Ατλέτικο Μαδρίτης – Ίντερ 2-1 (3-2 πέν.): Ο Όμπλακ την έστειλε στους «8» (vid)

bet365

Με τον Γιάν Όμπλακ να αποκρούει δύο πέναλτι, η Ατλέτικο Μαδρίτης απέκλεισε την Ίντερ με 3-2 από την άσπρη βούλα και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Champions League - Στην κανονική διάρκεια, Αντουάν Γκριεζμάν και Μέμφις Ντεπάι είχαν ανατρέψει το γκολ του Φεντερίκο Ντιμάρκο για να στείλουν το ματς στην παράταση.

Ο Γιάν Όμπλακ είναι ένας από τους κορυφαίους τερματοφύλακες στον κόσμο, αλλά ποτέ δεν φημιζόταν για την ικανότητά του να αποκρούει πέναλτι. Ο Σλοβένος, όμως, φώναξε «παρών» την κατάλληλη στιγμή, απέκρουσε δύο και οδήγησε την Ατλέτικο Μαδρίτης σε δραματική πρόκριση επί της Ίντερ (3-2 στα πέναλτι, 2-1 κ.δ. και παρ.), παίρνοντας το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Champions League και αφήνοντας εκτός αυτών την περυσινή φιναλίστ.

Ο Αντουάν Γκριεζμάν ξεπέρασε εγκαίρως τον τραυματισμό του και ο Ντιέγκο Σιμεόνε τον ξεκίνησε στο πλευρό του Άλβαρο Μοράτα στην ενδεκάδα, από την οποία απουσίασε και πάλι ο Χοσέ Μαρία Χιμένες.

Σταθερό το 3-5-2, με Λαουτάρο Μαρτίνες και Μάρκους Τιράμ στην γραμμή κρούσης, και από τον Σιμόνε Ιντσάγκι, ο οποίος δεν είχε στην διάθεσή του λόγω τραυματισμού τον σκόρερ του πρώτου αγώνα, Μάρκο Αρναούτοβιτς.

Μια σου (Ντιμάρκο) και μια μου (Γκριεζμάν)

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά από την αρχή και απείλησαν με το «καλησπέρα», με τον (πολύ δραστήριο) Σαμουέλ Λίνο να υποχρεώνει τον Γιάν Ζόμερ σε δύσκολη απόκρουση με συρτό και διαγώνιο σουτ.

Οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να ζορίζονται στο πρώτο δεκάλεπτο, αλλά στη συνέχεια μπήκαν στον ρυθμό του αγώνα και στο 13’ άγγιξαν το γκολ, με τον Όμπλακ να κάνει διπλή απόκρουση σε προσπάθειες του Ντένζελ Ντάμφρις.

Επικίνδυνο, μακρινό σουτ του αρχηγού Λαουτάρο Μαρτίνες και καθοριστική παρέμβαση του Άξελ Βίτσελ σε σέντρα του Φεντερίκο Ντιμάρκο που προορίζονταν για τον Τιράμ, με τον Βέλγο να έχει εξελιχθεί φέτος στον κορυφαίο κεντρικό αμυντικό της ομάδας του, παρ’ ότι δεν είναι η φυσική του θέση.

Ο πολύ σταθερός Ζόμερ μπλόκαρε επικίνδυνη κεφαλιά του Μοράτα μέσα από την περιοχή, με τους Νερατζούρι να βγάζουν ιδανικά την αντεπίθεση στο 33’ και να ανοίγουν το σκορ με πλασέ του Ντιμάρκο από το ύψος του πέναλτι, ύστερα από γύρισμα του πανταχού παρόντα Νικολό Μπαρέλα.

Η χαρά της Ίντερ για ένα γκολ που θα μπορούσε να αποδειχθεί «κλειδί» στην οικονομία του παιχνιδιού κράτησε μόλις δύο λεπτά, αφού η Ατλέτικο έφτασε άμεσα στην ισοφάριση με γύρισμα του Γκριεζμάν από κοντά, ύστερα από λάθος του Αλεσάντρο Μπαστόνι, ο οποίος δεν μπόρεσε να διώξει την μπάλα, επιτρέποντας στον Γάλλο να σκοράρει, φτάνοντας τα έξι γκολ, όσα έχουν και ο Κιλιάν Μπαπέ με τον Έρλινγκ Μπράουτ Χάαλαντ.

Η άμεση ισοφάριση του «Γκρίζι» ανέβασε ψυχολογικά τους Ροχιμπλάνκος, οι οποίοι έψαξαν την ανατροπή πριν από την ανάπαυλα, με τον Μπενζαμέν Παβάρ να παρεμποδίζει καθοριστικά ένα πολύ επικίνδυνο σουτ του συμπατριώτη του μέσα από την περιοχή.

Σωτήρας ο Ντεπάι, μοιραίος ο Ρικέλμε!

Ο Γκριεζμάν ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο όπως έκλεισε το πρώτο, αγγίζοντας εκ νέου το γκολ με συρτό σουτ ερχόμενος από πίσω, με τον Ζόμερ να κάνει μια ακόμα σπουδαία απόκρουση, κρατώντας όρθια την ομάδα του, η οποία μπήκε στην επανάληψη με πρωταρχικό στόχο να μην δεχθεί τέρμα.

Η Ατλέτικο, πάντως, δεν απειλούσε ιδιαίτερα (εξαίρεση μια κεφαλιά άουτ του Μοράτα), με τους Μιλανέζους να ψάχνουν με την σειρά τους την κόντρα και να αγγίζουν το γκολ της πρόκρισης στο 76’, όταν ο Λαουτάρο έβγαλε μόνο του τον Τιράμ, ο οποίος προ του Όμπλακ έστειλε την μπάλα στα… περιστέρια, προς τεράστια απογοήτευση του Ιντσάγκι.

Ο Όμπλακ είπε «όχι» στον Μπαρέλα ύστερα από νέα αντεπίθεση, με τους δύο προπονητές να επιδίδονται σε… καρουσέλ αλλαγών, ψάχνοντας φρεσκάδα, αλλά και κάποιον παίκτη να κάνει την διαφορά για τα συμφέροντά τους.

Για την Ατλέτικο, αυτός αποδείχθηκε ο Μέμφις Ντεπάι. Ο Ολλανδός μπήκε στο 79’ αντί του Μοράτα και μέχρι το φινάλε έκανε πολλά περισσότερα απ’ ότι ο Ισπανός μέχρι να αντικατασταθεί. Στο 85’, με σουτ μέσα από την περιοχή που σταμάτησε στο δοκάρι της μιλανέζικης εστίας, άγγιξε το πολυπόθητο 2-1.

Και, στο 87’, ύστερα από εξαιρετική κάθετη πάσα του Κόκε, γύρισε μέσα στην περιοχή και νίκησε τον Ζόμερ με διαγώνιο σουτ από το ύψος του πέναλτι για να προκαλέσει ντελίριο στο «Μετροπολιτάνο» και να διαλύσει εντελώς τα σχέδια του Ιντσάγκι, ο οποίος είχε ποντάρει κυρίως σε αμυντικογενείς παίκτες για να κρατήσει το «χρυσό» 1-1.

Και, σαν μην έφτανε το 2-1, η Ατλέτικο βρέθηκε μια ανάσα από την ολική ανατροπή και την πρόκριση, όταν στις καθυστερήσεις ο Γκριεζμάν με παράλληλο γύρισμα βρήκε μόνο του στο ύψος του πέναλτι τον Ροντρίγκο Ρικέλμε, ο οποίος όμως έστειλε την μπάλα άουτ από ιδανική θέση για να κάνει το 3-1. Η αντίδραση του Σιμεόνε, ο οποίος ξάπλωσε ολόκληρος στο έδαφος (!), καταδεικνύει ανάγλυφα και το πόσο μεγάλη ήταν αυτή η ευκαιρία για να τελειώσει τα πάντα, χωρίς να χρειαστεί η ημίωρη παράταση.

Ήρωας ο Όμπλακ!

Στο έξτρα 30λεπτο, εξαιτίας και της κούρασης, αλλά και της κρισιμότητας της κάθε φάσης, οι δύο ομάδες ήταν πιο προσεκτικές, με τον Ντεπάι πάντως να είναι αυτός που προκαλούσε τα περισσότερα προβλήματα στην Ίντερ, για την οποία ο Τιράμ έχασε άλλη μια ευκαιρία, προτού αντικατασταθεί από τον Αλέξις Σάντσες.

Ο «Τσόλο» έβγαλε τον κουρασμένο Γκριεζμάν για να ενισχύσει και άλλο την μεσαία του γραμμή με τον Σαούλ, οι κενοί χώροι που προέκυψαν δεν στοίχισαν σε καμία από τις δύο ομάδες, αφού η υπόθεση πρόκριση οδηγήθηκε στην ρωσική ρουλέτα των πέναλτι.

Εκεί, ο Ζόμερ ήταν στα χαρτιά ο σπεσιαλίστας, απέκρουσε το πέναλτι του Σαούλ, αλλά ο Όμπλακ απέκρουσε αυτά των Σάντσες και Ντάβι Κλάασεν, ο Λαουτάρο έστειλε το δικό του στο… Μπουένος Άιρες και, κάπως έτσι, η Ατλέτικο έγινε η τρίτη ισπανική ομάδα της οκτάδας (μετά τις Ρεάλ και Μπαρτσελόνα), ενώ η Ιταλία έμεινε χωρίς ομάδα για την συνέχεια της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Τα πέναλτι

  • Τσαλχάνογλου: Γκολ, 0-1
  • Ντεπάι: Γκολ, 1-1
  • Σάντσες: Απόκρουση, 1-1
  • Σαούλ: Απόκρουση, 1-1
  • Κλάασεν: Απόκρουση, 1-1
  • Ρικέλμε: Γκολ, 2-1
  • Ατσέρμπι: Γκολ, 2-2
  • Κορέα: Γκολ, 3-2
  • Μαρτίνες: Άουτ, 3-2

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ – Σάβιτς, Βίτσελ, Ερμόσο – Μολίνα (79’ Μπάριος), Γιορέντε (98’ Αθπιλικουέτα), Ντε Πολ (71’ Κορέα), Κόκε, Λίνο (71’ Ρικέλμε) – Μοράτα (79’ Ντεπάι), Γκριεζμάν (106’ Σαούλ).

Ίντερ (Σιμόνε Ιντσάγκι): Ζόμερ – Παβάρ, Ντε Φράι, Μπαστόνι (73’ Ατσέρμπι) – Ντάμφρις (73’ Νταρμιάν), Μπαρέλα (84’ Φρατέζι), Τσαλχάνογλου, Μκχιταριάν (111’ Κλάασεν), Ντιμάρκο (84’ Μπίσεκ) – Μαρτίνες, Τιράμ (102’ Σάντσες).

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα