Καλλονή - Αγροτικός Αστέρας 1-2

Gazzetta team
Καλλονή - Αγροτικός Αστέρας 1-2

bet365

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, ο Αγροτικός Αστέρας έκανε την ανατροπή κι έφυγε νικητής από την Μυτιλήνη με 2-1 κόντρα στην Καλλονή, κάνοντας... βήμα πρόκρισης!

Παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, ο Αγροτικός Αστέρας βρήκε τις λύσεις, έκανε την ανατροπή και ξεκίνησε με το δεξί τη σεζόν, αφού κέρδισε 2-1 την Καλλονή στη Μυτιλήνη στην πρεμιέρα των ομίλων του Κυπέλλου σε ματς που έγινε για τον 4ο όμιλο για να βάλει τις βάσεις για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Έτσι ξεκίνησαν

Με 4-3-2-1 παρέταξε την ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο ο Γιώργος Βαζάκας, με τον Μανιάτη να είναι κάτω από τα δοκάρια, τον Ζουλιώτη δεξιά στην άμυνα, τον Ποζατζίδη αριστερά και τους Ρεπετσά Αποστόλου στα στόπερ. Αμυντικό χαφ ο Ντάλλας και μπροστά του οι Παραΐμπα, Γιώργου. Στις πτέρυγες οι Φράγκος, Κέρι και στην κορυφή ο Μπουρντουζάν.

Από τη μεριά του, ο Νίκος Νεντίδης προτίμησε το 4-2-3-1. Ο Γιακουμής πήρε θέση κάτω από τα γκολπόστ, ο Κυριακίδης κάλυπτε το δεξί άκρο της άμυνας, ο Ουνγιαλίδης το αριστερό, με τους Βαφέα, Γκότοβο να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στα χαφ οι Χατζής, Τεγούσης και μπροστά τους δεξιά ο Πάλλας αριστερά ο Πάτο και στον άξονα ο Τριανταφυλλάκος. Μοναδικός προωθημένος ο Φίλιπ.

Φάση και γκολ

Αν και ο Αγροτικός Αστέρας μπήκε πιο δυνατά στο ματς, δεν απείλησε και στην πρώτη φάση του αγώνα η Καλλονή ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ. Από εκτέλεση κόρνερ από δεξιά ο Γιακουμής δεν απέκρουσε καλά και ο Φράγκος εκμεταλλεύτηκε το λάθος του για να πλασάρει από κοντά και να βάλει σε θέση οδηγού την ομάδα του.

Γεγονός που έδωσε άλλον... αέρα στους γηπεδούχους, που είχαν τρεις καλές στιγμές με Παραΐμπα (28'), Κέρι (31') και Σοφιάνη (43'), ο οποίος αντικατέστησε τον τραυματία Μπουρντουζάν, με τους φιλοξενούμενους να μην απειλούν ούτε σε μία φάση.

Ίδιο σκηνικό, φωνές εκατέρωθεν

Στην επανάληψη το σκηνικό ήταν το ίδιο, με την ομάδα του Ευόσμου να μπαίνει και πάλι πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, όμως ήταν αυτή που σκόραρε αυτή τη φορά για να φέρει το ματς στα ίσια. Ο Ουνγιαλίδης μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά και γύρισε για τον Τεγούση, ο οποίος με ωραίο δυνατό σουτ ισοφάρισε σε 1-1 στο 54'.

Από εκεί και πέρα, δεν είχαμε και πολλά πράγματα. Οι Θεσσαλονικείς είχαν περισσότερο την μπάλα στην κατοχή τους, αλλά δεν απειλούσαν, κάτι που δεν έκανε ούτε ο σύλλογος της Λέσβου, με τις δύο ομάδες να διαμαρτύρονται από μία φορά για πέναλτι. Ο Αγροτικός Αστέρας στο 54' για χέρι, που φάνηκε να είναι, και η ΑΕΛΚ στο 68' για μαρκάρισμα στον Ρεπετσά, ο οποίος υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ.

Πρώτα δοκάρι, μετά ανατροπή

Ωστόσο, από το 70' και μετά η ομάδα του Νεντίδη άρχισε να ανεβάζει... στροφές και να κυνηγάει το δεύτερο τέρμα έχοντας δύο καλές στιγμές. Ο Μανιάτης πραγματοποίησε μεγάλη απόκρουση στο σουτ του Τάι στο 78', ενώ ο Τεγούσης σημάδεψε το αριστερό δοκάρι του αντίπαλου γκολκίπερ με απευθείας εκτέλεση φάουλ από δεξιά στο 81'.

Τελικά, η ανατροπή ήρθε στο 86', με τον Τάι να αποδεικνύεται «χρυσή» αλλαγή για τον προπονητή του και με ωραίο σουτ στην κίνηση έξω από την περιοχή να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για να δώσει το «τρίποντο» στον Αγροτικό Αστέρα, που ξεκίνησε με το δεξί τη σεζόν.

Οι συνθέσεις

Καλλονή (Γιώργος Βαζάκας): Μανιάτης, Ζουλιώτης, Ρεπετσάς, Αποστόλου, Ποζατζίδης, Ντάλλας, Άντερσον Παραΐμπα, Γιώργου (74' Σάββα), Φράγκος, Κέρι (83' Λαμπράκης), Μπουρντουζάν (26' Σοφιάνης).

Αγροτικός Αστέρας (Νίκος Νεντίδης): Γιακουμής, Κυριακίδης (63' Κουκόλης), Βαφέας, Γκότοβος, Ουνγιαλίδης, Τεγούσης, Χατζής (83' Γκέσιος), Φιλίπ, Πάτο, Πάλλας (51' Τάι), Τριανταφυλλάκος.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα