Μπάγερν - Ντόρτμουντ 2-1

Gazzetta team
Μπάγερν - Ντόρτμουντ 2-1

bet365

Η Μπάγερν επιβλήθηκε με 2-1 της κατόχου Ντόρτμουντ και πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου. Πέρασαν Λεβερκούζεν, Βέρντερ.

Η Ντόρτμουντ δεν θα μπορέσει να διεκδικήσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Κύπελλο, καθώς... ξέχασε να εμφανιστεί για 60’ στο Μόναχο, ξύπνησε αργά και ηττήθηκε με 2-1 από την Μπάγερν για να γνωρίσει τον αποκλεισμό.

Οι παίκτες του Χάινκες φρόντισαν να δείξουν από νωρίς τις προθέσεις τους και ανάγκασαν τον Στέγκερ να εγκαταλείψει τα πλάνα του για 5-3-2 από το πρώτο ημίχρονο. Οι Βαυαροί έχαναν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη στο ξεκίνημα, με τον Βιδάλ να έχει δοκάρι στο 3’, τον Μπούρκι να κάνει μεγάλες αποκρούσεις και το γκολ να έρχεται φυσιολογικά στο 12’, όταν η πρώτη κεφαλιά του Ζίλε σταμάτησε στο δοκάρι και η δεύτερη του Μπόατενγκ κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0.

Οι γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο, οι Βεστφαλοί δεν είχαν ούτε μία ευκαιρία και στο 34’ ήρθε η αλλαγή συστήματος για την Μπορούσια, με τον Νταούντ να παίρνει τη θέση του Μπάρτρα. Πριν μπορέσουν, όμως, οι παίκτες του Στέγκερ να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες, ένας υπέροχος συνδυασμός των Μίλερ και Λεβαντόφσκι και ένα ακόμη πιο όμορφο πλασέ του πρώτου έφερε το 2-0 στο 40’. Στιγμές νωρίτερα ο Γιαρμόλενκο είχε φτάσει μία ανάσα από την ισοφάριση, βλέποντας τον Αλάμπα να σώζει στη γραμμή.

Τίποτα δεν έδειξε να αλλάζει με το ξεκίνημα της επανάληψης, με τους Χάμες και Μίλερ να βλέπουν τον Μπούρκι να κάνει μεγάλες αποκρούσεις και τον ρυθμό να πέφτει στη συνέχεια. Οι γηπεδούχοι θεώρησαν ότι τα πάντα είχαν τελειώσει, οι Βεστφαλοί προσπαθούσαν, αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν και πολλά πράγματα, όμως οι αλλαγές του Στέγκερ βοήθησαν και το 2-1 ήρθε στο 77’ με τον Γιαρμόλενκο. Οι Βαυαροί δυσκολεύτηκαν να ανεβάσουν και πάλι ταχύτητα, οι φιλοξενούμενοι είχαν μομέντουμ, έψαξαν το γκολ μέχρι το τέλος και έφτασαν μία ανάσα από την ισοφάριση στις καθυστερήσεις, όταν ο Ίσακ βρέθηκε στην περιοχή, έκανε το σουτ και η μπάλα, αφού κόντραρε στα σώματα, πέρασε ελάχιστα μακριά από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Ούλραϊχ, για να μείνει το 2-1 μέχρι το τέλος.

Μπάγερν (Γιουπ Χάινκες): Ούλραϊχ, Κίμιχ, Μπόατενγκ, Ζίλε, Αλάμπα, Μαρτίνεθ (87’ Ρούντι), Βιδάλ, Χάμες (75’ Τολισό), Ριμπερί (61’ Κομάν), Μίλερ, Λεβαντόφσκι

Ντόρτμουντ (Πέτερ Στέγκερ): Μπούρκι, Τόλγιαν (88’ Ίσακ), Παπασταθόπουλος, Μπάρτρα (34’ Νταούντ), Τοπράκ, Σμέλτσερ, Βάιγκλ, Καγκάβα, Γκερέιρο (56’ Σίρλε), Πούλισιτς, Γιαρμόλενκο


Προκρίθηκαν Λεβερκούζεν, Βέρντερ
Η Γκλάντμπαχ ήταν εκείνη που έχανε τις ευκαιρίες, η Λεβερκούζεν εκείνη που πήρε την πρόκριση. Με τον Ρέτσο να παίζει σε όλο το ματς οι ασπιρίνες απόδρασαν με νίκη 1-0 χάρη στο γκολ του φορμαρισμένου Μπέιλι στο 70’ ύστερα από λάθος των γηπεδούχων στη μεσαία γραμμή.

Η Βέρντερ πήρε δίκαια την πρόκριση, κερδίζοντας με 3-2 την Φράιμπουργκ. Οι γηπεδούχοι βρέθηκαν από το 20’ με 2-0 μπροστά στο σκορ με γκολ των Μπελφοντίλ (3’) και Κάιντς (20’), αλλά στο 28’ ο Πέτερσεν με πέναλτι μείωσε σε 2-1. Στο 69’ ο Μπάργκφρεντε έκανε το 3-1 και στο 86’ ο Ραβέ έδωσε ξανά ελπίδες στην Φράιμπουργκ, μειώνοντας σε 3-2, όμως η ισοφάριση δεν ήρθε ποτέ.

Στην παράταση η Άιντραχτ
Η Άιντραχτ τα βρήκε σκούρα απέναντι στην Χάιντενχαϊμ, αλλά πήρε την πρόκριση στην παράταση. Η κανονική διάρκεια βρήκε τις δύο ομάδες στο 0-0, με τον Γκατσίνοβιτς να κάνει το 0-1 για την Άιντραχτ στο 95’, τον Σνάτερερ να ισοφαρίζει στιγμές αργότερα και τον Αλέρ να κάνει το τελικό 1-2 στο 109’.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα