Αστέρας: Εξι ματς, τρία «δίδυμα», ένα στόπερ

Γιώργος Ντυμένος
Αστέρας: Εξι ματς, τρία «δίδυμα», ένα στόπερ

bet365

Ο Αστέρας αλλάζει συνεχώς το κέντρο της άμυνάς του, αλλά μόνο ο Σεφίλ είναι κλασικός παίκτης για αυτή τη θέση.
Την χειρότερη εκκίνηση της ιστορίας του κάνει ο Αστέρας, μετά και την ήττα με 2-0 στην Κέρκυρα. Πλέον το πρόβλημα των Αρκάδων δείχνει να είναι στην αμυντική λειτουργία, όπου η σέντρα του πρωταθλήματος τους βρήκε με έναν καθαρόαιμο στόπερ. Τον Σεφίλ! Η επιλογή να μην αποκτηθεί παίκτης μετά τον τραυματισμό του Τριανταφυλλόπουλου εκ των αποτελεσμάτων δεν «βγαίνει» και αυτό φαίνεται από τα συνεχή «πειράματα» που γίνονται.
Μέχρι στιγμής σε έξι ματς η ομάδα έχει αλλάξει τρία διαφορετικά «δίδυμα» στα στόπερ. Τόσο για λόγους τακτικής, όσο και λόγω τραυματισμών. Οπου έχουν χρησιμοποιηθεί τρεις παίκτες και διαφοροποιούνται τα «ζευγάρια» . Εκ των οποίων μόνο ένας είναι «κλασικός» κεντρικός αμυντικός. Ο 22χρονος που αποκτήθηκε το καλοκαίρι. Αντίθετα ο Μπέρτος είναι δεξί μπακ και ο Κουρμπέλης «εξαρο-οκτάρι». Αμφότεροι πολλές φορές στην καριέρα τους έχουν αγωνιστεί εκεί αλλά μόνο σε συνθήκες ανάγκης. Ετσι η «μονιμοποίησή» τους στο κέντρο της άμυνας, τους «τραβά» από την κλασική τους θέση, δημιουργούνται εκεί κενά και υπάρχει «βραχυκύκλωμα» στην λειτουργία του Αστέρα. Κυρίως με την «μετατόπιση» του Κουρμπέλη, που πέρσι έπαιρνε πολλές πρωτοβουλίες στο δημιουργικό σκέλος, ενώ το καλοκαίρι το πλάνο ήταν να «μετατοπιστεί» ο Ιγκλέσιας στα στόπερ. Ομως ο τραυματισμός του Αργεντινού σε συνάρτηση με την άτυχη στιγμή του Τριανταφυλλόπουλου, άλλαξαν όλα τα δεδομένα.
ΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ «ΔΙΔΥΜΑ»
Με Πανιώνιο: Σεφίλ, Κουρμπέλης
Με ΠΑΟΚ: Σεφίλ Κουρμπέλης
Με Ατρόμητο: Σεφίλ, Κουρμπέλης
Με Παναθηναϊκό: Κουρμπέλης, Μπέρτος
Με Πλατανιά: Μπέρτος, Σεφίλ
Με Κέρκυρα: Μπέρτος, Σεφίλ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα