ΠΑΟΚ - Βασιλεία 2-1

ΠΑΟΚ - Βασιλεία 2-1

bet365

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 2-0 στο 80' και θα μπορούσε από το πρώτο ματς να καθαρίσει την υπόθεση πρόκριση! Όμως σε μια περίεργη φάση η Βασιλεία μείωσε σε 2-1 και πλέον ο Δικέφαλος έχει πλεονέκτημα, αλλά η ρεβάνς της Ελβετίας θέλει προσοχή.

Την τελευταία φορά που ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στην Ελβετία, το φθινόπωρο του 2002, κουβαλούσε στις αποσκευές του το ίδιο ακριβώς σκορ: 2-1. Τότε, απέναντι στην Γκρασχόπερ, προκρίθηκε. Τώρα, μετά το 2-1 της Τούμπας, οι ανώτεροι και πολύ καλύτεροι των Ελβετών «ασπρόμαυροι» θα πρέπει να επαναλάβουν την ίδια ιστορία...

Παιχνίδι από παντού στη Novibet με κινητό και τάμπλετ.

Η «κρύα» νίκη εξαιτίας του γκολ από τον Αγέτι, την ώρα που ο «Δικέφαλος» είχε ένα καθαρό 2-0 υπέρ του, αφήνει τα πάντα ανοικτά στην υπόθεση πρόκριση.

Με Ζαμπά ο ΠΑΟΚ

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έκρυβε μια έκπληξη αναφορικά με το αρχικό σχήμα του ΠΑΟΚ στο αποψινό ματς κόντρα στη Βασιλεία και αυτό έχει να κάνει με την παρουσία του Λέο Ζαμπά. Ο Ρουμάνος προπονητής του «Δικεφάλου» αποφάσισε να ξεκινήσει τον Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό στην 11αδα αφήνοντας εκτός τόσο τον Ομάρ Ελ Καντουρί, όσο και τον Αμρ Ουάρντα.

Οι υπόλοιποι δέκα ήταν λίγο πολύ γνωστοί, με τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια στην τετράδα της άμυνας, Κάνιας και Μαουρίσιο ως εσωτερικοί μέσοι, Ζαμπά και Λημνιό στα δύο άκρα της επίθεσης, τον Πέλκα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Πρίγιοβιτς.

Πω, πω μια γκολάρα ο Κάνιας!

H κατάμεστη Τούμπα και οι περίπου 25.000 ΠΑΟΚτσήδες προσπάθησαν να δώσουν ώθηση στον ΠΑΟΚ, όμως η Βασιλεία ήταν αυτή που έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία. Στο 12’ ο Αγέτι (καλυπτόμενος από το Μάτος) γύρισε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι, ωστόσο το πλασέ του Στόκερ έστειλε την μπάλα να περάσει βασανιστικά δίπλα από το κάθετο δοκάρι της εστίας του εξουδετερωμένου Πασχαλάκη.

Οι «ασπρόμαυροι» θέλησαν να απαντήσουν κυρίως από στημένες μπάλες και σέντρες, αλλά αυτό δεν ήταν και ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος απέναντι στους υψηλόσωμους Ελβετούς αμυντικούς. Η πιο καλή στιγμή τους ήταν η κεφαλιά του Βαρέλα (22’) από την σέντρα του Πέλκα, που όμως δεν βρήκε δίχτυα.

Στο 25’ ο ΠΑΟΚ έβαλε κάτω την μπάλα, Βιεϊρίνια και Πέλκας συνδυάστηκαν πανέμορφα, ωστόσο η καταπληκτική ενέργεια και το σουτ του Κάνιας εξουδετερώθηκε από τον τερματοφύλακα της Βασιλείας. Κάτι που δεν έγινε επτά λεπτά αργότερα…

Η βολίδα (με το αριστερό, παρακαλώ) του Χοσέ Κάνιας έστειλε με απίστευτη ταχύτητα την μπάλα να καρφωθεί στο παραθυράκι της εστίας του Ομλιν και τον ΠΑΟΚ να παίρνει το προβάδισμα με το απίστευτο, μοναδικό, εκπληκτικό γκολ του Ισπανού χαφ!!!

Η ευκαιρία του Μάτος (36’) έδειξε ότι ο «Δικέφαλος» δε θα συμβιβαζόταν εύκολα με το 1-0. Το έψαξε και με το σουτ του Λημνιού (45’), αλλά και με την ενέργεια του Βιεϊρίνια στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου. Όλα αυτά λίγο προτού ο Στόκερ φύγει και πάλι στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ, αλλά το σουτ του Ελβετού διεθνή μεσοεπιθετικού έστειλε την μπάλα πάνω από το δοκάρι της εστίας του Πασχαλάκη…

Δύο γκολ μέσα σε δύο λεπτά!

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την ελληνική ομάδα να χάνει σπουδαία ευκαιρία. Το πάθος και το πείσμα του Ζαμπά την έφεραν μπροστά από την εστία της Βασιλείας, ωστόσο στο 55’ από την συστημένη σέντρα του νεαρού Βραζιλιάνου και το πλασέ στην κίνηση του Λημνιού, ο Ομλιν αντέδρασε εκπληκτικά στέλνοντας την μπάλα σε κόρνερ.

Με την κούραση να αρχίζει να επιβαρύνει τις κινήσεις των 22 ποδοσφαιριστών, ο ΠΑΟΚ έδειξε να θέλει περισσότερο να διαχειριστεί το υπέρ του 1-0 και παράλληλα να αναζητά τη μια φάση που θα του έφερνε το δεύτερο γκολ. Το άγγιξε στο 71’ με το πλασέ του Ζαμπά, την ίδια στιγμή που ο Βραζιλιάνος ζητούσε να γίνει αλλαγή, καθώς είχε μείνει από δυνάμεις. Η όμορφη ενέργεια και το σουτ του Πέλκα (76’) έφερε τους «ασπρόμαυρους» κοντά στο 2-0, με τη Βασιλεία να έχει περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή της, αλλά τους παίκτες της να μην μπορούν να απειλήσουν τον Πασχαλάκη.

Στη μοναδική φάση που ουσιαστικά ο Πρίγιοβιτς φάνηκε στο ματς ήρθε το δεύτερο γκολ για το «Δικέφαλο». Ο Σέρβος κουβάλησε την μπάλα, άνοιξε σωστά στον Λημνιό από την σέντρα του οποίου ο «Πρίγιο-γκολ» την κάρφωσε στα δίχτυα της Βασιλείας!

Και εκεί που η Τούμπα είχε πάρει… φωτιά, ξαφνικά «πάγωσε» με το φθηνό γκολ που δέχθηκε ο ΠΑΟΚ. Σέντρα του Στόκερ, αδράνεια της άμυνας και με κεφαλιά ο Αγέτι σημείωσε το 2-1.

MVP: Ο Χοσέ Κάνιας, μετά τον τελικό του κυπέλλου κόντρα στην ΑΕΚ, έκανε ίσως το καλύτερο παιχνίδι του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Δεν ήταν μόνο το απίστευτο σε εκτέλεση και ομορφιά γκολ που σημείωσε, όλη η παρουσία του και οι κερδισμένες μονομαχίες στο χώρο της μεσαίας γραμμής.

Στο ύψος του: Ο Αντρέ Βιεϊρίνια όσο είχε δυνάμεις ήταν το «άλφα και το ωμέγα» του ΠΑΟΚ. Για 60’-65’ λεπτά καθοδήγησε σωστά την ομάδα, πήρε πρωτοβουλίες, ωστόσο προς το τέλος έμεινε πίσω.

Ο αδύναμος κρίκος: Ο Χοσέ Κρέσπο έδειξε να μην μπορεί να σταματήσει τον Στόκερ, όχι σε μία, αλλά σε δύο τρεις περιπτώσεις, όπου έχασε τον Ελβετό μεσοεπιθετικό από τα μάτια του.

Η γκάφα: Η αδράνεια της άμυνας του ΠΑΟΚ, η ασυνεννοησία του Πασχαλάκη (που δεν βγήκε) με τον Κρέσπο πρόσφερε ένα εύκολο γκολ στους Ελβετούς την ώρα που ο «Δικέφαλος» είχε ξεκάθαρα το πάνω χέρι.

Το στραγάλι: Δεν έκανε λάθη ο Αγγλος ρέφερι, Ρόμπερτ Μάντλεϊ, άφησε το παιχνίδι σε πολλές περιπτώσεις να εξελιχθεί αποφεύγοντας τα πολλά σφυρίγματα και τις διακοπές στην αναμέτρηση.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να παλέψει πολύ στη Βασιλεία για να πάρει το εισιτήριο που θα τον στείλει στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Μια στιγμή αδράνειας, εκεί που είχε φανεί ότι είχε πάρει το πάνω χέρι, έφτανε για να κάνει ακόμη και τώρα μοιρασμένες τις πιθανότητες της πρόκρισης. Οι «ασπρόμαυροι» τελείωσαν το ματς με 13 τελικές (6 προς την εστία) δείγμα της μεγάλης προσπάθειας που έκαναν για να φτάσουν σε μια καθαρή επικράτηση. Τώρα τα πάντα είναι ανοικτά…

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Κάνιας, Μαουρίσιο, Ζαμπά (72’ Ελ Καντουρί), Πέλκας, Λημνιός (90’ Σάχοφ), Πρίγιοβιτς.

Βασιλεία (Ραφαέλ Βικί): Όμλιν, Φράι, Ζούφι, Στόκερ, Ριβέρος, Σούτσι, Ομπερλίν (62’ Καλούλου), Ντιέ, Μπαλάντα, Πετρέτα (44’ Κάισερ), Αγιέτι (90’ Μπουά).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα