Ρεάλ Σοσιεδάδ – Παρί Σεν Ζερμέν 1-2: Ο φονικός Μπαπέ τσέκαρε το εισιτήριο για την οκτάδα (vid)

bet365

Με δύο γκολ του Κιλιάν Μπαπέ (το πρώτο γκολάρα), η Παρί Σεν Ζερμέν νίκησε την Ρεάλ Σοσιεδάδ και στο Σαν Σεμπαστιάν (2-1) και, με συνολικό σκορ 4-1, επέστρεψε στα προημιτελικά του Champions League, ύστερα από διετή απουσία.

Δύο σεζόν μακριά από τα προημιτελικά του Champions League είναι πολλές για την Παρί Σεν Ζερμέν. Με ηγέτη και σκόρερ τον Κιλιάν Μπαπέ, ο οποίος ονειρεύεται να φύγει ως πρωταθλητής Ευρώπης, η ομάδα του Λουίς Ενρίκε νίκησε την Ρεάλ Σοσιεδάδ και στο Σαν Σεμπαστιάν (2-1) και, με συνολικό σκορ 4-1, σφράγισε την επιστροφή της στην οκτάδα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης μετά από δύο σερί αποκλεισμούς στην φάση των «16».

Με τον Σεράλντο Μπέκερ, ο οποίος αποκτήθηκε τον Ιανουάριο από την Ουνιόν Βερολίνου, ξεκίνησε ο Ιμανόλ Αλγουαθίλ, ποντάροντας στην ταχύτητά του για να προκαλέσει ανισορροπία στην αντίπαλη άμυνα.

Αλλαγή στο δίδυμο των στόπερ σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι από τον Λουίς Ενρίκε, αφού Λούκας Μπεράλδο και Λούκας Ερναντές πήραν τις θέσεις των Μαρκίνιος και Ντανίλο Περέιρα, με τον Μάρκο Ασένσιο να μην ξεπερνάει εγκαίρως τον τραυματισμό του και να προστίθεται στις απουσίες των Μίλαν Σκρίνιαρ και Πρεσνέλ Κιμπεμπέ.

Γκολάρα του Μπαπέ και τέλος στην… σεμνή τελετή

Σουτ άουτ του Μπαπέ, παραλίγο αυτογκόλ του Νούνο Μέντες και καθοριστική απόκρουση του Άλεξ Ρεμίρο σε σουτ εξ’ επαφής του Μπράντλεϊ Μπαρκολά στα πρώτα, αναγνωριστικά λεπτά, με τους γηπεδούχους να ψάχνουν το γκολ της ελπίδας και οι φιλοξενούμενοι αυτό της σφραγίδας πρόκρισης.

Μπαπέ παρόντος, βεβαίως, η Παρί έχει πάντα προβάδισμα. Και το επιβεβαίωσε στο 15’, όταν ο Κιλιάν πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή, έφτασε μέχρι τη τελική γραμμή, προσποιήθηκε στον Ιγκόρ Θουμπέλδια, έκανε δεύτερη προσποίηση και, από πολύ δύσκολη γωνία, έστειλε με απίθανο curler την μπάλα σε σημείο όπου ο Ρεμίρο δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για να αποτρέψει το 0-1.

Ο 25χρονος Γάλλος σούπερ σταρ συμπλήρωσε 22 διαδοχικά γκολ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση με το δεξί του πόδι και έφτασε αισίως τα 17 σε νοκ άουτ παιχνίδια (από τα συνολικά 45 σε 69 συμμετοχές), εκεί δηλαδή όπου η μπάλα «καίει». Σε αυτά τα στατιστικά, βεβαίως, προσθέστε ένα ακόμα.

Η γκολάρα του αρχηγού της Παρί, με την οποία μάλιστα έσκισε τα δίκτυα της εστίας και χρειάστηκαν τρία λεπτά για να μπαταριστούν, έβαλε ουσιαστικά τέλος στην «υπόθεση πρόκριση», αφού πλέον η Παρί προηγούνταν με συνολικό σκορ 3-0.

Απελευθερωμένοι από το άγχος, οι φιλοξενούμενοι έκαναν το παιχνίδι τους και, μέχρι την ανάπαυλα, άγγιξαν το 0-2 σε νέα ευκαιρία του Μπαπέ που έβγαλε με το πόδι ο Ρεμίρο, με την Σοσιεδάδ να εμφανίζεται μόνο με ένα σουτ ελάχιστα άουτ του Τακεφούσα Κούμπο.

Συνέχεια στο πάρτι του Μπαπέ

Στην ανάπαυλα ο Λουίς Ενρίκε, ο οποίος είχε στήσει άψογα την ομάδα του, πέρασε τον Κανγκ Ιν Λι αντί του Μπαρκολά. Και στο 56’ ο Νοτικορεάτης με βαθιά μπαλιά στην αντεπίθεση έβγαλε τον Μπαπέ στο… ξέφωτο, αυτός άφησε εύκολα πίσω του τον Θουμπέλδια, πλάσαρε πολύ έξυπνα τον Ρεμίρο και έγραψε το 0-2.

Στα 25 του, έπιασε με 46 γκολ τον θρυλικό Εουσέμπιο και τον σπουδαίο Φιλίπο Ιντσάγκι στην ενδέκατη θέση των σκόρερ όλων των εποχών στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και, βεβαίως, φιλοδοξεί να ανεβαίνει διαρκώς θέσεις, στο κυνήγι των Κριστιάνο Ρονάλντο (140) και Λιονέλ Μέσι (129).

Οι γηπεδούχοι, έχοντας αποδεχθεί πλέον τον αποκλεισμό, έψαξαν το γκολ της τιμής, με τον Άντερ Μπαρενετσέα να σκοράρει με κεφαλιά, αλλά το γκολ να ακυρώνεται για οφσάιντ, με Μίκελ Μερίνο και Μίκελ Ογιαρθάμπαλ να χάνουν ευκαιρίες για να νικήσουν τον Τζανλουίτζι Ντοναρούμα.

Ο Ιταλός τερματοφύλακας έκανε τρομερή απόκρουση σε σουτ εξ’ επαφής του Μπενιάτ Τουριέντες για να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα, κάτι που δεν μπόρεσε να κάνει και στο 89’, όταν ο Μερίνο πήρε το ριμπάουντ σε απόκρουση του Ντοναρούμα σε σέντρα – σουτ του Τουριέντες και πέτυχε το γκολ της τιμής για τους μαχητικούς Βάσκους.

Ρεάλ Σοσιεδάδ (Ιμανόλ Αλγουαθίλ): Ρεμίρο – Τραορέ, Θουμπέλδια (76’ Πατσέκο), Λε Νορμάντ, Χάβι Γκαλάν – Μπράις Μέντεθ (61’ Τουριέντες), Θουμπιμέντι (83’ Ολασαγάστι), Μερίνο, Σεράλντο Μπέκερ (61’ Μπαρενετσέα) – Κούμπο, Ογιαρθάμπαλ (77’ Αντρέ Σίλβα).

Παρί Σεν Ζερμέν (Λουίς Ενρίκε): Ντοναρούμα – Χακίμι (83’ Σολέρ), Μπεράλδο, Ερναντές, Νούνο Μέντες (61’ Μουκιέλε) – Ζαϊρ – Εμερί, Βιτίνια, Φαμπιάν Ρουίθ (77’ Ουγάρτε) – Μπαρκολά (46’ Κανγκ Ιν Λι), Μπαπέ, Ντεμπελέ (82’ Κολό Μουανί).

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα