Πανιώνιος-Λεβαδειακός 0-0

Gazzetta team
Πανιώνιος-Λεβαδειακός 0-0

bet365

Πανιώνιος και Λεβαδειακός... κόλλησαν στο 0-0 και πήραν από ένα βαθμό στην πρεμιέρα τους στο Κύπελλο Ελλάδος! Πέναλτι μαρς στον Νγκονγκ από ανατροπή του Μεντί δεν έδωσε ο Πουλήμας!

Τόσο ο Πανιώνιος όσο και ο Λεβαδειακός αποφάσισαν να δώσουν ανάσες σε βασικούς ποδοσφαιριστές χωρίς όμως να αλλοιώσουν τον χαρακτήρα της ομάδας αφού δεν ήθελαν να ξεκινήσουν με το αριστερό στο Κύπελλο.

Οι αρκετές αλλαγές όπως ήταν λογικό συντέλεσαν ώστε στα πρώτα λεπτά να βλέπουμε πολλά λάθη εκατέρωθεν, αφού πολλοί από τους παίκτες που ξεκίνησαν το παιχνίδι, αγωνίζονταν για πρώτη φορά βασικοί κι έψαχναν τα πατήματά τους.

Ανέβηκε ο Πανιώνιος

Μετά το πρώτο δεκάλεπτο ο Πανιώνιος αποφάσισε να ανεβάσει στροφές, προσπάθησε να κυκλοφορήσει την μπάλα και να φτάσει με αξιώσεις στην εστία του Ναμάσκο, απειλώντας κυρίως με τον Ενγκόνγκ, ο οποίος διαμαρτύρεται δικαίως για πέναλτι μετά από σπρώξιμο μέσα στην μεγάλη περιοχή με τον διαιτητή Πουλιμά να μην καταλογίζει την παράβαση.

Από την πλευρά του ο Λεβαδειακός έδειχνε εντελώς ακίνδυνος και με εξαίρεση ένα σουτ του Γιακουμάκη στο 24' που κατέληξε λίγο άουτ δεν απείλησε καθόλου. Από το ημίωρο και μετά οι «κυανέρυθροι» έγιναν πιο πιεστικοί ψάχνοντας το γκολ και στο 35' ο Καθάριος έχασε σπουδαία ευκαιρία όταν μετά από την κάθετη μπαλιά του Βλάχου το σουτ που έκανε από το ύψος της περιοχής κατέληξε μόλις άουτ. Το ημίχρονο έκλεισε με νέα ευκαιρία για τους γηπεδούχους με τον Οικονόμου να αστοχεί από πλεονεκτική θέση.

Πίεσαν οι Νεοσμυρνιώτες, θέμα στην τελική πάσα

Στην επανάληψη η εικόνα δεν άλλαξε με τον Πανιώνιο να μεταφέρει το παιχνίδι στο μισό γήπεδο και να κλείνει τον Λεβαδειακό στα καρέ του ψάχνοντας το πολυπόθητο γκολ. Οι παίκτες του Βλάνταν Μιλόγεβιτς άρχισαν να κερδίζουν συνεχόμενα κόρνερ και φάουλ γύρω από την περιοχή του Ναμάσκο, τα οποία όμως δεν είχαν καμία απολύτως επιτυχία.

Η πίεση των «κυανέρυθρων» συνεχιζόταν οι οποίοι όμως τα χάλαγαν στην τελική πάσα με αποτέλεσμα να μην δημιουργούν τόσες καθαρές φάσεις σε αναλογία με τα τεράστια ποσοστά κατοχής μπάλας. Ετσι, με εξαίρεση το φάουλ του Οικονόμου στο 56' και την προβολή του Μπεν έξι λεπτά αργότερα ο Ναμάσκο δεν χρειάστηκε να επέμβει.

Όλα για όλα με Ανσαριφάρντ

Στο τελευταίο τέταρτο ο Μιλόγεβιτς έριξε στον αγωνιστικό χώρο και τον Ανσαριφάρντ αλλάζοντας και το σύστημα σε 4-4-2 και τα έπαιξε όλα για όλα σε μια προσπάθεια να πετύχει το γκολ που θα του έδινε τη νίκη. Και η αλήθεια είναι ότι ο Καρίμ έδωσε πνοή στην επιθετική γραμμή του Πανιωνίου με τους Σιώπη και Μασούρα μέσα σε δύο λεπτό (80-81') να φτάνουν κοντά στο γκολ με τον Λεβαδειακό να απαντάει με ένα σουτ του Σίλβα στο 86'. Στις καθυστερήσεις πάντως, τόσο οι γηπεδούχοι όσο και ο Λεβαδειακός θα μπορούσαν να είχαν πάρει τη νίκη αφού έχασαν τέράστιες ευκαιρίες με τον Ανσαριφάρντ οι μεν και τον Τόνι Σίλβα οι δεν.

Το 0-0 δεν άλλαξε με τον Πανιώνιο να μην ξεκινάει με το δεξί τις υποχρεώσεις του στον όμιλο του Κυπέλλου και να είναι αναγκασμένος να βρει αλλού τους δύο βαθμούς που πέταξε σήμερα, και τους Βοιωτούς να φεύγουν από τη Νέα Σμύρνη έχοντας πετύχει στο απόλυτο τον σκοπό τους που ήταν να μην ηττηθούν στη Νέα Σμύρνη. Βέβαια, όλα θα ήταν διαφορετικά αν στο ξεκίνημα του αγώνα είχε δοθεί το καθαρό πέναλτι στον Ενγκόνγκ όταν ο Γάλλος επιθετικός σπρώχτηκε καθαρά μέσα στην μεγάλη περιοχή του Λεβαδειακού.

Πανιώνιος: Γιαννιώτης, Βλάχος, Πατσατζόγλου, Οικονόμου, Τασουλής (58΄Αντωνιάδης), Σιώπης, Κρητικός, Μασούρας, Καθάριος (74΄Ανσαριφάντ), Μασούντ (58' Μπεν), Ενκόνγκ.

Λεβαδειακός: Ναμάσκο, Μεντί, Σίλβα, Μουλόπουλος, Τριποτσέρης, Μαχαίρας, Μέντες, Καραμπουέ (65' Καραμπουέ), Καραχάλιος (16΄Γιακουμάκης), Βασιλείου, Καλτσάς (65' Καλτσάς).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα