Οι 9+6 βαθμοί του Φαλήρου

Οι 9+6 βαθμοί του Φαλήρου

Διονύσης Δελλής Διονύσης Δελλής
Οι 9+6 βαθμοί του Φαλήρου

bet365

O Διονύσης Δελλής γράφει για το «Καραϊσκάκης» που (ξανά) δίνει στον Ολυμπιακό, τον πρώτο λόγο, σε μια ακόμη μάχη πρωταθλήματος.

Ματσάρα από τις λίγες, σε περιβάλλον Σούπερ Λιγκ. Ένα από τα καλύτερα Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ των τελευταίων χρόνων. Μια «ποδοσφαιρική σύρραξη», υψηλής έντασης. Με ευκαιρίες, λάθη, ανατροπές, ρυθμό. Και κυρίως: Με άμυνες σαν τη καρδιά ενός... μαρουλιού. Δεν γίνεται αλλιώς όμως. Αν οι άμυνες είναι «κανονικές» αποκλείεται να σου προκύψει παιχνίδι με τόσες πολλές στιγμές μπροστά και από τους δύο τερματοφύλακες. Τις άμυνες είναι να τις καμαρώνουν οι προπονητές. Όχι οι παρατηρητές. Χίλιες φορές τέτοιες αναμετρήσεις λοιπόν. Από... σούπες της μιας τελικής.

Εννοείται πως κρίθηκε στη λεπτομέρεια. Στο γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ έχασε «τσάμπα» το πλεονέκτημα του 0-1 στο πρώτο μισό, όταν δεν είχε την κατοχή αλλά κατείχε τον πλήρη έλεγχο. Και βέβαια στις χαρακτηριστικές δύο-τρεις ευκαιρίες του στο δεύτερο μέρος, με αποκορύφωμα το τετ α τετ του Τζάλμα. Δεν το έβαλε ο φιλοξενούμενος, που θα μπορούσε κάλλιστα να επιστρέψει με «διπλό» στη Θεσσαλονίκη. Το έκανε ο Μιλιβόγιεβιτς ο οποίος φέτος έχει ήδη φτάσει στα 3 γκολ και προσφέρει σε μια «κατηγορία» που μάλλον δεν το περίμενε ούτε ο ίδιος. Ο Ολυμπιακός στο τελευταίο εικοσάλεπτο εκμεταλλεύθηκε τη «συγκυρία» και έψαξε σε αρκετές στιγμές τη μια φάση της νίκης. Του την προσέφερε λοιπόν ο Σέρβος.

Φυσικά από χθες το βράδυ κανείς δεν έχει τη διάθεση να ασχοληθεί με αυτόν τον «πόλεμο». Με τη ματσάρα που έγινε. Έχουν πιάσει όλοι πόστο στα χαρακώματα των εντυπώσεων. Για το περίφημο τρίτο ημίχρονο. Επιλογές είναι αυτές. Δικαίωμα τους. Σε άλλους αρέσει το ποδόσφαιρο, σε άλλους η...επικοινωνία. Πέρσι για παράδειγμα στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-2, συμπτωματικά 6η αγωνιστική και αυτό, ο Γιάχος είχε πολύ πιο «άστοχη» διαιτησία σε πολύ πιο εύκολο ματς, τηρουμένων των αναλογιών. Δεν δόθηκε ένα πέναλτι στον Φορτούνη σε ανατροπή από τον Τζαβέλα. Δεν δόθηκε και στον διεθνή αμυντικό μια «κατακκόκινη» κάρτα όταν πάτησε με πρόθεση τον πεσμένο στο χορτάρι, συμπαίκτη του στην εθνική ομάδα. Και αυτά συνέβησαν όταν ακόμη η αναμέτρηση ήταν στο 0-0.

Τώρα τα έχουν όλοι με τον Αρετόπουλο. Χωρίς επί της ουσίας να έχει κάνει κάποιο πολύ μεγάλο λάθος, και ενώ κλήθηκε να «διευθύνει» μάχη. Το οφσάιντ του Ιντέγιε στο 1-1, είναι του βοηθού. Στη φάση του Μιλιβόγιεβιτς με τον Κλάους, η κίτρινη κάρτα είναι αρκετή. Είπαμε όμως. Αυτό είναι το πρωτάθλημα του Σιδηρόπουλου. Μόνο εκείνος έχει το δικαίωμα στο «ανθρώπινο λάθος». Οι άλλοι είναι του... συστήματος. Ένα πρωτάθλημα που αστεία-αστεία οι Ερυθρόλευκοι έχουν αρχίσει να το «ράβουν» και αυτό στα μέτρα τους. Βγάζουν δύσκολο πρόγραμμα. Σε μια περίοδο που ούτε έτοιμοι είναι, ούτε καν έχουν καταφέρει να «εντάξουν» όλους τους ποδοσφαιριστές τους, ακόμη, στην ομάδα.

Ποιο είναι το κλειδί ως εδώ; Το «Καραϊσκάκης». Εκεί όπου μετρούν πια 28 συνεχόμενες νίκες, από τον Δεκέμβρη του 2014 (συμπτωματικά η τελευταία ήττα από τον ΠΑΟΚ του Άγγελου, στις 3/12 εκείνης της χρονιάς). Ο ΠΑΟΚ γκέλαρε εντός (Ξάνθη). Ο Παναθηναϊκός το ίδιο (Ξάνθη). Η ΑΕΚ το έκανε ήδη δύο φορές με Ηρακλή και Πανιώνιο. Και οι νίκες με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ είναι των... έξι βαθμών. Αυτοί που κερδίζεις εσύ, και αυτοί που χάνουν οι άλλοι. Ο Ολυμπιακός λοιπόν στο Φάληρο έχει 9 βαθμούς συν τους 6 που άφησαν οι ομάδες που δηλώνουν «μνηστήρες» του τίτλου. Συμπτωματικά αυτοί οι 9+6 είναι ίσοι με τους 15 που έχει ως τώρα στην Σούπερ Λιγκ.

Τηρουμένων των αναλογιών είναι υπέρβαση για την ομάδα του Μπέντο. Για την ομάδα που σε αυτές τις έξι αγωνιστικές έχει χρησιμοποιήσει έξι διαφορετικούς αριστερούς μπακ (ο άτυχος Βιάνα τελευταίος στη συγκεκριμένη λίστα), εκ των οποίων «κανονικοί» μόλις οι δύο (Ντε Λα Μπέγια, Τσιμίκας).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Διονύσης Δελλής
Διονύσης Δελλής