Ίβιτς: Στο ποδόσφαιρο τα πάντα είναι η αντίληψη

Ίβιτς: Στο ποδόσφαιρο τα πάντα είναι η αντίληψη

bet365

Ικανοποιημένος από την νίκη, αλλά και την εμφάνιση ήταν μετά το τέλος του αγώνα, ο τεχνικός του ΠΑΟΚ., Βλάνταν Ίβιτς που αναφέρθηκε και στην αναμέτρηση της Κυριακής με την ΑΕΚ!
Στην αρχική του τοποθέτηση ο προπονητής του ΠΑΟΚ, επισήμανε: «Στο πρώτο ημίχρονο κάναμε ότι περίμενα, κλέβαμε ψηλά δεύτερες μπάλες, παίζαμε όπως σχεδιάσαμε, δημιουργούσαμε φάσεις, βάλαμε γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο περίμενα ότι θα πέσει η απόδοση μας γιατί παίζανε παίκτες μας που ήταν καιρό έξω χωρίς αγωνιστικό ρυθμό και παίκτες κουρασμένοι. Όταν προηγείσαι με δύο γκολ νωρίς, έχουμε και ένα δύσκολο παιχνίδι μπροστά μας, τότε μπορεί και να χαλαρώσει κάπως η ομάδα και είμαι ευχαριστημένος με τη νίκη».
Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δε σκόραρε και πάλι στο δεύτερο ημίχρονο: Συζητούσαμε με το που τελείωσε το παιχνίδι με τους συνεργάτες μου για αυτό ακριβώς. Εκτός από την Τιφλίδα δεν έχουμε σκοράρει στο δεύτερο ημίχρονο. Κάναμε και σήμερα και στα προηγούμενα παιχνίδια ευκαιρίες, είναι περίεργο, αλλά είναι έτσι. Αν μπορούσα να το διαλέξω ας κερδίζαμε στο ημίχρονο 2-0 και ας μένει έτσι σε κάθε παιχνίδι, αλλά στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να κάνεις προβλέψεις.
Για τις πολλές κλεμμένες μπάλες: Είναι ένα κομμάτι που δουλεύουμε στις προπονήσεις. Ζητάω από τους παίκτες μου οργανωμένη άμυνα και να κλέβουμε ψηλά την μπάλα, πιέζοντας τον αντίπαλο. Σήμερα δούλεψε αρκετά αυτός με κλεμμένες μπάλες, προτιμώ να παίζουμε έτσι. Το θέμα είναι να το καταλάβουν και οι παίκτες πως κάνουμε την πίεση. Σήμερα το κάναμε καλά αυτό, είχαμε τους παίκτες που είχαν τη φρεσκάδα να το κάνουν. Με πολλές κλεμμένες πρώτες μπάλες δημιουργήσαμε ευκαιρίες κι αυτό είναι θετικό
Για την έλλειψη ομαδικότητας: Σήμερα έγιναν 2-3 τέτοιες φάσεις. Για έναν επιθετικογενή παίκτη χωρίς πολλές συμμετοχές που μπαίνει και προσπαθεί να δείξει ότι έχει θέση στην ενδεκάδα, αυτό είναι κάτι ίσως αναμενόμενο. Πάντα είμαι υπέρ του συνδυαστικού ποδοσφαίρου και της ομαδικότητας, στη συγκεκριμένη φάση είχε πάσα, αλλά έκανε σουτ. Παίρνεις κάποιες αποφάσεις εκείνη τη στιγμή και δεν μπορείς να γυρίσεις τον χρόνο πίσω, Εκείνη τη στιγμή είχε το καλύτερο στο μυαλό του και δοκίμασε το σουτ, θα μπορούσαμε να συζητάμε διαφορετικά και αν έκανε αλλιώς τη φάση. Στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να μιλάς για τις πρωτοβουλίες των παικτών σε συγκεκριμένες στιγμές. Στο ποδόσφαιρο τα πάντα είναι η αντίληψη.
Για την αλλαγή Μυστακίδη: Τον Μυστακίδη θα μπορούσα να τον αλλάξω στο ημίχρονο γιατί ζαλιζόταν από χτύπημα στο κεφάλι. Ζήτησε να βγει τελικά και δε θέλαμε να ρισκάρουμε τίποτα. Είναι ένας παίκτης που υπολογίζουμε και μπορεί να είναι στη βασική ενδεκάδα με την ΑΕΚ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα