταν Σέρβοι (Γκόμπελίτς, Κάουσιτς, Γιόβιτσιτς). Οι τρεις αλλαγές που είχε κάνει τότε ο Ντούσκο ήταν Ελληνες (Βενετίδης, Βάλλας, Γεωργιάδης).

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα