Μπάγερν – Κολωνία 1-0

Gazzetta team
Μπάγερν – Κολωνία 1-0

bet365

Ο Λεβαντόφσκι έγινε ο πρώτος ever για τους Βαυαρούς με γκολ σε οκτώ σερί εντός ματς και τους οδήγησε στο 1-0 επί της Κολωνίας. Νίκες για όλους τους γηπεδούχους (Σάλκε, Λεβερκούζεν, Χέρτα).

Για το ποιος θα πάρει και φέτος τον τίτλο στην Μπουντεσλίγκα δεν υπάρχει απορία. Η Μπάγερν δεν έχει αντίπαλο, αν και κόντρα στην ουραγό Κολωνία δυσκολεύτηκε κάπως περισσότερο απ' ό,τι θα φαντάζονταν οι οπαδοί της. Δεν γκάζωσε σε μεγάλα σημεία του αγώνα, αλλά ο Λεβαντόφσκι ήταν ξανά πιστός στο ραντεβού του, για να την οδηγήσει στο 1-0 και να την κρατήσει στο +9 από την 2η θέση.

Χρειάστηκε να φτάσουν στο 60', για να βρουν δίχτυα οι Βαυαροί, αλλά ο Λέβα που σκόραρε στο 53ο παιχνίδι του σε ισάριθμα παιχνίδια σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο, έγινε ο πρώτος στην ιστορία της Μπάγερν που πανηγύρισε για 8ο διαδοχικό εντός αγώνα στο πρωτάθλημα. Τέτοιο επίτευγμα δεν είχε πιάσει ούτε καν ο θρυλικός Γκερντ Μίλερ. Τεράστια η επέμβαση του Χορν στο φινάλε στη σουτάρα του Χάμες Ροδρίγκες και του Στάρκε που στο 87' έσωσε τους γηπεδούχους. Για τους ηττημένους η αποτυχία ήταν αναμενόμενη και μόνο με θαύμα θα σωθούν, έχοντας μόλις τρεις βαθμούς.

Μπάγερν (Γιουπ Χάινκες): Στάρκε, Ζίλε, Μπόατενγκ, Ραφίνια, Αλάμπα, Ρούμπι, Τολισό (46' Χαμές Ροδρίγκες), Βιδάλ (46' Κομάν), Ριμπερί (76' Κίμιχ), Μίλερ, Λεβαντόφσκι.


Ανέβηκε 2η η Σάλκε
Οι Βεστφαλοί... χαρίστηκαν αρκετές φορές στην Λειψία και δεν την είχαν προσπεράσει στη βαθμολογία αλλά αφού η Red Bull δεν λέει να πετάξει ξανά, η Σάλκε τελικά ανέβηκε στη 2η θέση. Οχι χωρίς άγχος όμως... Οι Βασιλικοί Μπλε υποδέχθηκαν την Αουγκσμπουργκ και άνοιξαν το σκορ στο 44' με τον Ντι Σάντο, για να γίνει το 2-0 στο 47' από τον Μπούργκσταλερ. Το ματς έδειχνε να έχει κριθεί αλλά οι Βαυαροί δεν τα παράτησαν και αφού μείωσαν στο 64' με τον ανεβασμένο φέτος Καϊούμπι, στο 79' κέρδισαν πέναλτι και ισοφάρισαν με τον Γκρέγκοριτς (2-2). Παρ' όλα αυτά, η Σάλκε δεν αγχώθηκε αυτή τη φορά και στο 83' ήταν η σειρά της να πάρει πέναλτι, με τον Καλιγκιούρι να κάνει το 3-2 και να δίνει το τρίποντο και τη 2η θέση στην ομάδα του.

Λεβερκούζεν για σεντόνι
Την εκπληκτική πορεία της προς τα ψηλά της Bundesliga συνέχισε η Λεβερκούζεν καθώς επικράτησε 1-0 εντός έδρας της Βέρντερ Βρέμης, που μάχεται για την αποφυγή του υποβιβασμού. Η ομάδα του Χάικο Χέρλιχ πέτυχε δεύτερη σερί νίκη, έμεινε για 11 σερί αγώνες αήττητη και πέρασε στην 4η θέση της βαθμολογίας. Το μοναδικό γκολ για την Μπάγερ σημείωσε στο 11' ο Λούκας Αλάριο με προβολή από κοντά με το 1-0 να παραμένει μέχρι το φινάλε για τους γηπεδούχους.

Ξεκόλλησε η Χέρτα
Είχε μία νίκη σε τέσσερις αγωνιστικές και δεν βρισκόταν σε καλή κατάσταση. Βρήκε όμως η Χέρτα το δρόμο για το 3-1 κόντρα στο Αννόβερο και το πλησίασε στο -1 στη μέση της βαθμολογίας. Το δρόμο για τους πρωτευουσιάνους άνοιξε ο Σάλομον Καλού με δύο δικά του (18', 45'). Μείωσε ο Μπεμπού (65'), αλλά ο Τορουναρίγκα (83') κλείδωσε το τρίποντο για τους γηπεδούχους.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα