Ντόρτμουντ - Σάλκε 4-4

Gazzetta team
Ντόρτμουντ - Σάλκε 4-4

bet365

Μόνο η Ντόρτμουντ του Πέτερ Μπος θα μπορούσε να προηγηθεί με 4-0 στο 24' και να αναδειχθεί ισόπαλη 4-4 με την Σάλκε στο μεγάλο ντέρμπι! Νίκη για Λεβερκούζεν, με ανατροπή η Άουγκσμπουργκ.

Στο Ντόρτμουντ, εκεί όπου φέτος γίνονται όλα τα μαγικά, έγινε το παιχνίδι της χρονιάς. Πιθανότατα και το κορυφαίο ντέρμπι στην ιστορία της κοιλάδας του Ρουρ. Η Μπορούσια προηγήθηκε με 4-0 στο 25’, για να επιστρέψει στο δεύτερο μέρος η Σάλκε και να πάρει ισοπαλία 4-4 στις καθυστερήσεις!

Κανένας δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που έγινε στα πρώτα 25’ της αναμέτρησης. Η Ντόρτμουντ ήταν απλά καταιγιστική απέναντι σε μία από τις καλύτερες άμυνες της Bundesliga. Μόλις στο 12’ ο Ομπαμεγιάνγκ άνοιξε το σκορ, με την μπάλα να βρίσκει και στο χέρι του, ενώ στο 18’ ο Σταμπουλί έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 2-0. Στο 20’ ο Γκέτσε σκόραρε για πρώτη φορά ύστερα από 344 ημέρες, ενώ στο 25’ ο Γκερέιρο έκανε το 4-0! Ήταν το απόλυτο ξέσπασμα, που οδήγησε στον Τεντέσκο να κάνει αλλαγές από το 33’. Όσο απίστευτο ήταν το ξέσπασμα των παικτών του Μπος, που έφτασαν στο 4-0 πιο γρήγορα στο ντέρμπι μετά το 1964 (τότε στο 23’), άλλο τόσο απίστευτο ήταν αυτό που θα ακολουθούσε στο δεύτερο μέρος. Και αν πριν από 53 χρόνια η Μπορούσια είχε κερδίσει με 6-2, τώρα τα πράγματα θα ήταν τελείως διαφορετικά...

Στο 53’ ο Νάλντο βρήκε μόνο και μόνο για να ακυρωθεί το γκολ του με τη βοήθεια του VAR, αλλά η προειδοποίηση ήταν κάτι που οι γηπεδούχοι θα έπρεπε να λάβουν σοβαρά υπόψη τους. Στο 61’, λοιπόν, ο Μπούργκσταλερ μείωσε σε 4-1 και στο 65’ ο Αρίτ σε 4-2! Ξαφνικά, το άγχος κυρίευσε τους παίκτες του Μπος, που αμυντικά εδώ και καιρό παραπαίουν. Όταν, μάλιστα, στο 72’ ο Ομπαμεγιάνγκ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα το γήπεδο... έγειρε. Οι βασιλικοί μπλε πίεσαν, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να παίξουν στην κόντρα και στο 86’ ο Καλιγκιούρι με υπέροχο τελείωμα μείωσε σε 4-3! Και το μοιραίο ήρθε στο 94’, όταν ο Νάλντο έκανε το τελικό 4-4, για να γίνει η δεύτερη ομάδα μετά την Μπάγερν (1976), που επιστρέφει από το 0-4!

Ντόρτμουντ (Πέτερ Μπος): Βάιντενφελερ, Σμέλτσερ, Παπασταθόπουλος, Τοπράκ, Βάιγκλ, Σαχίν, Γκερέιρο (84’ Ζαγκαντού), Πούλισιτς, Γιαρμόλενκο (68’ Μπάρτρα), Γκέτσε (78’ Κάστρο), Ομπαμεγιάνγκ

Σάλκε (Ντομένικο Τεντέσκο): Φέρμαν, Καλιγκιούρι, Σταμπουλί, Νάλντο, Κέρερ (46’ Νάστασιτς), Οτσίπκα, ΜακΚένι (33’ Αρίτ), Μάιερ, Κονοπλιάνκα, Ντι Σάντο (33’ Γκορέτσκα), Μπούργκσταλερ

Δύσκολα η Λειψία
Η Λειψία δυσκολεύτηκε, όμως επιβλήθηκε με 2-0 της Βέρντερ και μένει στην τετράδα. Οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν στο πρώτο μέρος και βρήκαν το γκολ που δικαιούνταν στο 34’, όταν ο Κεϊτά με πολύ ωραίο πλασέ λίγο έξω από την περιοχή έκανε το 1-0. Στην επανάληψη, όμως, οι παίκτες του Χάζενχουτλ δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό και οι φιλοξενούμενοι βρήκαν την ευκαιρία να επιτεθούν. Το ματς ήταν ανοιχτό, η Βέρντερ είχε περισσότερες ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφερε ποτέ να ισοφαρίσει και το πλήρωσε, με τον Μπερνάρντο να τελειώνει τα πάντα στο 87’, κάνοντας το τελικό 2-0.

Με Φόλαντ η Λεβερκούζεν
Στη Φρανκφούρτη η Άιντραχτ ήθελε να αυξήσει τη διαφορά της από την Λεβερκούζεν αλλά τελικά την είδε να την προσπερνάει, με το 0-1 από το γκολ του Φόλαντ. Η Μπάγερ ήταν καλύτερη από το ξεκίνημα της αναμέτρησης και είχε φάσεις στο πρώτο ημίχρονο, ειδικά μετά το 30', για το γκολ αλλά οι Αλάριο, Φόλαντ και Μπραντ τις έχασαν όλες. Στο δεύτερο μέρος η Άιντραχτ μπήκε καλύτερα και ήταν η σειρά της να πλησιάσει στο γκολ, χωρίς όμως να το πετύχει. Η ομάδα της Φρανκφούρτης ανέβαζε συνεχώς την απόδοση της και δυσκόλευε πολύ την Λεβερκούζεν, η οποία τελικά βρήκε την λύση στο 76', όταν οι Χέβερτζ και Μεχμέντι βγήκαν ωραία στην αντεπίθεση, την οποία τελείωσε άψογα ο Φόλαντ για το 0-1. Αποτέλεσμα που έμεινε ως το τέλος, παρά τις προσπάθειες των γηπεδούχων να ισοφαρίσουν.

Ανατροπή με Φινμπόγκασον
Στο Αουγκσμπουργκ-Βόλφσμπουργκ τα πράγματα έγιναν από πολύ νωρίς πολύ δύσκολα για τους φιλοξενούμενους, αφού έμειναν με 10 παίκτες από το 11' λόγω της αποβολής του Αρνολντ. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να το εκμεταλλευτούν και πίεσαν για το γκολ, χωρίς όμως να εκμεταλλευτούν καμία από τις ευκαιρίες τους, για να έρθει η "τιμωρία" στο 40' με το γκολ του Ντιντάβι για το 0-1! Αν και χειρότερη, η Βόλφσμπουργκ κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια έχοντας το προβάδισμα αλλά δεν το κράτησε πολύ... Στο 51' ο Γκρέγκοριτς εκτέλεσε από την καρδιά της περιοχής κάνοντας το 1-1 και η Αουγκσμπουργκ έψαξε με κάθε τρόπο στη συνέχεια το δεύτερο γκολ που θα της έδινε τη νίκη, για να το βρει τελικά στο 78' με τον Φινμπόγκασον (2-1) μετά την σέντρα του Μαξ. Με αυτή τη νίκη οι Βαυαροί βελτίωσαν κι άλλο τη θέση τους στη βαθμολογία ενώ για τους Λύκους ήταν η πρώτη ήττα με τον Μάρτιν Σμιντ στον πάγκο.

Πήρε ανάσα η Φράιμπουργκ
Σημαντική νίκη 2-1 επί της Μάιντς πέτυχε η Φράιμπουργκ και πήρε σημαντική βαθμολογική ανάσα. Οι γηπεδούχοι με... σύμμαχο τη δύναμη της έδρας (μόλις μια ήττα) πήραν το τρίποντο και βγήκαν για πρώτη φορά από την επικίνδυνη ζώνη, ενώ παράλληλα έσπασαν το αρνητικό σερί των πέντε αγώνων χωρίς επιτυχία. Ο Πέτερσεν στο 51' άνοιξε το σκορ, ενώ στις καθυστερήσεις ο Κατ πέτυχε το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων. Η Μάιντς το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει με τον Μπέργκρεν.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα