ΑΕΚ - Κέρκυρα 4-0 (vids)

ΑΕΚ - Κέρκυρα 4-0 (vids)

Γιώργος Τσακίρης
ΑΕΚ - Κέρκυρα 4-0 (vids)

bet365

Η ΑΕΚ χωρίς να... ιδρώσει ξεκίνησε με περίπατο την προσπάθεια της να υπερασπιστεί το στέμμα της Κυπελλούχου καθώς επικράτησε στο Ολυμπιακό Στάδιο με 4-0 της Κέρκυρας, χάρη στα γκολ των Γκάλο, Χριστοδουλόπουλου, Πέκχαρντ κι αυτογκόλ του Ντιόγο! Κέρδισε τις εντυπώσεις ο Γαλανόπουλος!

Το ματς αναμενόταν εύκολο για την Ενωση, στην πρεμιέρα του ομίλου της στο κύπελλο (Αναγέννηση Καρδίτσας και Λαμία οι άλλες δύο ομάδες). Τελικά ήταν τέτοιο αλλά χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η ομάδα του Ζοσέ Μοράις έπαιξε τρομερό ποδόσφαιρο. Η καλύτερη «είδηση» για την ΑΕΚ ήταν η εμφάνιση του πιτσιρικά Γαλανόπουλου στο κέντρο, ο οποίος κερδίζει συνεχώς πόντους. Γκολ-ασίστ από τον Γκάλο, σκόραραν και οι Χριστοδουλόπουλος-Πέκχαρτ, με την Ενωση να έχει ξέσπασμα στο τελευταίο 15λεπτο και να φτιάχνει κάπως τη διάθεση των οπαδών της που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ.

Το ματς άρχισε ιδανικά για την ΑΕΚ, η οποία άνοιξε το σκορ στο 7' με το καλό μακρινό σουτ του Γκάλο (1-0). Με προβάδισμα από νωρίς, θεωρητικά η Ενωση θα μπορούσε να ικανοποιήσει τους (λίγους) φίλους της που ανέβηκαν στο ΟΑΚΑ αλλά το γεγονός ότι αυτοί φώναξαν δύο φορές κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου «ΑΕΚ, ΑΕΚ, παίξε μπάλα ΑΕΚ», σημαίνει ότι μάλλον δεν τα κατάφερε...

Είτε γιατί η 11άδα ήταν πειραματική, είτε γιατί δεν είχαν μεγάλο κίνητρο, είτε γιατί δεν μπορούσαν, το αποτέλεσμα ήταν τα λεπτά να περνάνε χωρίς κάτι το ιδιαίτερο. Οι Κιτρινόμαυροι είχαν τον έλεγχο αλλά αυτό ήταν αναμενόμενο ότι θα συνέβαινε. Το πρόβλημα είναι ότι δεν γίνονταν ευκαιρίες, με εξαίρεση ένα δοκάρι στο 26' σε κεφαλιά του Λαμπρόπουλου, ο οποίος μάλλον ανατράπηκε στην εξέλιξη της φάσης αλλά ο διαιτητής Κιοτζένης δεν υπέδειξε κάτι. Και κάπως έτσι, με την Κέρκυρα να έχει μόνο ένα σουτ του Γεωργίου που απέκρουσε ο Μπάρκας, το ημίχρονο βγήκε χαλαρά...

Το δεύτερο, πάλι, φαινόταν ότι θα μπορούσε να περιγραφεί σε λιγότερες από δύο παραγράφους που χρειάστηκαν για το πρώτο. Η είσοδος των Γιόχανσον και Μάνταλου στο 55', αντί των Σιμόες και Πλατέλλα, έδωσε την εντύπωση ότι η ΑΕΚ θα ανέβαζε ρυθμό και θα καθάριζε το ματς αλλά άργησε να το κάνει... Ο καλύτερος της Ενωσης ήταν ο πιτσιρικάς Γαλανόπουλος, με τους οπαδούς στο πέταλο να φωνάζουν ξανά σύνθημα για τον Μπάγεβιτς.

Η ομάδα του Ζοσέ Μοράις δεν είχε ρυθμό και έκανε αρκετά λάθη αλλά στο 77' ήρθε το 2-0: Ωραία η σέντρα του Γκάλο από δεξιά, ωραία και η κεφαλιά του Χριστοδουλόπουλου και στο ΟΑΚΑ το κλίμα έφτιαξε κάπως, για να γίνει ακόμη καλύτερο στο 80', όταν ο Μάνταλος έκανε ωραία προσπάθεια και γύρισε για τον Πέκχαρτ, ο οποίος κατάφερε να σκοράρει (3-0)!

Και κάπως έτσι, με τον Ντιόγκο να βάζει το... κερασάκι στο 89' με αυτογκόλ μετά την μπαλιά του Αραβίδη για τον Πέκχαρτ, η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με τους οπαδούς της ΑΕΚ να ασχολούνται με το κυριακάτικο ματς στην Τούμπα...

* Είναι... εντυπωσιακό το πώς ο διαιτητής Κιοτζένης κατάφερε, σε ένα τόσο εύκολο ματς, να προκαλέσει νεύρα. Μόνο δύο πέναλτι δεν έδωσε στην ΑΕΚ και γενικά ήταν αλλού...

ΑΕΚ (Ζοσέ Μοράις): Μπάρκας, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Ντίας, Γαλανόπουλος, Σιμόες (55' Γιόχανσον), Πλατέλλας (55' Μάνταλος), Χριστοδουλόπουλος, Αραβίδης, Πέκχαρτ.

Κέρκυρα (Μιχάλης Γρηγορίου): Αραμπατζής, Γκομές, Αντιλέχου, Γρομίτσαρης, Ντιόγκο, Ανδρεόπουλος, Ναζίμ (46' Νίκιτς), Γεωργίου, Ντουάλα (68' Σπίνουλας), Αρναρέλλης, Παμλίδης (70' Γεωργακόπουλος).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα