ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΕΛ 4-0 (vid)

Φώτης Καρακούσης
ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΕΛ 4-0 (vid)

bet365

O ΠΑΣ Γιάννινα επέστρεψε... αγριεμένος στη Σούπερ Λιγκ και με τον ασταμάτητο Κόντε να πετυχαίνει χατ-τρικ επικράτησε 4-0 της ΑΕΛ, φτάνοντας τους 10 βαθμούς!

Τις προηγούμενες ημέρες η πόλη των Ιωαννίνων πέρασε πολλά μετά τον ισχυρό σεισμό και τους πολλούς και δυνατούς μετασεισμούς που έπληξαν την περιοχή. Γι' αυτό άλλωστε δεν είχε διεξαχθεί την 7η αγωνιστική η αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό. Σήμερα στους Ζωσιμάδες η ομάδα του Γιάννη Πετράκη μετά από δυο βδομάδες απραξίας υποδέχθηκε την ΑΕΛ και οι παίκτες του θέλησαν να δώσουν χαρά στον κόσμο και να τον κάνουν να ξεχάσει τα όσα προηγήθηκαν.

Και το κατάφεραν με τον καλύτερο τρόπο. Με τον Ζάιρο να κερνάει και τον Κόντε (κυρίως καθώς πέτυχε χατ τρικ) και Γιάκο να πίνουν, διέσυραν με 4-0 την κάκιστη ΑΕΛ, πραγματοποιώντας την καλύτερη φετινή τους εμφάνιση. Μια εμφατική εμφάνιση που κάνει αυτό το επιβλητικό κατά άλλα σκορ, να φαντάζει μικρό σε σχέση με την εικόνα του ματς. Οι Ηπειρώτες θα μπορούσαν άνετα να πετύχουν τουλάχιστον γκολ ακόμα, την στιγμή που οι Θεσσαλοί δεν έκαναν απολύτως τίποτα σε όλο το ματς, στην χειρότερη από την πλευρά τους φετινή εμφάνιση.

Με το τρίποντο αυτό ο ΠΑΣ έφτασε τους 10 βαθμούς, ανέβηκε στην 4η θέση και έχει και ένα ματς λιγότερο, ενώ στον αντίποδα η ΑΕΛ έμεινε στους 5 και βρίσκεται δύο πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού. Οι Λαρισαίοι θα πρέπει άμεσα να αντιδράσουν και να μην μείνουν στην μεγάλη νίκη επί του Ολυμπιακού, καθώς αν συνεχίσουν έτσι θα έχουν σοβαρά προβλήματα στην συνέχεια.

Ένα λάθος, μια γκολάρα και 2-0

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο μέρος. Ένα πρώτο μέρος που όπως και το δεύτερο ανήκε εξολοκλήρου στους γηπεδούχους. Οι παίκτες του Γιάννη Πετράκη έκαναν ότι ήθελαν στο ματς, ήταν συνεχώς στην επίθεση, αλλά χρειάστηκαν ένα λάθος του Καβουσάκη για να ανοίξουν το σκορ. Ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ έκανε στο 10' τραγική έξοδο στο γύρισμα του Γιάκου, η μπάλα πήγε στον Κόντε και ο Ισπανός αμαρκάριστος έκανε το 1-0.

Και μετά το γκολ οι Ηπειρώτες συνέχιζαν να πιέζουν και η πίεση καρποφόρησε στο 28'. Ο Κόντε πάσαρε στον Γιάκο, αυτός με προσποίηση άδειασε τέσσερις αντιπάλους, πέρασε ακόμα έναν και με ψύχραιμο πλασέ πέτυχε το καλύτερο γκολ του αγώνα και ίσως να είναι και το καλύτερο της αγωνιστικής.

Ίδια εικόνα και στο δεύτερο

Και στο δεύτερο μέρος και παρότι προηγούνταν με 2-0, ο ΠΑΣ ήταν συνεχώς μπροστά. Με τους παίκτες του να κερδίζουν όλες τις μονομαχίες και να πετυχαίνουν ακόμα δύο τέρματα. Η αρχή έγινε στο 52', με τον Ζάιρο να κάνει εξαιρετική προσπάθεια να αδειάζει δύο αντιπάλους και με μια μακρινή μπαλιά να βρίσκει τον Κόντε. Ο Ισπανός έφυγε μόνος του απέναντι από τον Καβουσάκη, τον πλάσαρε σωστά και χωρίς πρόβλημα έκανε το 3-0. Ο Κόντε ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του ματς και στο 74' έκλεισε με ιδανικό τρόπο μια εξαιρετική γι' αυτόν βραδιά. Ο Κοζορώνης γύρισε την μπάλα και αυτός από κοντά πέτυχε χατ τρικ φτάνοντας τα 5 γκολ στο φετινό πρωτάθλημα.

Και όμως ακόμα και μετά το 4-0 ο ΠΑΣ ήταν η ομάδα που πίεζε, με την ΑΕΛ να μην μπορεί να κάνει κάτι στο ματς. Με το τελευταίο σφύριγμα του Καραντώνη ο κόσμος ζητούσε από την ομάδα του Ευρώπη αλλά και τίτλους, ενώ οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να μην μπορούν να πιστέψουν πως έπαιξαν τόσο άσχημα σήμερα.

MVP: Πέτυχε τρία γκολ, έκανε την ασίστ στο άλλο. Ε τι παραπάνω να έκανε ο Κόντε για να είναι ο πολυτιμότερος της αναμέτρησης; Ο Ισπανός ήταν απολαυστικός σήμερα και οδήγησε τον ΠΑΣ στην μεγάλη νίκη.

Στο ύψος του: Το ίδιος καλός ήταν και ο Ζάιρο σήμερα. Ο Βραζιλιάνος έκανε ότι ήθελε τους αντιπάλους του και ειδικά στην φάση του 3-0 έβγαλε ασίστ για όσκαρ.

Αδύναμος κρίκος: Όλη η ΑΕΛ ήταν ένας αδύναμος κρίκος. Χωρίς αρχή και τέλος οι Θεσσαλοί στην χειρότερη φετινή τους εμφάνιση δεν μπόρεσαν σε κανένα σημείο να μπουν στο ματς και διασύρθηκαν απολύτως δίκαια.

Η γκάφα: Ανήκει στον Καβουσάκη με τον τερματοφύλακα της ΑΕΛ να κάνει το τραγικό λάθος στο 1-0 και να δίνει έτσι την ευκαιρία στους γηπεδούχους να ανοίξουν το σκορ. Δεν ξέρουμε τι θα γινόταν αν δεν υπήρξε αυτό το λάθος, αλλά σίγουρα βοήθησε τους γηπεδούχους να φτάσουν στην άνετη νίκη.

Το στραγάλι: Εύκολο έργο του Καραντώνη. Δεν χρειάστηκε σε καμία φάση να πάρει μια δύσκολη απόφαση και δεν ακούστηκε καθόλου. Τίποτα καλύτερο για έναν διαιτητή.

Το ταμείο του gazzetta: Στους Ζωσιμάδες σήμερα ήταν μόνο μία ομάδα. Αυτή ήταν ο ΠΑΣ με τους Ηπειρώτες να κάνουν ότι θέλουν τον αντίπαλό τους και να φτάνουν με άνεση στην μεγάλη νίκη. Τόσο απλό, γιατί όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές, το ποδόσφαιρο είναι απλό άθλημα...

Οι συνθέσεις του αγώνα

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Μπουκουβάλας, Μπέριος, Κοζορώνης (75' Κούτρης), Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Λίλα, Ναδάλες, Ζάιρο (69' Μαμπουλού), Γιάκος (77'Δώνης), Κόντε

ΑΕΛ (Άγγελος Αναστασιάδης): Καβουσάκης, Γιοβάνοβιτς (58' Κουτσιανικούλης), Ρέντζας, Φάρκας, Πολ, Ναβάρο (46' Κόντορ), Αντονί, Γκόλιας, Ντοντό, Ντέλετιτς (46' Αβραάμ), Ναζλίδης

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα