Ρεάλ Σοσιεδάδ – Αλμερία 2-2: Σοκ στο 88’ και τέλος στο σερί νικών

Επιμέλεια: Newsroom
Real Sociedad

bet365

Με πέναλτι – γκολ στο 88’, η καταδικασμένη ουραγός Αλμερία πήρε ισοπαλία 2-2 στο Σαν Σεμπαστιάν από την Ρεάλ Σοσιεδάδ, η οποία έχασε μεγάλη ευκαιρία να εδραιώσει την έκτη θέση της La Liga και να πλησιάσει την πέμπτη Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Μια μοναδική ευκαιρία να εδραιώσει και άλλο την έκτη θέση της La Liga που δίνει εισιτήριο για το Europa League της επόμενης περιόδου έχασε η Ρεάλ Σοσιεδάδ η οποία, μετά από τρεις διαδοχικές νίκες, έμεινε στο 2-2 στο φινάλε με την καταδικασμένη ουραγό Αλμερία στο Σαν Σεμπαστιάν.

Η ομάδα του Ιμανόλ Αλγουαθίλ, η οποία βρίσκεται πλέον στο +5 σε σχέση με την έβδομη Μπέτις, η οποία νίκησε 2-1 την Θέλτα την Παρασκευή (12/04), δεν μπόρεσε να πλησιάσει στο -5 την γειτόνισσα και πέμπτη στη βαθμολογία και Κυπελλούχο Αθλέτικ Μπιλμπάο, η οποία νωρίτερα είχε μείνει στο εντός έδρας 1-1 με την Βιγιαρεάλ.

Κυρίαρχοι σε όλο το ματς οι Βάσκοι, επιδόθηκαν σε ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών και στο ημίωρο βρέθηκαν πίσω στο σκορ, με τον Αδριάν Εμπάρμπα να κάνει ωραία κίνηση και με συρτό σουτ να νικάει τον Άλεξ Ρεμίρο για το 0-1.

Η χαρά των φιλοξενούμενων κράτησε μόλις δύο λεπτά, όσα χρειάστηκε ο Σεράλντο Μπέκερ για να ισοφαρίσει με κοντινή προσπάθεια, νικώντας τον Λουίς Μαξιμιάνο ο οποίος, στα επόμενα λεπτά, έκανε μια σειρά από απίθανες αποκρούσεις για να κρατήσει το 1-1 μέχρι την ανάπαυλα, βοηθούμενος και από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του σε σουτ του Μαρτίν Θουμπιμέντι.

Στο δεύτερο μέρος, οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν από την αρχή να πιέζουν ασφυκτικά και να ψάχνουν το γκολ της ανατροπής, το οποίο σημείωσε ο Μίκελ Ογιαρθάμπαλ από κοντά, ύστερα από συνδυασμό των Θουμπιμέντι και Μπέκερ (59’).

Οι φιλοξενούμενοι, χωρίς να έχουν τίποτα να χάσουν, βγήκαν στην επίθεση. Και, στο 88’, ο Τσόκο Λοσάνο ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Ιγκόρ Θουμπέλδια, ο οποίος αποβλήθηκε επειδή τραβούσε παρατεταμένα την φανέλα του αντιπάλου του.

Ο Εμπάρμπα νίκησε (ξανά) τον Ρεμίρο από την άσπρη βούλα του πέναλτι και χάρισε μια τιμητική ισοπαλία στην ομάδα του πρώην προπονητή του ΟΦΗ, Πέπε Μελ, η οποία μάλιστα στις καθυστερήσεις έχασε μοναδική ευκαιρία ακόμα και για να πάρει νίκη, σε τεράστια φάση με πρωταγωνιστή τον Λαρζί Ραμαζάνι.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

LA LIGA Τελευταία Νέα