Δώδεκα χρόνια μετά, 90 λεπτά μακριά… (vids)

Δώδεκα χρόνια μετά, 90 λεπτά μακριά… (vids)

Βασίλης Τσίγκας
Δώδεκα χρόνια μετά, 90 λεπτά μακριά… (vids)

bet365

Μετά τη νίκη με 2-1 μέσα στη Βουδαπέστη κόντρα στη Βίντι, η ΑΕΚ βρίσκεται 90 λεπτά μακριά από την πρόκριση στους ομίλους του Champions League, 12 χρόνια μετά την τελευταία φορά που… κούνησε σεντόνι!

Ήταν η σεζόν 2006-07, όταν η ΑΕΚ του Λορένσο Σέρα Φερέρ αντιμετώπισε την Χαρτς στον 3ο προκριματικό γύρο, όπου με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Νίκο Λυμπερόπουλο πέτυχε δύο νίκες (1-2 εκτός, 3-0 εντός) και προκρίθηκε στους ομίλους του Champions League.

Εκεί κληρώθηκε στον 8ο όμιλο με αντιπάλους τις Μίλαν, Λιλ και Άντερλεχτ και το ταξίδι στα αστέρια εκείνης της σεζόν ξεκίνησε από το Σαν Σίρο του Μιλάνου, όπου η Μίλαν δεν… χαρίστηκε και με σκόρερ τους Ινζάγκι, Γκουρκούφ και Κακά επικράτησε εύκολα με 3-0.

Η δεύτερη αγωνιστική έφερε στο ΟΑΚΑ την Άντερλεχτ, η οποία προηγήθηκε με τον Φρούτος στο 25’, όμως τρία λεπτά αργότερα ο Ζούλιο Σέζαρ ισοφάρισε για το τελικό 1-1.

Το δεύτερο ταξίδι της ΑΕΚ στον όμιλο βάφτηκε κι αυτό… μαύρο, καθώς με γκολ των Ρομπαΐλ, Γκιγκάξ και Μακούν η Λιλ πήρε εύκολη νίκη με 3-1, εκμεταλλευόμενη την κατάρρευση της Ένωσης μετά την ισοφάριση του Βλάνταν Ίβιτς στο 68’.

Από εκεί και πέρα, όμως, η Ένωση πήρε μπροστά. Πρώτο θύμα της η Λιλ, της οποίας επικράτησε με 1-0 με γκολ του Λυμπερόπουλου, πετυχαίνοντας την πρώτη της νίκη σε όμιλο Champions League.

Στις 21 Νοεμβρίου του 2016, 60.000 οπαδοί της ΑΕΚ δημιούργησαν μία εκπληκτική ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ, όπου οι «κιτρινόμαυροι» υπέταξαν την Μίλαν με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ζούλιο Σέζαρ!

Στην τελευταία αγωνιστική του ομίλου, η ΑΕΚ αντιμετώπιζε την Άντερλεχτ στο Βέλγιο, ενώ η Λιλ ταξίδευε στο Μιλάνο. Η Ένωση ήλπιζε σε ήττα των Γάλλων από την Μίλαν για να περάσει στην επόμενη φάση, όμως οι Ιταλοί εμφανίστηκαν τελείως αδιάφοροι με αποτέλεσμα η Λιλ να επικρατήσει με 2-0, την ώρα που γινόταν ένα θρίλερ στις Βρυξέλλες. Η Άντερλεχτ ήταν μπροστά με 2-0 στο 63’. ο Βασίλης Λάκης μείωσε σε 2-1 στο 75’, ο Μπρούνο Τσιρίλο ισοφάρισε 2-2 στο 81’ και η ΑΕΚ έψαχνε ένα γκολ για να προκριθεί, όμως δεν το βρήκε ποτέ.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα