Σπόρτινγκ - Ολυμπιακός 3-1

Αντώνης Σαούλης
Σπόρτινγκ - Ολυμπιακός 3-1

bet365

Η Ευρωπαϊκή περιπέτεια (ουσιαστικά) ολοκληρώθηκε για τον Ολυμπιακό στο τρίλεπτο (40'-43') που δέχτηκε δύο γκολ, καθώς ως τότε το πάλεψε. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν παθητικό ρόλο σε ματς-τελικό και το 3-1 από τη Σπόρτινγκ, κάνει το παιχνίδι με την Γιουβέντους μόνο αναμέτρηση γοήτρου.

Γρήγορο Στοίχημα σε Κορυφαίες Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις στη Novibet (21+)!

Ναι ο όμιλος ήταν πολύ δύσκολος. Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους και Σπόρτινγκ Λισαβόνας δεν ήταν ακριβώς οι αντίπαλοι που θα ήθελε ο Ολυμπιακός. Βεβαίως ήταν και μια πρόκληση για τους «ερυθρόλευκους» με βάση τα όσα είχαν καταφέρει τα τελευταία έξι χρόνια στην Ευρώπη. Μία πρόκληση όμως στην οποία δεν αντεπεξήλθε ποτέ ο Ολυμπιακός.

Οι πρωταθλητές Ελλάδος αποκλείστηκαν από την πέμπτη αγωνιστική κάτι το οποίο είχε να συμβεί από την σεζόν 2005/06! Και στο must win παιχνίδι οι «ερυθρόλευκοι» παρουσιάστηκαν ξανά κατώτεροι των περιστάσεων. Χωρίς σέντερ φορ, χωρίς πλάνο για να απειληθεί η αντίπαλη εστία ο Ολυμπιακός πλήρωσε και πάλι τα ατομικά λάθη των ποδοσφαιριστών του με αποτέλεσμα να βγει εκτός αγώνα από το ημίχρονο.

Ντοστ (στο 40') και Μπρούνο Σέζαρ (στο 43') τελείωσαν τη νίκη και φυσικά τις ελπίδες του Ολυμπιακού για την τρίτη θέση. Ο Ολλανδός επιθετικός σκόραρε και στο 66' ενώ ο Ολυμπιακός πέτυχε τουλάχιστον το γκολ της τιμής στο 86' με τον Οφόε.

Σύστημα χωρίς φορ
Ναι η Σπόρτινγκ είναι μία καλή ομάδα. Με φορ που πέρσι παραλίγο να κατακτήσει το χρυσό παπούτσι (Ντοστ), με εξτρέμ που θα πωληθεί κοντά στα 50 εκατ. ευρώ (Ζέλσον Μάρτινς) με τον βασικό αμυντικό χαφ της Πορτογαλίας (Καρβάλιο). Ομως δεν είναι Γιουβέντους και πόσω μάλλον Μπαρτσελόνα. Και παρά το γεγονός ότι για τον Ολυμπιακό ήταν ένα must win παιχνίδι για να μείνει ζωντανός για το... ευρωπαϊκό του ταξίδι εντούτοις οι «ερυθρόλευκοι» για τέταρτο σερί παιχνίδι κατέβηκαν χωρίς σέντερ φορ.

Η Σπόρτινγκ μπορεί να μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, αλλά η άμυνα και κυρίως ο Ενγκελς με τον Προτό αντέδρασαν σωστά. Αρχικά στο 3' όταν ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού έβγαλε το πλασέ του Ανδρέ Πίντο (μετά η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και ο Ντοστ την έστειλε άουτ) και στη συνέχεια στο 13' ο Ενγκελς έκοψε το πλασέ του Φερνάντες (η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια για να βγει κόρνερ).

Στη συνέχεια όμως ο Ολυμπιακός και την μπάλα πήρε στα πόδια του και σωστά έκτιζε τις επιθέσεις του. Ταχτσίδης, Ρομαό, Ζιλέ ήταν σε καλή μέρα και «ακουμπούσαν» την μπάλα σε Πάρντο (κυρίως) και Καρσελά. Ομως ο Ολυμπιακός ήταν σα να έπαιζε με δέκα και όχι με ψευτοεννιάρι μιας και ο Φορτούνης δεν είχε ρόλο στο ματς. Οι δύο εξτρέμ κάθε φορά που έπαιρναν την μπάλα πήγαιναν σε επιλογές που δεν είχαν τύχη (ένας εναντίον τεσσάρων και σέντρες σε άδεια περιοχή) με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να μην μπορεί ν' απειλήσει την εστία της Σπόρτινγκ.

Εύκολο πρώτο γκολ, δώρο το δεύτερο
Κι εκεί που ο Ολυμπιακός είχε φέρει την κατοχή στο 50-50 έχοντας μηδενίσει τις απειλές προς την εστία του ήρθε μια αδράνεια στην άμυνα. Ηταν αρκετή για παίκτες όπως ο Ζέλσον Μάρτινς και ο Ντοστ για να κάνουν την ζημιά. Ταχτσίδης και Κούτρης δεν μπόρεσαν να κόψουν τον Φερνάντες ο Μάρτινς έβγαλε την σέντρα και ο Ντοστ άφησε πίσω του τον Μποτία για να κάνει το 1-0 στο 40'.

Σα να μην έφτανε αυτό για τον Ολυμπιακό ήρθε και το μεγάλο λάθος του Κούτρη στο 43' για να χαρίσει ένα εύκολο γκολ στον Μπρούνο Σέζαρ για το 2-0 το οποίο ήταν και καταδικαστικό για την ευρωπαϊκή συνέχεια των «ερυθρολεύκων».

Δεύτερο ημίχρονο διαδικαστικού χαρακτήρα
Ο Ολυμπιακός έψαχνε τρία γκολ για την ανατροπή και με την εικόνα που παρουσίαζε δεν φαινόταν ότι μπορεί να το καταφέρει. Και προφανώς δεν έγινε μιας και το ματς στο δεύτερο ημίχρονο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Η αλλαγή του Καρσελά με τον Σεμπά δεν άλλαξε κάτι, ούτε αυτή του Φορτούνη με τον Τζούρτζεβιτς.

Η Σπόρτινγκ πέτυχε και τρίτο γκολ ξανά με τον Ντοστ (66') ο οποίος νίκησε στον αέρα τον Μποτία (και στις δύο μονομαχίες βγήκε νικητής ο Ολλανδός) και ο Ολυμπιακός το μόνο που κατάφερε ήταν να πετύχει το γκολ της τιμής με τον Οφόε στο 86'.

Μvp: Μπας Ντοστ. Εκανε τα βασικά. Αλλά αυτά χρειάζεσαι από ένα φορ. Τρεις τελικές δύο γκολ για τον Ολλανδό επιθετικό...
Αδύναμος κρίκος: Κώστας Φορτούνης. Προφανώς και δεν ευθύνεται αυτός που έπαιξε «ψευτοεννιάρι». Δεν την ξέρει την θέση, δεν μπορεί να την παίξει. Οι επαφές του με την μπάλα στα 57 λεπτά που αγωνίστηκε ήταν ελάχιστες.
Στο ύψος του: Μπιόρν Ενγκελς. Εκανε ότι μπορούσε στην άμυνα του Ολυμπιακού. Εκοψε σίγουρο γκολ στο 13' έκανε σπουδαίο στοπ στον Μπατάλια στο 24' και ήταν ο μόνος που διασώθηκε συνολικά από τον Ολυμπιακό. Δεν είχε καμία ευθύνη στα γκολ όπως και ο Προτό.
Η γκάφα: Η προσπάθεια του Κούτρη στο 43'. Ο νεαρός μπακ αποφάσισε να βάλει την μπάλα στον άξονα αντί να την περάσει στα πλάγια. Η πάσα κόπησε ο Μπρούνο Σέζαρ έκανε ένα πολύ εύκολο 2-0.
Το στραγάλι: Δεν είχε κάποια φάση ο Ζβάιερ που μπορούμε να σταθούμε.
Το ταμείο του gazzetta.gr: Ο Ολυμπιακός με το σχήμα που κατέβασε στην Λισαβόνα δεν έδειξε ομάδα που θέλει μόνο τη νίκη για να μείνει ζωντανή και εν τέλει αυτό το πλήρωσε από τα ατομικά λάθη. Οι «ερυθρόλευκοι» φεύγουν με μια βαριά ήττα από την Λισαβόνα και μένουν εκτός Ευρώπης από την 5η αγωνιστική του ομίλου.

Οι συνθέσεις:
Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Ζόρζε Ζέζους): Ρούι Πατρίσιο, Πιτσίνι (85' Ριστόφσκι), Ανδρέ Πίντο, Ματιέ (77' Τομπίας), Κοεντράο, Γουίλιαμ Καρβάλιο, Μπατάλια, Μπρούνο Σέζαρ (89' Ματέους), Μπρούνο Φερνάντεζ, Ζέλσον Μάρτινς, Ντοστ
Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Προτό, Φιγκέιρας, Μποτία, Ενγκελς, Κούτρης, Ρομαό, Ταχτσίδης (65' Οφόε), Ζιλέ, Καρσελά (46' Σεμπά), Πάρντο, Φορτούνης (57' Τζούρτζεβιτς)

Спортинг - Олимпиакос от ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα