ΠΑΟΚ - ΑΕΛ 2-0

ΠΑΟΚ - ΑΕΛ 2-0

bet365

Η Θεσσαλονίκη γιορτάζει και ο ΠΑΟΚ ως καλός οικοδεσπότης... κέρασε δύο γκολ την ΑΕΛ στην Τούμπα (2-0) και ξεκίνησε νικηφόρα την περιπέτεια του Κυπέλλου!

Ο ΠΑΟΚ γιόρτασε για τη Θεσσαλονίκη, βασικά όμως έκανε αυτό που έπρεπε στην πρεμιέρα των υποχρεώσεων του στο Κύπελλο. Το μεγάλο rotation από τον Βλάνταν Ίβιτς δεν αποδείχθηκε πρόβλημα κι ο πειστικός ΠΑΟΚ του πρώτου 45λεπτου δεν είχε κανένα θέμα για να νικήσει με 2-0 την ΑΕΛ και μαζί να «πληγώσει» τον Αγγελο Αναστασιάδη για πέμπτη φορά σε 13 αναμετρήσεις (πρώτη στο θεσμό του κυπέλλου) που ο πρώην προπονητής του βρέθηκε στο δρόμο.

Το δίδυμο Περέιρα – Μπίσεσβαρ ήταν «όλα τα λεφτά» για τον ΠΑΟΚ των πολλών αλλαγών και νέων προσώπων. Ο Ολλανδός (απ)έδειξε την ποιότητά του κι Αργεντινός φορ την ικανότητά του να «βλέπει» εστία. Μαζί με τον δραστήριο Μυστακίδη, που στην επιστροφή του βρήκε δίχτυα, αλλά και το δίδυμο Κάνιας-Χαρίση, που «έπνιξαν» τους αντιπάλους στη μεσαία γραμμή οδήγησαν την ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς σ’ ένα εξαιρετικό πρώτο 45λεπτο, όπου ο «Δικέφαλος» με δύο γκολ έβαλε τις βάσεις για την πρώτη νίκη του για τον 1ο όμιλο του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ετσι έπαιξαν ΠΑΟΚ και ΑΕΛ

Ο Ίβιτς κράτησε οκτώ βασικούς (μόλις δύο, Μαλεζάς και Κάνιας, ξεκίνησαν μετά το Καραϊσκάκη και σήμερα) εκτός αποστολής, έδωσε ανάσες σε παίκτες όπως ο Γλύκος, ο Ροντρίγκες, ο Μάτος, ο Βαρέλα, ο Κάμπος, ο Αθανασιάδης (Λέοβατς και Σάχοφ είναι τραυματίες) και ευκαιρίες σε νέα παιδιά χωρίς να αλλάξει φιλοσοφία και τακτική συμπεριφορά. Υπήρχαν στιγμές που το πρέσινγκ των γηπεδούχων δεν άφηναν τους φιλοξενούμενους να πάρουν ανάσα…

Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε με «4-2-3-1», τον Μπρκιτς κάτω από τα δοκάρια, Κίτσιου, Μαλεζά, Κρέσπο, Γιαννούλη τετράδα στην άμυνα, Κάνιας και Χαρίση ως αμυντικά χαφ, Μυστακίδη – Περέιρα στα άκρα, τον Μπίσεσβαρ στο «δέκα» και τον Κουλούρη στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Αναστασιάδης έκανε κι αυτός αλλαγές ξεκουράζοντας αρκετούς βασικούς. Η ΑΕΛ, που είχε για κορυφαίο τον τερματοφύλακά της, Ζαχαρία Καβουσάκη, παρατάχθηκε με ένα «4-3-3» το οποίο αποτελούσαν οι: Ναβάρο, Γιοβάνοβιτς, Ποτουρίδης, Μονιάκης (αμυντική τετράδα), Αναστασόπουλος, Σουλιώτης, Λαμπρόπουλος (στα χαφ), Βαρέλα,Κουτσιανικούλης, Μαρουκάκης (η επιθετική τριάδα).

Κυρίαρχος στο πρώτο 45λεπτο

Από νωρίς, μόλις στο 11ο λεπτό, ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ απέδειξε γιατί είναι πολύτιμος και απαραίτητος στο χορτάρι για τον ΠΑΟΚ. Η κάθετη πάσα «πάρε βάλε» του Ολλανδού προς τον Φακούντο Περέιρα έφερε τον Αργεντινό σε θέση για γκολ, το οποίο δεν ήρθε ποτέ, καθώς η μπάλα βασανιστικά χτύπησε και στα δοκάρια της εστίας του Καβουσάκη.

Στο 17’ ο Καβουσάκης είπε «διπλό» όχι στις προσπάθειες του Κουλούρη και του Περέιρα να τον νικήσουν, ενώ ο νεαρός επιθετικός του «Δικεφάλου» είδε τον Βαρέλα να «του κλέβει την μπουκιά μέσα από το στόμα» διώχνοντας πάνω από τη γραμμή. Νέα ευκαιρία με τον Περέιρα να απειλεί εκτός περιοχής στο 24’ για έναν ΠΑΟΚ, που έψαχνε το γκολ, το οποίο ήρθε στο 28’ μετά από πέντε μεγάλες ευκαιρίες.

Ο Γιάννης Μυστακίδης σε δύο χρόνους νίκησε την άμυνα της ΑΕΛ και τον Καβουσάκη ανοίγοντας το σκορ για τους ασπρόμαυρους.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να έχει την συντριπτική κατοχή της μπάλας (67%-33%) με τον Φακούντο Περέιρα, μέχρι το 35ο λεπτό, να μετράει τρεις τελικές προσπάθειες προς την εστία των φιλοξενούμενων, που φάνηκαν στο γήπεδο τρία λεπτά αργότερα, όταν ο Μαρουκάκης ήταν οριακά σε θέση οφ σάιντ, όπως υπέδειξε ο βοηθός Βασιλόπουλος, ενώ ένα λεπτό αργότερα (40’) το πλασέ του Βαρέλα κόντραρε πάνω στον Γιαννούλη.

Η νέα συνεργασία Μπίσεσβαρ – Περέιρα έφερε το 2-0 στο 41’. Όπως και στη φάση του 11’ ο Ολλανδός βρήκε τον Αργεντινό με μια εξαιρετική μπαλιά μέσα στην περιοχή, κι αυτός με δυνατό σουτ νίκησε τον Καβουσάκη.

Η ΑΕΛ είχε την πιο καλή στιγμή της στο φινάλε του πρώτου μέρους με την κεφαλιά του Μαρουκάκη να στέλνει την μπάλα στην εξωτερική πλευρά του κάθετου δοκαριού του Μπρκιτς.

Έριξαν ταχύτητα στο β’ μέρος

Ο «Δικέφαλος» έριξε ταχύτητα στο β’ μέρος, η Λάρισα πήρε μέτρα στο γήπεδο και η μία από τις τρεις αλλαγές του Αναστασιάδη, ο Ντέλετιτς, απείλησε με την σέντρα σουτ (69’) που απομάκρυνε με δυσκολία ο σταθερός στο ντεμπούτο του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, Ζέλικο Μπρκιτς.

Η συνεργασία Περέιρα-Κουλούρη, δύο λεπτά αργότερα, βρήκε τον Τιάμ μέσα στη μεγάλη περιοχή, ο τελευταίος γύρισε το σώμα του, πάνω στο Γιοβάνοβιτς, σούταρε δυνατά, αλλά ο Καβουσάκης ήταν και πάλι στη σωστή θέση. Ο Σενεγαλέζος στο 80’ «πέταξε στα σκουπίδια» την φάση που ο ίδιος δημιούργησε με την ταχύτητά του, αλλά τα χάλασε επιλέγοντας να σουτάρει αντί να σπάσει την μπάλα, είτε στον Κουλούρη, είτε στον Μπίσεσβαρ.

Γκολ: Μυστακίδης (28’), Περέιρα (41’)

Διαιτητής: Ανανίας Φωτιάδης (Σερρών)

Κίτρινες: Βαρέλα (31’), Αναστασόπουλος (36’)

ΠΑΟΚ (Ίβιτς): Μπρκιτς, Γιαννούλης (74’ Κοροβέσης), Κίτσιου, Μαλεζάς, Κρέσπο, Κάνιας (62’ Τσίμιροτ), Χαρίσης, Μπίσεσβαρ, Μυστακίδης (59’ Τιάμ), Περέιρα, Κουλούρης.

ΑΕΛ (Αναστασιάδης): Καβουσάκης, Μονιάκης, Ποτουρίδης, Γιοβάνοβιτς, Ναβάρο, Λαμπρόπουλος, Σουλιώτης, Αναστασόπουλος (67’ Ουρτάδο), Κουτσιανικούλης (46’ Αβραάμ), Μαρουκάκης, Βαρέλα (59’ Ντέλετιτς).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα