Τζένοα - Μίλαν 3-0

Τζένοα - Μίλαν 3-0

bet365

Η Τζένοα έβαλε τέλος στο αήττητο σερί της Μίλαν την οποία διέλυσε με 3-0 στο Marassi. Με δέκα από το 55’ οι Rossoneri (Παλέτα), που ήταν πολύ μακριά από το να πατήσουν κορυφή.

Η ομάδα του Βιντσέντζο Μοντέλα είχε, θεωρητικά πάντα, την ευκαιρία με τρίποντο να πατήσει στην κορυφή της Serie A, με ματς περισσότερο, όμως στην πράξη αυτό αποδείχθηκε ότι βρισκόταν πολύ μακριά. Οσο μακριά δείχνει το 3-0 της Τζένοα, η οποία έκανε την καλύτερη φετινή της εμφάνιση και άξιζε απόλυτα τη σημαντική νίκη. Ο τεχνικός των Rossoneri επέλεξε να κάνει μικρό rotation, όμως δεν είδε τίποτα να του πηγαίνει καλά -ειδικά επιθετικά- και σε συνδυασμό με την απερίσκεπτη αποβολή του Παλέτα στο 55' όλα τελείωσαν νωρίς για την Μίλαν που ήταν αήττητη 6 αγωνιστικές (5 νίκες, 1 ισοπαλία).

Η Τζένοα μπήκε από την αρχή στο ματς με σκοπό να το ελέγξει και ευτύχησε να προηγηθεί νωρίς. Στο 11' ο Ρινκόν έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Χόντα είχε ξεχαστεί και κάλυπτε τους πάντες και ο Νίνκοβιτς με κεφαλιά νίκησε τον Ντοναρούμα (1-0). Μετά το 20λεπτο έδειξαν σημεία ζωής οι φιλοξενούμενοι που δεν πέτυχαν κάτι με τα μακρινά σουτ των Ρομανιόλι (22'), Μποναβεντούρα (25') ενώ ο Ριγκόνι είχε καθοριστική επέμβαση στον Μπάκα (31'). Οι Rossoblu συνέχιζαν να μην απειλούνται και ήλεγχαν μάλλον άνετα τον ρυθμό του ματς έχοντας την κατοχή και η Μίλαν προσπάθησε να χτίσει κάποια πίεση στο τελευταίο δεκάλεπτο, η οποία απέφερε μία φάση. Στο 42' ο Χόντα έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Μπάκα έστρωσε ωραία στον αέρα αλλά το βολέ του Νιανγκ πέρασε άουτ για να φύγει το πρώτο μέρος με 1-0.

Από πολύ νωρίς στην επανάληψη φάνηκε ότι η ομάδα του Ιβάν Γιούριτς είχε επιλέξει να περιμένει πίσω την αντίπαλό της, η οποία ήταν ανύπαρκτη επιθετικά. Στο 51' Μπάκα και Κούτσκα δεν αντέδρασαν γρήγορα και 5 λεπτά αργότερα ο Γκαμπριέλ Παλέτα διέλυσε το όποιο πλάνο της Μίλαν με επιπόλαια πολύ σκληρό μαρκάρισμα στον Παβολέτι στη γραμμή του πλαγίου άουτ. Ο Μοντέλα προσπάθησε να διορθώσει τα πράγματα με βάζοντας Γκόμες και βγάζοντας Μπάκα και πέρασε τον Λουίζ Αντριάνο αντί του Χόντα. Η Τζένοα δεν είχε πρόβλημα να δώσει και πάλι κατοχή στους Rossoneri, όμως πλέον οι χώροι ήταν περισσότεροι.

Στο 68', στην εξέλιξη αντεπίθεσης, ο Ρινκόν με τεχνικό σουτ από το ημικύκλιο έστειλε την μπάλα άουτ και στο 75' η Μίλαν είχε την ευκαιρία της. Αλλά την έχασε. Ο Μποναβεντούρα έβγαλε κάθετη μεγάλου playmaker αλλά το άσχημο ήταν ότι αποδέκτης ήταν ο Πόλι, ο οποίος τελείωσε απογοητευτικά. Το φινάλε έμελλε να κάνει ακόμα πιο άσχημη την ήττα για την Μίλαν. Στο 80' ο Λάζοβιτς έφυγε στην κόντρα και γύρισε από δεξιά για να βάλει αυτογκόλ ο Κούτσκα με προβολή και στο 86' ο Παβολέτι... έριξε κάτω τον Ρομανιόλι και πλάσαρε τον Ντοναρούμα για το τελικό 3-0.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SERIE A Τελευταία Νέα