Μπαρτσελόνα: Οι απίθανες συμπτώσεις που δείχνουν... Champions League!

Μπαρτσελόνα: Οι απίθανες συμπτώσεις που δείχνουν... Champions League!

Μπαρτσελόνα

bet365

Η Μπαρτσελόνα βρίσκεται στα προημιτελικά του Champions League και θα αντιμετωπίσει την Παρί Σεν Ζερμέν, με το μονοπάτι μέχρι τον τελικό αλλά και τις πολλές συμπτώσεις να την αφήνουν να ονειρεύεται.

Ανεβασμένη και πιο ώριμη από κάθε άλλη στιγμή μέσα στη φετινή σεζόν δείχνει η Μπαρτσελόνα. Οι «μπλαουγκράνα»... άλωσαν το «Γουάντα Μετροπολιτάνο» και επικράτησαν άνετα με 3-0 της Ατλέτικο Μαδρίτης, με την ανακοίνωση της αποχώρησης του Τσάβι να έχει απελευθερώσει τους ποδοσφαιριστές του.

Το όνειρο της Μπαρτσελόνα φέτος είναι το Champions League. Ένας στόχος που οι «μπλαουγκράνα» είχαν θέσει από την αρχή της σεζόν. Οι τραυματισμοί και τα οικονομικά της προβλήματα δεν την κατατάσσουν στα μεγάλα φαβορί. Η κλήρωση με την Παρί Σεν Ζερμέν ωστόσο και κυρίως το μονοπάτι μέχρι τον τελικό του «Γουέμπλεϊ» δίνουν στην Μπαρτσελόνα πολλά περιθώρια για μεγάλα όνειρα.

Κι όμως, οι Καταλανοί έχουν ακόμα ένα «όπλο» στη φαρέτρα τους. Οι συμπτώσεις με τις προηγούμενες κατακτήσεις Champions League της Μπαρτσελόνα είναι πολλές. Φυσικά δεν είναι οι συμπτώσεις αυτές που... παίζουν στο χορτάρι. Ωστόσο έχει αποδειχθεί στο παρελθόν ότι η προϊστορία μπορεί να «παίξει» και αυτή τον δικό της ρόλο, με την Μπαρτσελόνα να ονειρεύεται την κούπα με τα μεγάλα αυτιά.

Συμπτώσεις που «τρελαίνουν» και κάνουν την Μπαρτσελόνα να ονειρεύεται το έκτο αστέρι

Μπάρτσα

Ο Γιούργκεν Κλοπ έχει ανακοινώσει ότι στο τέλος της σεζόν θα αποχωρήσει από τη Λίβερπουλ. Που κολλάει ο Κλοπ ωστόσο με τη συγκεκριμένη ιστορία; Στις τελευταίες του δύο αποχωρήσεις από τις ομάδες του, η Μπαρτσελόνα τις επόμενες σεζόν στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης. Το 2008 ο Γερμανός τεχνικός αποχωρούσε από τη Μάιντς για λογαριασμό της Ντόρτμουντ. Το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2008/09, βρήκε την Μπαρτσελόνα στην κορυφή της Ευρώπης με τον Πεπ Γκουαρδιόλα στο τιμόνι της.

Το ίδιο συνέβη συμπτωματικά και όταν ο Κλοπ αποχώρησε από την Ντόρτμουντ. Ο Γερμανός τεχνικός είχε ανακοινώσει στα μέσα της σεζόν 2014/15 ότι στο τέλος εκείνης της περιόδου θα αποχωρούσε από τη Βεστφαλία. Η συνέχεια γνωστή... Το απίθανο MNS με τον Λουίς Ενρίκε στο τιμόνι, οδήγησαν την Μπαρτσελόνα στην κατάκτηση του πέμπτου Champions League της ιστορίας της.

Στο «παιχνίδι» βρίσκεται και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι φετινοί όμιλοι εξελίχθηκαν εφιαλτικά για τους «κόκκινους διαβόλους» καθώς η ομάδα του Έρικ Τεν Χαγκ τερμάτισε τελευταία στον όμιλο της. Τελευταία φορά που συνέβη κάτι τέτοιο για τη Γιουνάιτεντ ήταν τη σεζόν 2005/06, με προπονητή τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Νικήτρια του τότε θεσμού αναδείχθηκε η Μπαρτσελόνα, επικρατώντας της Άρσεναλ στον μεγάλο τελικό με 2-1!

Μπάρτσα

Δεν θα μπορούσε να μην βρίσκεται στο «κόλπο» αυτό και το ζευγάρωμα με την Παρί Σεν Ζερμέν. Τα τελευταία χρόνια οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί πολλές φορές στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Συνήθως ωστόσο οι δυο τους κοντράρονται για τη φάση των «16». Φέτος θα μονομαχήσουν στα προημιτελικά με στόχο το ένα εισιτήριο των ημιτελικών. Πότε ήταν ωστόσο η τελευταία φορά που οι δυο τους αναμετρήθηκαν για τη φάση των «8». Το 2015! Όταν η Μπαρτσελόνα δηλαδή έφτασε μέχρι τέλους και κατέκτησε το Champions League!

Η νέα σεζόν θα ξεκινήσει με ένα εντελώς διαφορετικό Champions League. Ένα νέο format που θα βρει 36 ομάδες στο ξεκίνημα της διοργάνωσης να μονομαχούν, όλες σε έναν ενιαίο όμιλο. Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το νέο format του Champions League στο Gazzetta.

Αυτή φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που η UEFA προχωρά σε μια αλλαγή όσον αφορά το format του Champions League. Τελευταία φορά που το έκανε ήταν το 1993. Εκείνη τη χρονιά η UEFA ξεκινούσε για πρώτη φορά την διοργάνωση με 8 ομίλους των τεσσάρων ομάδων, καθώς μέχρι και το 1992 η διαδικασία ήταν εντελώς διαφορετική. Ποια ήταν η ομάδα που κατέκτησε το τελευταίο Champions League πριν από την αλλαγή του format τότε; Η Μπαρτσελόνα! Μένει να φανεί εάν οι «μπλαουγκράνα» θα το επαναλάβουν και φέτος, στη τελευταία διοργάνωση που διεξάγεται με το format των οκτώ ομίλων.

Ακόμα και η Ρεάλ Μαδρίτης ενδέχεται να έχει βάλει το λιθαράκι της εάν η Μπαρτσελόνα στο τέλος της σεζόν εκπληρώσει το μεγάλο της όνειρο. Πριν από την περασμένη σεζόν, τελευταία φορά που η Ρεάλ κατακτούσε το Κύπελλο Ισπανίας ήταν το 2014. Έναν χρόνο πριν η Μπαρτσελόνα κατακτήσει το πέμπτο Champions League της ιστορίας της. Η Ρεάλ έφτασε πέρσι στην κατάκτηση του Κυπέλλου, έναν χρόνο πριν από τον φετινό τελικό του «Γουέμπλεϊ» δηλαδή...

Τσάβι-Πεπ

Το 2015 η Μπαρτσελόνα αντιμετώπιζε στα ημιτελικά του Champions League έναν παλιό της γνώριμο, τον Πεπ Γκουαρδιόλα, με προπονητή τον... δικό της Λουίς Ενρίκε. Κάτι αντίστοιχο θα συμβεί και στη φάση των προημιτελικών φέτος. Η Μπαρτσελόνα θα αντιμετωπίσει τον Λουίς Ενρίκε που έκατσε στον πάγκο της ομάδας, με τον τωρινό της προπονητή, τον Τσάβι, να έχει γράψει τη δική του μεγάλη ιστορία με τα «μπλαουγκράνα» ως ποδοσφαιριστής.

Συμπτώσεις που «ζαλίζουν». Φυσικά, δεν είναι οι συμπτώσεις αυτές που θα καθορίσουν την εξέλιξη ενός Champions League. Ωστόσο είναι πολλές και «τρελές». Η Μπαρτσελόνα μπορεί να ονειρεύεται όσο βρίσκεται ακόμα στη διοργάνωση. Η προϊστορία έχει αποδείξει στο παρελθόν ότι είναι ικανή για να... επηρεάσει καταστάσεις και συγκυρίες, με την Μπαρτσελόνα να ευελπιστεί να επαληθευθεί και φέτος και να φτάσει στο έκτο Champions League της ιστορίας της...

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα