Λειψία - Αννόβερο 2-1

Gazzetta team
Λειψία - Αννόβερο 2-1

bet365

Η Λειψία κέρδισε με ανατροπή το Αννόβερο (2-1) και παραμένει στην τριάδα. Διπλό η Σάλκε, νίκη το Αμβούργο.

Η Λειψία έδειξε χαρακτήρα στο ματς με το Αννόβερο και επέστρεψε στις νίκες, κάνοντας την ανατροπή. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν τις καλές εμφανίσεις και προκάλεσαν πολλά προβλήματα στους Ταύρους με την ταχύτητα του Μπεμπού και την ικανότητα του Ζόνατας στην επίθεση.

Οι παίκτες του Μπράιτενραϊτερ έπαιξαν θαρραλέα, αλλά η μεγαλύτερη ευκαιρία στο πρώτο μέρος χάθηκε για την Λειψία, όταν στο 1’ των καθυστερήσεων ο Βέρνερ έκανε το σουτ και η μπάλα, αφού βρήκε στον Τσάουνερ σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Η επανάληψη ξεκίνησε με γκολ για το Αννόβερο, με τον Μπεμπού να δίνει την ασίστ στο 56’ και τον Ζόνατας να κάνει το 0-1! Η αντίδραση των γηπεδούχων, όμως, ήταν άμεση. Βγήκαν στην επίθεση, πίεσαν, ισοφάρισαν με τον Πόουλσεν στο 70’ και ολοκλήρωσαν την ανατροπή με τον Βέρνερ στο 85’ για το τελικό 2-1.

Ανάσα για το Αμβούργο
Το Αμβούργο, με βασικό τον Κυριάκο Παπαδόπουλο, επιβλήθηκε εντός έδρας με 3-1 της Στουτγκάρδης, πήρε την πρώτη του νίκη ύστερα από 9 αγώνες και βγήκε από τη ζώνη του υποβιβασμού. Σε μια εξέλιξη που επηρέασε την εικόνα του αγώνα, στο 13’ ο Μπούρνιτς είχε προλάβει να δει δύο κίτρινες για τους φιλοξενούμενους που έμειναν από νωρίς με δέκα παίκτες και στο 20’ από γκάφα και αυτογκόλ του keeper τους, Τσίλερ, βρέθηκαν να χάνουν 1-0. Το Αμβούργο έπαιξε μονότερμα και είχε τις φάσεις για να κλειδώσει από νωρίς το ματς, όμως αφού δεν το έκανε ισοφαρίστηκε στο 55’ με το πέναλτι του Γκίντσεκ. Το 1-1 πάντως δεν έμεινε για πολύ καθώς στο 55’ ο πρώην άσος της Στουτγκάρδης, Κόστιτς, έκανε με κεφαλιά από κοντά το 2-1 ύστερα από σέντρα του Ντίκμαϊερ, ο οποίος στο 69’ έκανε και δεύτερη τελική πάσα, αυτή τη φορά δίνοντας στον 17χρονο επιθετικό, Αρπ, που με ωραία κίνηση και τελείωμα δοκάρι-και-μέσα διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Σάλκε για Champions League
Η Σάλκε έφυγε με νίκη 1-0 από την έδρα της Φράιμπουργκ και ανέβηκε στην τέταρτη θέση. Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο στο ξεκίνημα, αλλά μέχρι εκεί. Ο ρυθμός άνοιξε μετά το 25’, με τους φιλοξενούμενους να φτάνουν πρώτοι κοντά στο γκολ, όταν στο 29’ ο Κονοπλιάνκα είδε την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι. Η απάντηση της Φράιμπουργκ σε εκείνη την ευκαιρία ήρθε στο 32’ με τον Πέτερσεν αυτή τη φορά να έχει δοκάρι, ενώ την ίδια τύχη είχε και η προσπάθεια του Καπούτσκα στο 37’! Το 0-0 έμεινε μέχρι το ημίχρονο και τα πάντα κρίθηκαν με το γκολ του Καλιγκιούρι στο 62’, με τους παίκτες του Τεντέσκο να κατεβάζουν αμέσως ταχύτητα και να έχουν τον έλεγχο μέχρι το τέλος.

Δεν "Χ"άνει η Λεβερκούζεν
Σε 12 αγώνες με αντίπαλο την Αουγκσμπουργκ η Λεβερκούζεν δεν είχε ήττα (8 νίκες, 4 ισοπαλίες) και η παράδοση συνεχίστηκε για 13ο ματς. Οι "Ασπιρίνες", για τις οποίες μπήκε ως αλλαγή ο Ρέτσος και σώθηκε από πέναλτι λόγω του VAR, προηγήθηκαν στο ξεκίνημα της επανάληψης και συγκεκριμένα στο 47' με ωραία ενέργεια και σουτ του Φόλαντ, για να απαντήσει άμεσα η Αουγκσμπουργκ: Κεφαλιά του Γκρέγκοριτς στο 49', απόκρουση του Λένο και στην επαναφορά το 1-1 από τον Ντάνσο. Αποτέλεσμα που ήταν και το τελικό, αφού οι γηπεδούχοι στάθηκαν άτυχοι στο 64' με το δοκάρι του Καϊούμπι.

Γλίτωσε η Γκλάντμπαχ
Στο Μένχεγκλάντμπαχ η Μπορούσια θεωρητικά ήταν το φαβορί υποδεχόμενη την Μάιντς αλλά αυτό δεν το έδειξε και στο γήπεδο. Εκεί οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι από νωρίς και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 19' με κεφαλιά του Ντιαλό (0-1). Με τον ίδιο τρόπο απάντησε η Γκλάντμπαχ στο 67', με τον Βέστεργκαρντ να είναι ο σκόρερ του 1-1, για να μείνει έτσι το ματς ως το τέλος, παρά τις εκατέρωθεν ευκαιρίες. Καλύτερη αυτή της Μάιντς στο 89', όταν ο Μπροζίνσκι με φάουλ από τα 25 μέτρα έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι!

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα