Μπάγερν - Χόφενχαϊμ 5-2

Gazzetta team
Μπάγερν - Χόφενχαϊμ 5-2

bet365

Η Μπάγερν έκανε την ανατροπή και από 0-2 κέρδισε με 5-2 την Χόφενχαϊμ. Στις καθυστερήσεις ισοφάρισε η Ντόρτμουντ την Φράιμπουργκ (2-2), χρυσός βαθμός για το Αμβούργο.

Η Χόφενχαϊμ έδειξε ικανή να κάνει την έκπληξη στο Μόναχο, όμως η Μπάγερν του Χάινκες δεν καταλαβαίνει τίποτα. Οι μπλε προηγήθηκαν με 0-2 μόλις στο 12’, αλλά οι Βαυαροί έκαναν την ανατροπή, έφτασαν στη νίκη με 5-2 και διατηρούν τη διαφορά στα επίπεδα ρεκόρ των 16 βαθμών στην κορυφή.

Το ματς ξεκίνησε εντυπωσιακά για τους φιλοξενούμενους, καθώς μόλις στο 3’ ο Ουτ πήρε το ριμπάουντ μετά το χαμένο πέναλτι του Γκναμπρί για το 0-1, πριν ο τελευταίος, που είναι δανεικός από την Μπάγερν, κάνει το 0-2 στο 12’ με ωραίο συρτό σουτ! Μέσα σε 4’, όμως, τα πάντα άλλαξαν. Στο 21’ ο Λεβαντόφσκι από κοντά έκανε το 1-2, ενώ στο 25’ ο Μπόατενγκ με κεφαλιά το 2-2! Και στην επανάληψη οι Βαυαροί ολοκλήρωσαν την ανατροπή με πολύ καλή εμφάνιση. Ο Κομάν με άψογο τελείωμα έκανε το 3-2 στο 63’, ο Βιδάλ με κεφαλιά το 4-2 στο 66’, ενώ μέχρι και ο Σάντρο Βάγκνερ σκόραρε για το τελικό 5-2 στο 90’!

Μπάγερν (Γιουπ Χάινκες): Ούλραϊχ, Αλάμπα, Μπόατενγκ, Ζίλε, Κίμιχ (85’ Βάγκνερ), Ρούντι, Βιδάλ, Τολισό (64’ Μίλερ), Κομάν, Ρόμπεν (77’ Ραφίνια), Λεβαντόφσκι

Χόφενχαϊμ (Γιούλιαν Νάγκελζμαν): Μπάουμαν, Καντεράμπεκ, Μπίτσακτσιτς (46’ Ακπογκούμα), Φογκτ, Χούμπνερ (67’ Κράμαριτς), Τσούμπερ, Γκρίλιτς, Ρουπ (59’ Αμίρι), Γκναμπρί, Ουτ

Γκέλα και... μήνυμα οπαδών!
Τ0 2018 έχει μπει με το χειρότερο τρόπο για τη Ντόρτμουντ, η οποία δεν έχει καταφέρει ακόμα να πάρει τρίποντο. Δεν μπόρεσε να το κάνει εντός ούτε κόντρα στη Φράιμπουργκ εντός έδρας και στις καθυστερήσεις έσωσε το βαθμό! Ετσι, για πρώτη φορά στη σεζόν οι Βεστφαλοί έμειναν εκτός τετράδας, με τους οπαδούς να στέλνουν το δικό τους «μήνυμα» με πανό που ανάρτησαν «Κανένας ποδοσφαιριστής δεν είναι πάνω από τον σύλλογο μας». Μπορεί ο Ομπαμεγιάνγκ να ήταν βασικός, αλλά οι Βεστφαλοί δεν έπεισαν αγωνιστικά. Τι και αν προηγήθηκαν στο 9' με τον Καγκάβα, ο Πέτερσεν το πήρε πάνω του και με δυο τέρματα στο 21' και στο 68' (απίθανη γκολάρα σχεδόν από το κέντρο) έκανε την ανατροπή. Τον βαθμό έσωσε στις καθυστερήσει ο Τόγιαν.

Ξανά δεύτερη η Σάλκε
Η Σάλκε πήρε μεγάλη και δίκαιη νίκη με 2-0 στη Στουτγκάρδη για να ανέβει και πάλι στη δεύτερη θέση. Οι βασιλικοί μπλε κυριάρχησαν στο πρώτο μέρος, όταν και προηγήθηκαν με κεφαλιά του Νάλντο στο 14’, πριν ο Αρίτ κάνει το 0-2 με πέναλτι στο 19’. Οι γηπεδούχοι ανέβασαν ταχύτητα στην επανάληψη, πίεσαν, έχασαν ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφεραν ποτέ να ξαναμπούν στο ματς, με το 0-2 να μένει μέχρι το τέλος. Ο Δώνης πέρασε ως αλλαγή στο ημίχρονο στη θέση του Λάρσεν και είχε πολύ θετική παρουσία.

Χ-ρυσός βαθμός για το Αμβούργο
Στο ντεμπούτο του Χόλερμπαχ στον πάγκο πήρε ανέλπιστο βαθμό από την Λειψία (1-1) και ελπίζει σε καλύτερες μέρες. Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια, αλλά μετά την ισοφάριση μπλοκαρίστηκε από την πολύ καλή αμυντική λειτουργία των Δεινοσαύρων. Οι παίκτες του Χάζενχουτλ μπήκαν δυνατά και προηγήθηκαν μόλις στο 9’. Ο Καμπλ έκλεψε την μπάλα στη μεσαία γραμμή, έβγαλε την ομάδα του στην κόντρα, άφησε στον Ζάμπιτσερ και εκείνος έβγαλε τη σέντρα τη σέντρα για το 1-0 του Μπρούμα με κεφαλιά. Οι Ταύροι είχαν τον έλεγχο, αλλά δεν μπορούσαν να φτάσουν σε δεύτερο γκολ και το πλήρωσαν, όταν στο 29’ ο Κόστιτς έφερε το ματς στα ίσα στην πρώτη ευκαιρία του Αμβούργου. Οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία και την κατοχή μέχρι το τέλος, αλλά δεν απογοήτευσαν επιθετικά και το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος.

Εχασε την ευκαιρία η Κολωνία
Ισόπαλη 1-1 εντός έδρας με την Αουγκσμπουργκ αναδείχθηκε η Κολωνία χάνοντας έτσι την ευκαιρία να πλησιάσει ακόμα πιο κοντά τη ζώνη παραμονής. Αήττητη στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της, δείχνει ένα καλύτερο πρόσωπο και αφήνει υποσχέσεις παραμονής. Καλύτερη απέναντι στην Αουγκσμπουργκ, προηγήθηκε στο 40' με τον Γιόγιτς, είχε φάσεις στη συνέχεια, αλλά όχι ουσία. Ωστόσο, το τέρμα του Καϊούμπι στο 77' έφερε την ισοφάριση για την Αουγκσμπουργκ!

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα