Ντόρτμουντ - Λειψία 2-3

Gazzetta team
Ντόρτμουντ - Λειψία 2-3

bet365

Η Λειψία άλωσε το Ντόρτμουντ και υποχρέωσε την Μπορούσια στην πρώτη της ήττα στην Bundesliga (2-3).

Αήττητο ήταν και πάει. Η Ντόρτμουντ ηττήθηκε με 3-2 από την Λειψία, έχοντας παράπονα από τη διαιτησία, αλλά με τους Ταύρους να κάνουν και ροτέισον (!) έχει μόνο τον εαυτό της να κατηγορήσει.

Το ματς, πάντως, ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τους γηπεδούχους, καθώς μόλις στο 4’ ο Ομπαμεγιάνγκ με άψογο τελείωμα έκανε το 1-0. Στο 10’, όμως, ξεκίνησε ο εφιάλτης. Κάκιστη αμυντική λειτουργία στο στημένο που εκτέλεσε ο Καμπλ, πρώτη κεφαλιά του Χάλστερνμπεργκ, δεύτερη του Ζάμπιτσερ, που πρόλαβε τον Μπούρκι, και 1-1. Η ανατροπή ήρθε στο 25’, όταν ξανά η άμυνα των Βεστφαλών στάθηκε κατώτερη των περιστάσεων, με τον Μπρούμα να δίνει πανέμορφη ασίστ και τον Πόουλσεν να κάνει από κοντά το 1-2!

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ήρθε η φάση που άφησε τους φιλοξενούμενους με παράπονα. Ο Παπασταθόπουλος αποβλήθηκε για το πέναλτι που έκανε στον Ογκουστέν, με τις δύο αποφάσεις του διαιτητή να κρίνονται αμφισβητούμενες. Ο Γάλλος δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα και έκανε το 1-3. Στο 56’ οι αριθμητικές ισορροπίες αποκαταστάθηκαν, όταν ο Ιλσάνκερ αντίκρισε δεύτερη κίτρινη, ενώ οι γηπεδούχοι ξαναμπήκαν στο ματς στο 64’ με πέναλτι του Ομπαμεγιάνγκ (χρειάστηκε και πάλι το VAR). Οι παίκτες του Μπος προσπάθησαν για την ισοφάριση μέχρι το τέλος, έφτασαν μία ανάσα από το 3-3 στο 87’ με τον Γιαρμόλενκο, αλλά τίποτα δεν άλλαξε.

Ντόρτμουντ (Πέτερ Μπος): Μπούρκι, Ζαγκαντού, Τοπράκ, Παπασταθόπουλος, Τόλγιαν (46’ Πούλισιτς), Σαχίν (46’ Βάιγκλ(, Κάστρο, Γκέτσε, Φίλιπ (51’ Μπάρτρα), Γιαρμόλενκο, Ομπαμεγιάνγκ

Λειψία (Ράφαελ Χάζενχουτλ): Γκουλάσι, Μπερνάρντο, Ιλσάνκερ, Ουπαμερκάνο, Χάλστενμπεργκ, Καμπλ, Κεϊτά (46’ Ντέμε), Ζάμπιτσερ (86’ Ορμπάν), Μπρούμα, Πόουλσεν, Ογκουστέν (65’ Λάιμερ)

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα