Πρώτη φορά μετά από δώδεκα χρόνια!

Πρώτη φορά μετά από δώδεκα χρόνια!

Αντώνης Σαούλης
Πρώτη φορά μετά από δώδεκα χρόνια!

bet365

Ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε από την 5η αγωνιστική σε ευρωπαϊκό όμιλο κάτι που είχε να συμβεί από την σεζόν 2005/06 σε όμιλο με Ρεάλ, Λιόν και Ρόζενμποργκ.

Τα προηγούμενα έξι χρόνια ο Ολυμπιακός βρισκόταν συνέχεια στα ευρωπαϊκά νοκ άουτ του Φλεβάρη. Είτε ήταν Champions League, είτε Europa League. Οπότε από μόνος του ο αποκλεισμός από την Ευρώπη τόσο νωρίς αποτελεί είδηση για τους «ερυθρόλευκους». Ακόμα μεγαλύτερη είδηση είναι το γεγονός πως ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε από την 5η αγωνιστική!

Επρεπε να γυρίσουμε 12 χρόνια πίσω και να φτάσουμε στη σεζόν 2005/06. Τότε ο Ολυμπιακός είχε αποκλειστεί πάλι την 5η αγωνιστική μιας και οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπόρεσαν να νικήσουν την Ρόζενμποργκ στη Νορβηγία και δεν μπορούσαν να ανατρέψουν την κατάσταση την τελευταία αγωνιστική. Οι «ερυθρόλευκοι» εκείνη την σεζόν είχαν ξεκινήσει με ήττες από την Ρόζενμποργκ (1-3), την Ρεάλ Μαδρίτης (2-1 στο Μπερναμπέου) και τη Λιόν (2-1 εκτός, 1-4 εντός). Την πέμπτη αγωνιστική πήραν τον πρώτο τους βαθμό μέσα στη Νορβηγία και την τελευταία νίκησαν την Ρεάλ Μαδρίτης (2-1) αλλά η υπόθεση 3η θέση είχε τελειώσει από την 5η αγωνιστική.

Από τότε μέχρι και φέτος ο Ολυμπιακός δεν είχε αποκλειστεί ποτέ ξανά τόσο νωρίς από ευρωπαϊκό όμιλο. Την σεζόν 2010/11 οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν μπει καν σε ευρωπαϊκό όμιλο μιας και είχαν αποκλειστεί από τα προκριματικά του Europa League από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Την σεζόν 2006/07
Ο Ολυμπιακός την τελευταία αγωνιστική διεκδικούσε την 3η θέση και ήθελε μόνο νίκη κόντρα στην Σαχτάρ αλλά το ματς έληξε ισόπαλο 1-1.

Την σεζόν 2007/08
Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στους «16» του Champions League και αποκλείστηκε από την Τσέλσι.

Την σεζόν 2008/09
Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε από τον όμιλο του Uefa Cup κι αποκλείστηκε στους «32» από την Σεντ Ετιέν.

Την σεζόν 2009/10
Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στους «16» του Champions League κι αποκλείστηκε από την Μπορντό.

Την σεζόν 2010/11
Ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε τον Αύγουστο από την Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Την σεζόν 2011/12
Ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε στους «16» του Europa League από την Μέταλιστ.

Την σεζόν 2012/13
Ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε στους «32» του Europa League από την Λεβάντε.

Την σεζόν 2013/14
Ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε στους «16» του Champions League από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Την σεζόν 2014/15
Ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε στους «32» του Europa League από την Ντνιέπρ.

Την σεζόν 2015/16
Ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε στους «32» του Europa League από την Αντερλεχτ.

Την σεζόν 2016/17
Ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε στους «16» του Europa League από την Μπεσίκτας.

Με Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους στον όμιλο ήταν πολύ δύσκολο από την αρχή για να μπορέσει να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από την 3η θέση ο Ολυμπιακός. Τα πράγματα όμως έγιναν ακόμα δυσκολότερα μετά την πρώτη αγωνιστική όταν η Σπόρτινγκ έκανε «διπλό» μέσα στο «Καραϊσκάκης» (2-3) και ουσιαστικά οι «ερυθρόλευκοι» με το πρόγραμμα που είχαν έμειναν χωρίς βαθμό στο πρώτο γύρο και πήραν τον πρώτο τους κόντρα στην Μπαρτσελόνα στο Φάληρο.

Οπως και να 'χει πάντως ο Ολυμπιακός έζησε κάτι φέτος που είχε καιρό να ζήσει στην ευρωπαϊκή του διαδρομή τα τελευταία χρόνια.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα