Ρεάλ Μαδρίτης – Αθλέτικ Μπιλμπάο 2-1

Γιώργος Καραμάνος
Ρεάλ Μαδρίτης – Αθλέτικ Μπιλμπάο 2-1

bet365

Ανήμερα των γενεθλίων του, ο Μοράτα έγινε «χρυσή» αλλαγή και χάρισε στη Ρεάλ τη νίκη (2-1) επί της Μπιλμπάο, στέλνοντάς την μόνη στην 1η θέση.

Η φάση επαναλαμβάνεται. Λούκας Βάθκεθ και Αλβαρο Μοράτα μπαίνουν αλλαγή και γυρίζουν τα παιχνίδια. Ειδικά ο δεύτερος που σκοράρει. Το ίδιο συνέβη και τώρα. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε είχε κλειδώσει τον Ζινεντίν Ζιντάν και η Ρεάλ όδευε προς την ισοπαλία. Ο Μοράτα μπήκε στο 75’ και οκτώ λεπτά αργότερα χάρισε στην ομάδα του τη νίκη με 2-1, στέλνοντας την μόνη στην κορυφή και στον εαυτό του το τέλειο δώρο γενεθλίων.

Οι Μαδριλένοι είχαν ξεκινήσει αρκετά ορεξάτοι τον αγώνα και μόλις στο 7’ πήραν προβάδισμα. Ο Ισκο πήρε τη μπάλα από το αβίαστο λάθος του αριστερού μπακ, Σαμπορίν, την γύρισε στον Μπενζεμά και εκείνος σκόραρε εύκολα (σ.σ.: το BBC έφτασε τα 12 γκολ και οι τρεις έχουν από τέσσερα). Μόνο που η Μπιλμπάο ανέβηκε αμέσως και βρήκε την ισοφάριση, επίσης από λάθος της άμυνας. Σε φάση διαρκείας δεν έφευγε η μπάλα και έφτασε στον Σαμπίν Μερίνο που ισοφάρισε (27’).

Οι γηπεδούχοι δεν ήταν έκτοτε καλοί. Χωρίς καλές ιδέες και κυκλοφορία, αλλά και με λάθος επιλογές μπροστά, δεν μπορούσαν να τελειώσουν το οτιδήποτε σωστό δημιουργούσαν. Η μεγαλύτερη φάση αντιθέτως, έγινε από τους Βάσκους. Ο Γουίλιαμς αναδείχτηκε σε μοιραίο των φιλοξενούμενων. Εχασε μοναδικό τετ α τετ στο 52’ και στο 85’ νικήθηκε από τον Κέιλορ Νάβας έπειτα από λάθος γύρισμα του Βαράν.

Μόλις δύο λεπτά νωρίτερα είχε γίνει το 2-1. Ο Μοράτα με διπλή προσπάθεια και αφού ο Ιραϊθόθ έχασε τη μπάλα, χάρισε στους Μερένγκες την επιστροφή στην 1η θέση, όπου βρίσκονται στο +1 από την Σεβίλλη και στο +2 από Μπαρτσελόνα, Βιγιαρεάλ. Γενικότερα όμως η Ρεάλ δεν εμφανίζεται σταθερή στην απόδοσή της, ο Κριστιάνο εξακολουθεί να μην είναι καλά και να χάνει πολλές ευκαιρίες, κάνοντας και λάθος επιλογές και η ομάδα δέχεται γκολ για επτά σερί αγώνες, που είναι το χειρότερο αμυντικό ρεκόρ της τριετίας της!

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Κέιλορ Νάβας, Πέπε, Βαράν, Καρβαχάλ, Μαρσέλο, Κρόος, Κόβατσιτς, Ισκο (64' Λούκας Βάθκεθ), Μπέιλ, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά (75' Μοράτα)

Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ερνέστο Βαλβέρδε): Ιραϊθόθ, Ετσέιτα, Λαπόρτ, Λέκουε, Σαμπορίτ, Σαν Χοσέ, Μίκελ Ρίκο, Ραούλ Γκαρθία (76' Ιτουράσπε), Σαμπίν (78’ Σουσαέτα), Εράσο, Γουίλιαμς.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα